AlphaTauri, το μέλλον της hi-tech αντρικής μόδας

Στυλ ή λειτουργικότητα; Επίλεξε και τα δύο.

Αν παρατηρούμε μία τάση στο menswear τα τελευταία χρόνια, αυτή είναι το ότι έχει αγκαλιάσει για τα καλά την ιδέα της hi-tech μόδας. Με σταθερό ρυθμό, κυριαρχούν στις αντρικές γκαρνταρόμπες τα ρούχα που είναι την ίδια στιγμή όμορφα και λειτουργικά. Φτιαγμένα με τεχνολογικά υφάσματα που έχουν αναπτυχθεί για να τα βγάζουν πέρα ακόμα και σε ακραίες συνθήκες που, ίσως, εμείς να μην βρεθούμε ποτέ στη ζωή μας, μας εξασφαλίζουν την αντοχή τους στη δική μας καθημερινότητα.

Το fashion brand της Red Bull

Το αυστριακό brand AlphaTauri, που δημιούργησε πριν από πέντε χρόνια η Red Bull, κινείται σε αυτό το αισθητικό-τεχνολογικό πλαίσιο. Μάλιστα, είναι σαν να προαναγγέλλει μία καινούργια περίοδο για τη hi-tech αντρική μόδα, παρουσιάζοντας προχωρημένες και καινοτόμες συλλογές που συνδυάζουν τα premium υλικά με μία γνήσια, μοναδική αισθητική.

AlphaTauri, το μέλλον της hi-tech αντρικής μόδαςAlphaTauri

Το show για τη νέα συλλογή

Το show για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-2022, παρουσιάστηκε στον εκθεσιακό χώρο του brand, που έχει κατασκευαστεί από την ομάδα του Studio Riebenbauer και έχει φόντο το γραφικό αυστριακό τοπίο.

ALPHA TAURI 4​ AlphaTauri

Θα μπορούσε να περιγραφεί ως το σημείο συνάντησης της αισθητικής ενός showroom της Tesla και ενός σχεδιαστηρίου που φιλοξενείται σε ένα loft του Μπρούκλιν. Χάρη και στο υπερυψωμένο, φωτισμένο γυάλινο πάτωμά του, ο χώρος στον οποίο κυριαρχεί το γυαλί και το ατσάλι, ανέδειξε το φουτουριστικό όραμα που πρεσβεύει το brand.

Το σχεδιαστικό όραμα του Mi-Kyong Yeom

Στη συλλογή, την πρώτη που ενορχηστρώθηκε από τον επικεφαλής σχεδιαστή Mi-Kyong Yeom, η έμφαση δίνεται στα πανωφόρια, τα 3D πλεκτά και τα παντελόνια, με το τμήμα υφασμάτων της AlphaTauri, να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αφής και μία νέα παλέτα χρωμάτων.

Παρότι οι αποχρώσεις των ρούχων είναι, επιφανειακά, κάπως ήσυχες, πινελιές χρωμάτων που προσεγγίζουν το φωτεινό κίτρινο του ηλιοβασιλέματος και το μπλε της λιμνοθάλασσας χρησιμοποιούνται σε καρό φουσκωτά μπουφάν και πλεκτά από μαλλί μερινό και κασμίρ.

ALPHA TAURI 3AlphaTauri

Τα πιο ελαφριά, minimal ενδύματα, είναι φτιαγμένα από έξυπνα, τεχνολογικά υφάσματα, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο "ταξιδιωτικό σύστημα" της AlphaTauri, που επιτρέπει στα ρούχα να διπλώνονται γρήγορα και με τέτοιον τρόπο που δεν πιάνουν χώρο στη βαλίτσα.

Τα νέα staples της αντρικής γκαρνταρόμπας

Στην ουσία, αυτό που κάνει η AlphaTauri είναι το να παίρνει τα βασικά κομμάτια της αντρικής smart casual γκαρνταρόμπας και να τα σχεδιάζει εκ νέου, με μία καινοτόμο προσέγγιση, χρησιμοποιώντας π.χ. νέα, πατενταρισμένα υφάσματα όπως το Taurobran, ένα απαλό, αδιάβροχο ζέρσεϊ με καλή διαπνοή. Τι άλλο να περιμένουμε από τον Mi-Kyong Yeom; Να μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.