Μία ματιά στα ιδανικότερα αντρικά εσώρουχα

Από την εταιρεία μέχρι το ύφασμα και τη σωστή εφαρμογή, δες πώς θα δείχνεις στιλάτος φορώντας σχεδόν τίποτα.

Τα λευκά σου πουκάμισα κρέμονται σιδερωμένα και κολαριστά στη ντουλάπα, τα παπούτσια σου είναι πάντα λουστραρισμένα, τα παντελόνια σου έχουν τσάκιση και τα πουλόβερ σου είναι διπλωμένα με προσοχή. Σε τι κατάσταση είναι, όμως, το πρώτο πράγμα που φοράς όταν ντύνεσαι (ναι, για τα αντρικά εσώρουχα μιλάμε); Είσαι πάντα έτοιμος να βγάλεις τα ρούχα σου σε περίπτωση που, λέμε τώρα, χρειαστεί; Επειδή το στυλ ξεκινάει εκ των έσω, ακολουθεί ένας μίνι οδηγός για το πώς να διατηρείς μία πάντα άψογη συλλογή εσωρούχων, πριν σου αποκαλύψουμε τα μυστικά κάθε κόσμιας επιλογής.

Επιχείρηση καθαριότητα και φροντίδα

Όχι, δεν θα σου πούμε ότι πρέπει να αλλάζεις βρακί κάθε ημέρα, γιατί αυτό το ξέρεις. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζεις είναι ότι θα πρέπει να ανανεώνεις τη συλλογή με τα ασπρόρουχα και τα λοιπά εσώρουχά σου κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τον Philip Tierno, καθηγητή μικροβιολογίας και παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης τον οποίο παραθέτει, ανεξαρτήτως του πόσο σχολαστικά πλένεις τα εσώρουχά σου, υπάρχουν κάποια βακτήρια πάνω τους που εμμένουν κι επιμένουν. Για τον ίδιο λόγο, όταν είναι να βάλεις το χέρι στην τσέπη, φρόντισε να επενδύσεις σε ποιοτικά υφάσματα με καλή διαπνοή.

Όσον αφορά τη φροντίδα τους, οι κανόνες είναι πολύ συγκεκριμένοι. Μην τα πλένεις σε υψηλή θερμοκρασία για να μην κάνουν τρύπες και μην τα βάζεις στον κάδο του πλυντηρίου μαζί με πετσέτες ή τζην παντελόνια γιατί φθείρονται από την τριβή με τις σκληρές ίνες των άλλων υφασμάτων. Πλύντα μόνο μαζί με μπλουζάκια ή φούτερ και, προς θεού, μην τα βάλεις ποτέ στο στεγνωτήριο.

Αφού τελειώσαμε, λοιπόν, με τα της νοικοκυροσύνης, ας περάσουμε στο κυρίως θέμα μας: τι βρακιά να πάρεις; Ακολουθούν οι 4 καλύτερες εναλλακτικές.

Μποξεράκια

Μία ματιά στα ιδανικότερα αντρικά εσώρουχα Silver Screen Collection / Getty Images

Ο Paul Newman στην ταινία
F.B.I. Φάκελλος 17, Άκρως Εμπιστευτικόν.

Αποτελούν το πιο ανέμελο, ελεύθερο και ωραίο στυλ αντρικών εσωρούχων. Επίσης, δοξάστηκαν στα κορμιά των πρωταγωνιστών των κλασικών φιλμ του Hollywood. Eίναι ή θα πρέπει να είναι φτιαγμένα από ελαφρύ ύφασμα και λόγω του πατρόν τους δεν καταπιέζουν τον καβάλο ή τα πόδια σου. Παρόλα αυτά, έχουν τα ελαττώματά τους. Καθώς είναι φαρδιά δεν προσφέρουν υποστήριξη και, συνεπώς, δεν είναι κατάλληλα για να φορεθούν κάτω από στενά παντελόνια. Επίσης, πάλι λόγω πατρόν, είναι επιρρεπή σε "ατυχήματα" και "αδέξιες εξόδους" του, ας πούμε, μουσικού σου οργάνου, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολλές πλάγιες ματιές από τους τυχόν παρατηρητές. Γι' αυτό και τα προτείνουμε μόνο για τον ύπνο ή για να πάρεις το πρωινό σου μία ή όλες του κόσμου τις Κυριακές.

Τι εταιρείες να προτιμήσεις: Sunspel, Zara, Schiesser.

Boxer briefs

MARK WAHLBERG Calvin Klein

Ο Mark Wahlberg σε καμπάνια του Calvin Klein.

Θα τα έλεγες και μποξεράκια με στενό πατρόν που αγκαλιάζει τους μηρούς σου. Αν τα έχεις τα μπουτάκια σου, αυτό είναι το εσώρουχο που θα τα κάνει να δείχνουν λίγο πιο αδύνατα. Αν είσαι αρκετά πιο γεμάτος, προτίμησε τα boxer briefs με ελαστικό ύφασμα για μεγαλύτερη άνεση. Προσφέρονται για να φορεθούν και με στενά παντελόνια, καθώς παρέχουν αρκετή υποστήριξη και ακολουθούν κάθε σου κίνηση.  

Τι εταιρείες να προτιμήσεις: Calvin Klein, Björn Borg, Hugo Boss.

Trunks

CDLPCDLP

Η ακόμα πιο μαζεμένη εκδοχή των boxer briefs. Τα trunks είναι ακόμα πιο κοντά και για την ακρίβεια το μήκος τους σταματά ακριβώς κάτω από τον πισινό σου, στο πιο φαρδύ τμήμα των μηρών, κάτι που κάνει τα αδύνατα πόδια να μοιάζουν πιο φαρδιά. Το πατρόν τους, επίσης, είναι εφαρμοστό, συνεπώς δεν κάνει ζάρες και παρέχει την τέλεια υποστήριξη.

Τι εταιρείες να προτιμήσεις: CDLP, Hanro, Tommy Hilfiger, H&M.

Option 4: Briefs

BRIEFPicture Post / Getty Images

Περισσότερο γνωστά ως σλιπάκια. Είναι τέλεια για εσένα που είσαι περήφανος για τα καλογυμνασμένα σου πόδια και τον βραζιλιάνικο πισινό σου, αλλά και για εσένα που απλώς θέλεις να έχεις πλήρη υποστήριξη και απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Παρόλα αυτά, αποτελούν πεδίο πολιτισμικής διαμάχης ανάμεσα σε δύο όχι και τόσο θετικά νοηματοδοτημένες αναπαραστάσεις: αυτής του ηλιοκαμένου Greek lover με την μπάκα και εκείνης του συνοικιακού καταστήματος με τις σκονισμένες στοιβαγμένες ντάνες από χαρτονένια κουτιά με λευκά σλιπάκια, από τις οποίες σου διάλεγε το σωστό μέγεθος η μαμά σου στα '90s. Έχουν, όμως, και τεράστια αβαντάζ. Κάνουν τα πόδια των μικρόσωμων ανδρών να φαίνονται πιο μακριά, αλλά και το όργανό σου, που κουρνιάζει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, να δείχνει μεγαλύτερο. Όχι ότι το έχεις ανάγκη.

Τι εταιρείες να προτιμήσεις: Emporio Armani, Sloggi, Calvin Klein, aussiBum, Palco.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.