Οι σχεδιαστές που θα ντύσουν τους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μόδα και αθλητισμός συνεργάζονται για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Γράφει: Esquire Editors 16 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες και μόδα λοιπόν. Μπορεί ο μεγαλύτερος στόχος των αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα μετάλλιο και μία θέση στο βάθρο, ωστόσο αναπόσπαστο κομμάτι της παρουσίας τους σε αυτή την παγκόσμια διοργάνωση είναι οι στολές τους. Το ένδυμα που φορούν οι πρωταγωνιστές τόσο στους αγώνες όσο και στις τελετές έναρξης και λήξης φέρουν συνήθως την υπογραφή διάσημων σχεδιαστών μόδας ή κορυφαίων brands, που έχουν αναλάβει να τους κάνουν να ξεχωρίσουν και ενδυματολογικά.

Με αφορμή, λοιπόν, την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο στις 23 Ιουλίου, ας γνωρίζουμε τους σχεδιαστές που έχουν δημιουργήσει τα ρούχα και τις στολές που θα φορέσουν οι αθλητές.

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Οι Η.Π.Α συνεχίζουν την παράδοση που θέλει τον Ralph Lauren να σχεδιάζει τις στολές των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο σχεδιαστής δημιουργεί το εθνικό ένδυμα που φορούν στους αγώνες, αλλά και στις τελετές έναρξης και λήξης οι αθλητές ήδη από το 2008.

> Διάβασε ακόμη: H πιο σέξι αθλήτρια του πλανήτη πάει Τόκιο

Στους φετινούς αγώνες, τα 600 μέλη της ομάδας θα φορούν λευκό τζιν παντελόνι, λευκή polo μπλούζα με ρίγες στον γιακά και ένα επίσης λευκό αντιανεμικό μπουφάν. Η στολή ολοκληρώνεται με μία ζώνη σε μπλε, κόκκινο και λευκό, δηλαδή στα χρώματα που υπάρχουν στη σημαία των Η.Π.Α.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ralph Lauren (@ralphlauren)

Για τη δημιουργία των στολών μάλιστα, ο σχεδιαστής ακολούθησε τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον και χρησιμοποίησε γεωργικά υποπροϊόντα χωρίς συνθετικά πλαστικά, ενώ κομμάτια όπως το μπουφάν και η ζώνη δημιουργήθηκαν από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Καναδάς

Μία πιο σύγχρονη προσέγγιση συγκριτικά με εκείνη των Η.Π.Α αποφάσισε να ακολουθήσει ο Καναδάς, που για τη σχεδίαση των εθνικών στολών του επέλεξε την εταιρεία που ίδρυσε ο Αμερικανός σχεδιαστής Hudson. Οι στολές λοιπόν αποτελούνται από ένα λευκό μονοχρωματικό σύνολο, διακοσμημένο με το σήμα κατατεθέν της χώρας, το φύλο σφενδάμου και ολοκληρώνονται με ένα denim jacket με μοτίβα που θυμίζουν γκράφιτι.

Η στολή του Καναδά κυκλοφόρησε το ίντερνετ ήδη από το 2020, ωστόσο δίχασε τον κόσμο με πολλούς να σχολιάζουν πως είναι κάπως άσχημη. Η εταιρεία Hudson υπερασπίστηκε τα σχέδια της, υποστηρίζοντας πως είναι ένας συνδυασμός μόδας και street τέχνης, στοιχεία που περιγράφουν το Τόκιο. Όσον αφορά στο γκράφιτι του τζιν μπουφάν, η εταιρεία υποστηρίζει πως είναι μία σύγχρονη πινελιά.

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.