Τα running shoes της σεζόν

Τα πιο αποδοτικά, στιλάτα και ξεχωριστά καινούργια παπούτσια για τρέξιμο.

Με μία κάποια μικρή ή μεγαλύτερη δόση ιντριγκαδόρικης υπερβολής θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε αν όντως χρειάζεται να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο για να κάνουμε διάδρομο όταν μπορούμε να φορέσουμε τα running shoes μας τα καλά και να ξεχυθούμε στα πάρκα και τους δρόμους για να τους τρέξουμε, να κάνουμε τζόκινγκ σε αυτούς, άμα λάχει και κουραστούμε να τους περπατήσουμε. Ποια είναι, όμως τα πιο ξεχωριστά αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο, πεζοπορία ή γρήγορο περπάτημα της σεζόν; Κάναμε ένα shortlisting με τη βοήθεια του βρετανικού Esquire και καταλήξαμε στα δικά μας αγαπημένα 7 ζευγάρια.

Nike Zoom Alphafly Next Nature

Τα running shoes της σεζόν

Είναι ογκώδη στο μάτι αλλά εξαιρετικά ελαφριά στο πόδι και η κατασκευή τους έχει γίνει κατά τουλάχιστον 50% από ανακυκλωμένα υλικά. Το πιο σημαντικό; Είναι πραγματικά ιδανικά για τρέξιμο, καθώς διαθέτουν δύο λεπτές Zoom Air μονάδες, η ψηλή τους αφρόσολα παρέχει υποστήριξη και το πάνω τους τμήμα έχει φτιαχτεί με μία ιδιαίτερη τεχνική που δεν κατακρατά την υγρασία.

Saucony Endorphin Pro 2

SAUCONY RUNNING SHOES

Εξωτερικά, θυμίζουν λίγο τα slip-ons της Vans που έκαναν θραύση ανάμεσα στους emo στις αρχές της δεκαετίας των zeroes. Παρ' όλα αυτά, τεχνικά, η εστίαση έχει δοθεί στη βελτιωμένη εφαρμογή τους πάνω στο πόδι και στο να παρέχουν την κατάλληλη υποστήριξη που απογειώνει τις επιδόσεις στο τρέξιμο.

Allbirds Tree Dashers

ALLBIRDS RUNNING SHOES

Το brand Allbirds, που είναι από τα αγαπημένα του Barack Obama, έχει αναγάγει τη βιωσιμότητα και την άνεση σε τέχνη. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα πανάλαφρα running shoes είναι φτιαγμένα από ανθεκτικά και με εξαιρετική διαπνοή οικολογικά υλικά που προσφέρουν επιστροφή ενέργειας.

Salomon Odyssey Advanced

SALOMON RUNNING SHOES

Μερικά από τα πιο σπουδαία παπούτσια πεζοπορίας φέρουν την υπογραφή του γαλλικού brand Salomon και τα Odyssey Advanced, χάρη στη ρετρό-ουδέτερη αισθητική τους, μπορείς να τα φορέσεις για να του δώσεις να καταλάβει στο εν τη πόλη περπάτημα αλλά και για να ανέβεις το Κιλιμάντζαρο. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν σε τεχνικό επίπεδο είναι, βέβαια, οι μεσόσολές τους που απορροφούν τους κραδασμούς και μειώνουν τη μυική καταπόνηση.

Asics Gel-Kayano 28

ASICS RUNNING SHOES

Ένα ιαπωνικό θαύμα για τα πόδια σου, με μία υπεράνετη μεσόσολα από FF Blast foam που κατά τη διάρκεια του τρεξίματος επιτρέπει τον ανάλαφρο, σταθερό και με καλή ανταπόκριση δρασκελισμό. 

> Διάβασε ακόμα: Τα καλύτερα παπούτσια τρεξίματος της χρονιάς

Adidas 4DFWD

ADIDAS RUNNING SHOES

Η σόλα τους που θυμίζει αυτά τα περίεργα ζυμαρικά που αρέσουν στα μικρά παιδιά δεν είναι μόνο για μόστρα αλλά και για μέθοδο. Κι αυτό γιατί βοηθάει στην επιστροφή της ενέργειας που σου χρειάζεται όταν τρέχεις επί πολλή ώρα και χωρίς σταματημό.

> Διάβασε ακόμα: Τα καλύτερα -μέχρι στιγμής- sneakers για το 2021

 Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2

NIKE RUNNING SHOES

Ένα running shoe-θρίαμβος, στο οποίο πίνουν νερό οι μαραθωνοδρόμοι και οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου. Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει σαν γάντι πάνω στο πόδι παραμένει άνετο, δεν το καταπιέζει, ενώ η σόλα του, που φτάνει σε ύψος τα 4 εκατοστά, σου δίνει χαρακτήρα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στον 'οίκο' του Adrien Brody το στυλ είναι διαχρονικό

Ο 50χρονος από σήμερα, ηθοποιός ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

5 τάσεις της μόδας που σημάδεψαν τους Millennials

Αν ανήκεις σε αυτήν τη γενιά, όλο και κάτι από όλα αυτά θα βρίσκεται καταχωνιασμένο στη ντουλάπα σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το κατακόκκινο Cub3d sneaker της Gucci είναι το πιο εντυπωσιακό sneaker που είδαμε τελευταία

Το "πορφυρό" αυτό παπούτσι περιλαμβάνει τρισδιάστατα εκτυπωμένα στοιχεία.

Γραφει Νικη Κοντομηνα