Overshirt και το καλοκαίρι

Τα καλύτερα overshirts που θα βρεις φέτος στην αγορά για τα δροσερά καλοκαιρινά απογεύματα στο νησί.

Το overshirt είναι το πιο πρακτικό ρούχο που μπορείς να έχεις στην τσάντα σου το καλοκαίρι για να το φορέσεις όταν αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της η γνωστή απογευματινή δροσούλα. Φορεμένο, μάλιστα, πάνω από ένα μονόχρωμο βαμβακερό T-shirt και συνδυασμένο με ένα άνετο τζην παντελόνι είναι ικανό να απογειώσει το στυλ σου ως τον ουρανό.

Με νοσταλγία για τα 90s

Υπεύθυνη για την ολική επαναφορά του overshirt στις ντουλάπες μας δεν είναι άλλη από τη νοσταλγία για τα 90s που μας έχει βαρέσει τα τελευταία χρόνια. Η ίδια νοσταλγία που, όπως διαβάζουμε στο ιταλικό Esquire, έκανε μόδα τα baggy παντελόνια, τα χοντροκομμένα sneakers, τα T-shirts με τις στάμπες και τα καπελάκια με visor. 

Η διαφορά του overshirt από το πουκάμισο

Ενώ τα oveshirts σχεδόν ταυτίζονται ως προς το πατρόν τους με τα κλασικά πουκάμισα, στο πιο φαρδύ, στην πραγματικότητα τελούν τη λειτουργία ενός ελαφριού πανωφοριού. Επίσης, είναι πιο άνετα, έχουν πιο πυκνή ύφανση και πιο βαρύ πανί από τα πουκάμισα.

Από όσα προσφέρονται για το καλοκαίρι, χρωματικά αλλά και σε επίπεδο προστασίας από τον δροσερό αέρα, επιλέξαμε τα καλύτερα και σου τα παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως.   

Το "στρατιωτικό" της Polo Ralph Lauren

Overshirt και το καλοκαίριΈνα βαμβακερό overshirt με καλή διαπνοή και ξεχωριστό στυλ που βρίσκεται στο σημείο συνάντησης της στρατιωτικής ενδυμασίας των Βρετανών που τριγυρνούσαν κάποτε στη Σαχάρα και του κλασικού λαδί χιτωνίου. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ στυλάτο ρούχο που μπορεί να φορεθεί τόσο πάνω από σπορτίφ ντυσίματα και να τα αναβαθμίσει, αλλά και να συνδυαστεί εξαιρετικά με πιο ραφινάτα, smart-casual κομμάτια, όπως είναι τα chinos παντελόνια και τα T-shirts από premium υφάσματα.

Το κλασικό με το logo της Tommy Hilfiger 

OVERSHIRTΕδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σούπερ overshirt που συνδυάζει την υπεροχή των στρατιωτικών στολών με το αξεπέραστο προσκοπικό στυλ. Με ακρίβεια, θα το χαρακτηρίζαμε sport-casual και θα το σετάραμε με μία cargo βερμούδα σε κοντινή αλλά όχι ίδια με αυτό απόχρωση και ένα απλό λινό T-shirt σε λευκό ή κόκκινο χρώμα που θα αναδείξει το εικονικό logo που φέρει στη μία από τις μεγάλες και πρακτικές μπροστινές του τσέπες.

Το μπεζ της Carhartt 

OVERSHIRTΗ Carhartt είναι η εταιρεία που έκανε τις στολές εργασίας μόδα, βάζοντάς τες σε προνομιακή θέση ανάμεσα στα staples της αντρικής γκαρνταρόμπας και δίνοντάς μας έναν πολύ στιλάτο industrial αέρα. Το συγκεκριμένο overshirt, μάλιστα, αποτίνει φόρο τιμής στα πουκάμισα που φορούσαν οι εργάτες στα βενζινάδικα της Αμερικής τη δεκαετία του 1960. Στην τέλεια απόχρωση για να ταιριάζει με τα πάντα, είναι φτιαγμένο από ένα μείγμα βαμβακιού και πολυεστέρα, που το κάνει ιδανικό όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά και για τις ντεμί σεζόν. 

> Διάβασε ακόμα: Η ζακέτα του Omar Sy στο Lupin είναι ένα must have κομμάτι

Το πετρόλ της Loro Piana 

OVERSHIRTΤο overshirt της Loro Piana που εντοπίσαμε στο Mr Porter είναι η ενσάρκωση του οράματος της ιταλικής εταιρείας για κλασικά και ραφινάτα ρούχα. Το ξεχωρίσαμε για το χρώμα του, την εξαιρετική ποιότητα του υφάσματός του και τη δουλειά που έχει γίνει στις λεπτομέρειες της ραφής του. Σου το προτείνουμε για πιο κομψά ή statement ντυσίματα, ενώ έχε στο μυαλό σου ότι το πανί του είναι από αδιάβροχες μικροΐνες και περιέχει ελάχιστο μαλλί στη σύνθεσή του, όσο χρειάζεται για τις δροσερές καλοκαιρινές νύχτες και μόνο.

> Διάβασε ακόμα: Tα hoodies της νέας εποχής

Το σκούρο μπλε λινό της NN07

OVERSHIRTΈνα ακόμα κλασικό, κομψό και πρακτικό overshirt που εντοπίσαμε στο Mr Porter. Φέρει την υπογραφή του hip brand NN07 και κλείνει μέσα του όλη την ελαφρότητα, την απαλότητα και την ανθεκτικότητα ενός ρούχου φτιαγμένου από 100% λινό ύφασμα. Το πατρόν του είναι κλασικό προς το χαλαρό και μπορείς να το φορέσεις άνετα πάνω από μία μαρινιέρα, σεταρισμένη με λευκό chinos και σοκολά boat shoes, για κάθε σου βολτα δίπλα από τη θάλασσα αλλά και όλες τις πιο κυριλέ θερινές σου εξόδους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στον 'οίκο' του Adrien Brody το στυλ είναι διαχρονικό

Ο 50χρονος από σήμερα, ηθοποιός ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα