Comfy fashion: Το trend που γέννησε η πανδημία

Γιατί υπάρχει τρόπος να φοράς άνετα ρούχα και να τα υποστηρίζεις με πολύ στυλ.

Τους προηγούμενους δεκατέσσερις μήνες η πανδημία, ο εγκλεισμός και η τηλεργασία μας έκαναν να υιοθετήσουμε στην καθημερινή μας ζωή το trend της comfy fashion. Μίας "μόδας" που ξεκίνησε μάλλον από ανάγκη και έχει τις ρίζες της στην κοινή λογική: Γιατί να βάλουμε πάνω μας τα ρούχα που έχουμε για έξω από το σπίτι, όταν δεν πρόκειται να βγούμε από αυτό; Τώρα, βέβαια, που σιγά σιγά βγαίνουμε, τα άνετα ρούχα μας ακολουθούν στη μεγάλη μας έξοδο, μιας και, χωρίς να το καταλάβουμε, εμείς τα αγαπήσαμε κι εκείνα κατέκτησαν τον κόσμο της μόδας.

Comfy fashion: Το trend που γέννησε η πανδημία Yago Castromil
T-shirt Celine, πουκάμισο Valentino, παντελόνι Issey Miyake και υποδήματα Church's.

Comfy fashion: Η πρακτικότητα μετράει

Μετά από τόσους μήνες με φούτερ, με φόρμες (που παρεμπιπτόντως μπορούν να φορεθούν με πολύ στυλ), ακόμα και με πιτζάμες, αρχίσαμε να βλέπουμε με νέο μάτι όλα αυτά τα ρούχα που την προ-Covid εποχή φορούσαμε μόνο μέσα στο σπίτι, όταν πηγαίναμε στο γυμναστήριο, για να κατεβάσουμε τα σκουπίδια ή για να πάμε μία Κυριακή πρωί μέχρι τον φούρνο της γωνίας να πάρουμε τον καφέ μας απ’ έξω και να τον πιούμε στη βεράντα μας.

MAN IN COMFY FASHION LOOK Yago Castromil
Πουκάμισο Fendi, τζάκετ Saint Laurent, παντελόνι House of Bows, υποδήματα Vans και κάλτσες Polo Ralph Lauren.

Καταλάβαμε ότι πάνω απ’ όλα, ακόμα και πάνω από την αισθητική, είναι η πρακτικότητα. Που, όσο κι αν μας φαίνεται απίστευτο, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε χιλιάδες στιλιστικές επιλογές. Αρκεί να της δώσουμε μία ευκαιρία. Που μάλλον της την έχουμε ήδη δώσει.

MAN IN COMFY FASHION LOOK Yago Castromil
Γιλέκο Fendi, vintage τζην παντελόνι Levi's, sneakers Reebok και μενταγιόν Celine.

Κι αυτό γιατί ήδη φοράμε περήφανα στο φως της ημέρας και στις πιο ένδοξες λεωφόρους όλα αυτά τα άνετα ρούχα της comfy fashion που κατέκτησαν με το σπαθί τους μία θέση στην γκαρνταρόμπα του σύγχρονου άντρα.

Πώς θα κάνεις το άνετο, πρακτικό ντύσιμο να δείχνει στιλάτο

Το ότι πλέον την έχουμε "χωνέψει" την comfy fashion σημαίνει και ότι μπορούμε να προσθέσουμε στα άνετα looks μας κομψότητα, στοιχεία με ρετρό αέρα και αυθάδικο χιούμορ, έτσι ώστε να κάνουμε τα άνετα ντυσίματά μας άψογα.

MAN IN COMFY FASHION LOOK Yago Castromil
T-shirt Celine, πουκάμισο Maison Kitsuné, μαγιό Vilebrequin και vintage ρολόι Rolex Oyster Perpetual Date.

Το κλειδί βρίσκεται στο να συνδυάζεις πιο απλά ρούχα με αθλητική αισθητική, όπως T-shirts, πόλο, φόρμες, βερμούδες και sneakers με πολυτελή basics όπως φούτερ από premium υφάσματα, ζακάρ ζακέτες και πουκάμισα με prints, πάντα σε oversized πατρόν για να σου εξασφαλίσουν αυτή την έξτρα άνεση που πλέον αποζητάμε στο ντύσιμό μας.

Τα κομμάτια που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις σου

Αν κατέχεις ήδη τη μαεστρία στους συνδυασμούς και θέλεις απλώς να προχωρήσεις το στυλ σου ένα βήμα παρακάτω, σου προτείνουμε να πάρεις το ρίσκο και να φορέσεις στον δρόμο ρούχα που έχουν φτιαχτεί για να φοριούνται, κατά παράδοση, αποκλειστικά και μόνο μέσα στο σπίτι. Ποια εννοούμε;

MAN IN COMFY FASHION LOOK Yago Castromil
Ρόμπα Mirto, φούτερ Polo Ralph Lauren, μποξεράκι Andrea Pompilio και υποδήματα Church's.

Μα τα μεταξωτά πουκάμισα και τα σορτς από τα σετ των πιτζαμών "του παππού", αλλά και τις εικονικές δερμάτινες παντόφλες του κύρη του σπιτιού, μεταλλαγμένες σε υποδήματα. Ειδικά η παντόφλα, αποτελεί την απόλυτη τάση της άνοιξης, αν και τη θέλει την τόλμη και την αρετή της για να φορεθεί εκτός του οίκου.

Πάνω απ’ όλα η ισορροπία και το attitude

Για να "κεντήσεις" στα looks της comfy fashion, βέβαια, υπάρχουν δύο προαπαιτούμενα. Το πρώτο από αυτά είναι το να διαθέτεις το ταλέντο του να συνδυάζεις τα ρούχα χωρίς φόβο και με καλή αίσθηση της ισορροπίας.

MAN IN COMFY FASHION LOOK Yago Castromil
Πουκάμισο Paco Pintón και μακρυμάνικο πόλο Gucci.

Το δεύτερο, που είναι και προαπαιτούμενο για να είναι καλοντυμένος κάθε άντρας, ό,τι κι αν επιλέγει να φοράει σε αυτή τη ζωή, είναι το να μπορείς να υποστηρίζεις τα ντυσίματά σου με όλο σου το είναι, να βάζεις πάνω από αυτά το δικό σου attitude και να νιώθεις πως ό,τι έχεις πάνω σου σε εκφράζει.

Η comfy fashion είναι παντού

Κάτι που θα σε βοηθήσει σε όλα τα παραπάνω είναι το ότι θα αρχίσεις να βλέπεις αυτό το άνετο στυλ της comfy fashion κυριολεκτικά παντού. Από τους πιο πολυτελείς οίκους υψηλής μόδας όπως είναι ο Gucci, ο Louis Vuitton, ο Valentino, ο Fendi ή ο Dior μέχρι τις αλυσίδες προσιτής ένδυσης, όπως τα Zara, που έχουν συμπεριλάβει στις νέες τους ανοιξιάτικες συλλογές άπειρα φούτερ, φόρμες και λοιπά ρούχα σε oversized γραμμές, αλλά και πουκάμισα με prints, κλασικές αντρικές πιτζάμες και δερμάτινα παντοφλέ υποδήματα.

MAN IN COMFY FASHION LOOK Yago Castromil
Ζακέτα Celine και παντελόνι Brooks Brothers.

> Διάβασε ακόμα: Όλα όσα δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου τους επόμενους μήνες

Για να έχεις έναν οδηγό που θα σε κάνει να ανεβάσεις την τάση της comfy fashion ως τον ουρανό, διανθίσαμε αυτό το άρθρο με μία επιλογή από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πρώτη φορά στο ισπανικό Esquire. Έτσι, για να σου δώσουμε ιδέες. 

Από: Esquire ES


© Photography: Yago Castromil | Direction & Styling: Álvaro De Juan

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα