T-shirt με κοστούμι, γιατί όχι;

Οι κανόνες για να απογειώσεις τον συνδυασμό "T-shirt με κοστούμι".

T-shirt - Κοστούμι, σημείωσες Χ. Κι αυτό γιατί αν ακολουθήσεις κάποιους συγκεκριμένους κανόνες, μπορείς να φτιάξεις κορυφαία ντυσίματα συνδυάζοντας ακριβά κοστούμια με απλά, ταπεινά και καθημερινά μπλουζάκια. Άλλωστε, το T-shirt ως κατηγορία ρούχου έχει, πλέον, για τα καλά ξεκουνηθεί από τη θέση που παραδοσιακά κατείχε στο casual ντύσιμο, για να μετατραπεί σε ένα (δυνητικά, τουλάχιστον) 100% σικ κομμάτι της αντρικής γκαρνταρόμπας.

Στις μέρες μας, το T-shirt δεν απευθύνεται μόνο στους νέους, ενώ μπορεί να φορεθεί σε μία έξοδο το βράδυ, αλλά και να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής αμέτρητων looks που είναι ιδανικά για όλες τις ώρες, όλες τις μέρες, όλες τις περιστάσεις και όλες τις ηλικίες.

T-shirt με κοστούμι, γιατί όχι;iStock

Για να σε βοηθήσουμε να φορέσεις το T-shirt με άψογο τρόπο, σύμφωνα με τη μόδα και με μία γερή δόση αυθεντικότητας, καταλήξαμε σε 5 κορυφαίους συνδυασμούς. Μπορείς να τους ακολουθήσεις ως πρότυπα για να αναπτύξεις τη δική σου δημιουργικότητα, αποφεύγοντας τα κάθε λογής στιλιστικά ατοπήματα που παραμονεύουν.

Άσπρο βαμβακερό T-shirt με σατέν κοστούμι

Γενικότερα, η πεμπτουσία της φινέτσας βρίσκεται στον σωστό συνδυασμό επίσημων με πολύ καθημερινά κομμάτια, σε looks που δημιουργούν ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα. Σε αυτά, λοιπόν, το T-shirt παίζει τον ρόλο του ρούχου-μπαλαντέρ.

Ένας τέλειος συνδυασμός είναι αυτός που προκύπτει αν φορέσεις μαζί ένα μπλουζάκι από λευκό βαμβάκι με ένα κοστούμι φτιαγμένο από σατέν ύφασμα. Το καθημερινό, χαλαρό ύφος του T-shirt θα απαλύνει κατευθείαν την επισημότητα του κοστουμιού.

T-shirt και κοστούμι σε διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος 

Ένας άλλος τρόπος να εντάξεις με αρμονικό τρόπο το T-shirt σε ένα κομψό κοστουμέ σύνολο, είναι το να αφεθείς στη ζεστή αγκαλιά του "χρωματικού συνεχούς". Κι αυτό γιατί η γαλλιστί ton-sur-ton (απόχρωση πάνω στην απόχρωση) τεχνική σεταρίσματος ρούχων και άλλων δεινών της μοίρας μας, αποτελεί εγγύηση μοναδικού στυλ.

Αν θέλεις να απογειώσεις την τάση, επίλεξε μεταλλιζέ χρώματα. Τα κοστούμια σε ασημί, χρυσαφένιες και χάλκινες αποχρώσεις αποτελούν ιδανικό κάδρο για ένα περιποιημένο T-shirt στην ίδια χρωματική παλέτα.

Όλα άσπρα: T-shirt και κοστούμι

Τα basic κομμάτια αποτελούν συνώνυμο της κομψότητας, οπότε δεν έχεις λόγο να μην το παρακάνεις μαζί τους, ειδικά όσον αφορά τα T-shirts. Ένας φοβερός συνδυασμός είναι αυτός που προκύπτει αν σετάρεις ένα κάτασπρο κοστούμι -ιδανικά σε tailored πατρόν, δηλαδή ελαφρώς φαρδύ- με ένα T-shirt που σχεδόν δεν ξεχωρίζει ανάμεσά τους. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα πολύ σικάτο, άνετο και φρέσκο look, τέλειο για τους ζεστούς μήνες που έχουμε μπροστά μας.

Κοστούμι και από μέσα T-shirt με γιλέκο

Αν δεν είσαι (κλαρινο)γαμπρός ή καλεσμένος σε γάμο, το μονόπετο σατέν σακάκι με το ασορτί γιλέκο, μπορεί να σε κάνει να δείχνεις υπερβολικά στην πένα έως και κάπως πομπώδης σε οποιοδήποτε άλλο context. Πώς θα υποστηρίξεις, λοιπόν, τα 3-pieces κοστούμια σου; Σωστά, μάντεψες: Με ένα T-shirt, αυτό το μαγικό ρούχο που είναι ικανό να γλυκαίνει κάθε φασαριόζικο ντύσιμο.

Πάντως, έχε κατά νου ότι πρέπει πάντα να δίνεις βάση στην ποιότητα του πανιού του T-shirt σου. Για να κάνει τη διαφορά, πρέπει να είναι από premium ύφασμα: λινό, οργανικό βαμβάκι ή μετάξι. Για πιο casual αποτέλεσμα, άσε τα μεταξωτά υφάσματα στην άκρη και προτίμησε την απλότητα των ματ ινών. 

Basic T-shirt και Prince de Galles κοστούμι 

Το ταίριασμα των δύο αυτών πρωταγωνιστών της αντρικής γκαρνταρόμπας, του basic T-shirt με ένα κομψότατο κοστούμι που περιλαμβάνει σακάκι με διπλό πέτο σε καρεδάκι-ντεσενάκι Prince de Galles, μπορεί να σου σώσει πραγματικά το look. Κι αυτό γιατί το T-shirt με την απλότητά του είναι ικανό να κάνει ένα ρούχο συνδεδεμένο με το αισθητικό παρελθόν της αγγλικής εξοχής να δείχνει απόλυτα σημερινό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.