Η ξεχωρίστη made to measure συλλογή του Χάρη Ντάβλα

Ο επιτυχημένος pr manager και ορκισμένος sartorialist δημιουργεί με κεντρικό άξονα το αψεγάδιαστο στυλ.

Η επιτυχημένη συνεργασία του οίκου Vardas με τον Χάρη Ντάβλα, που γέννησε την "Harris Davlas exclusively for Vardas", την best seller αντρική συλλογή του 2019, οδηγεί αυτή τη σεζόν σε μία ξεχωριστή Pre-Fall συλλογή made to measure, με κεντρικό άξονα το αψεγάδιαστο στυλ.

Το μπλε, το καφέ και το off white κυριαρχούν στις πιο κλασικές τους αποχρώσεις, πάνω σε πολυτελή υφάσματα, ενώ τα καρό δηλώνουν έντονα την παρουσία τους και τα jackets ακολουθούν μία φρέσκια, αφοδράριστη προσέγγιση που ακουμπά στην ιταλική φινέτσα με αυθεντικότητα και άνεση. Τα πόλο μπλουζάκια αντικαθιστούν τα πουκάμισα, φτιαγμένα από μαλακό ζέρσεϊ που κάθεται άψογα μέσα από double breasted σακάκια με μεγάλα πέτα, πάνω από παντελόνια με πιέτες και την αγαπημένη λεπτομέρεια της σεζόν, το turn up ρεβέρ των 7 εκατοστών.

Ο Χάρης Ντάβλας σχεδίασε τη συλλογή σαν ένα ακόμη κομμάτι του παζλ που συνθέτει την απόλυτη αντρική γκαρνταρόμπα. Μία σειρά με ιδιαίτερη υπογραφή, που αγκαλιάζει τη φρεσκάδα των σημερινών τάσεων με τη διαχρονική ποιότητα και φινέτσα ενός ιστορικού οίκου.

Η συνέντευξη

Η ξεχωρίστη made to measure συλλογή του Χάρη ΝτάβλαΠοια πρόσωπα, εικόνες, ταινίες, μουσικές σε εμπνέουν; Εμπνέομαι κυρίως από εποχές, από χώρες που έχω ταξιδέψει και πόλεις που έχω ζήσει για μεγάλα διαστήματα και τις έχω ανακαλύψει, ειδικά η Νέα Υόρκη. Εμπνέομαι από μουσεία που έχω επισκεφτεί και την τέχνη της κάθε χώρας που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μέσα από τα ταξίδια μου. Θα ήθελα να ζω στην εποχή του rat pack ή στη δεκαετία του ’60, όπου τα tuxedos ήταν must και το κομψό κοστούμι ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του άντρα. Από ταινίες και βιβλία θα έλεγα πως με έχει εμπνεύσει περισσότερο το "The Great Gatsby", στην original εκδοχή. Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μου, από το πώς θα ξεκινήσω τη μέρα μου, τι θα ακούσω όσο είμαι στο γραφείο και βέβαια στις πιο δημιουργικές μου στιγμές. Για αυτό και εμπνέομαι από διάφορα είδη, ανάλογα με την κάθε περίσταση.

Καλύτερα να είσαι overdressed ή underdressed; Underdressed 100%, ασυζητητί! Αυτό που μπερδεύουν οι περισσότεροι είναι πως νομίζουν ότι με το να είσαι overdressed ή να υπερπροσπαθείς, πετυχαίνεις να είσαι κομψός και μέσα στη μόδα. Θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τη μόδα όταν κατανοήσεις πως μπορείς να είσαι elegant ακόμα και με ένα jean και Τ-shirt ή με ένα κλασικό fitted μπλε κοστούμι.

Ποιο είναι το νούμερο 1 style tip σου για τον χειμώνα 20/21; Στη ready to wear συλλογή μου προσπάθησα να πετύχω μια αρμονική μονοχρωμία. Γκρι, μπλε ή καφέ κοστούμια που συνδυάζονται με πουκάμισα, πουλόβερ και ζιβάγκο του ίδιου χρώματος. Για τον χειμώνα 20/21, και για τις επόμενες σεζόν που θα ακολουθήσουν, θα πρότεινα να πωλούνται τα κοστούμια ως separate pieces. Κάποιος μπορεί να επιθυμεί να αγοράσει μόνο το σακάκι ή το παντελόνι. Θεωρώ πως, δεδομένων των αλλαγών που έχει φέρει η πανδημία, αυτή η πρόταση θα αποτελέσει μια τάση με διάρκεια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα