Fleece για φθινοπωρινή άνεση

Τα πιο απαλά, ζεστά και βολικά τζάκετ του φθινοπώρου είναι από fleece.

Αν σου αρέσουν τα υπαίθρια σπορ ή τα έφερε έτσι η ζωή που να χρειάστηκε κάποτε να περάσεις αρκετό χρόνο το φθινόπωρο ή τον χειμώνα στην εξοχή ή ένα δάσος -ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας που το κρύο και η υγρασία περονιάζουν- τότε δεν χρειάζεται να σου πούμε εμείς το πόσο απαραίτητο είναι να έχεις ένα -τουλάχιστον- πανωφόρι από fleece στην κατοχή σου. Κι αυτό γιατί τα τζάκετ, τα hoodies, τα γιλέκα, τα άνορακ και γενικά ό,τι είναι φτιαγμένο από fleece είναι απίστευτα θερμομονωτικό, ανθεκτικό και σου επιτρέπει ελευθερία κινήσεων. 

Πώς τα πανωφόρια από fleece έγιναν μόδα

Παρόλα αυτά, όπως περίπου διαβάζουμε και στο αμερικάνικο Esquire, μέχρι πρόσφατα, τα πανωφόρια από fleece τα βλέπαμε κυρίως στα βουνά, τα λαγκάδια και τα στρατόπεδα. Επίσης, το κοινό τους περιοριζόταν ανάμεσα στους fans της πεζοπορίας και του κάμπινγκ. Τι άλλαξε; Το ότι πολλοί σχεδιαστές, μεγάλα brands και δημιουργοί ρούχων που απευθύνονται σε μικρότερο αγοραστικό κοινό, είδαν το fleece 'αλλιώς' και το έκαναν μόδα.

Πλέον, χάρη και στις αλυσίδες προσιτής μόδας, τα πανωφόρια από fleece είναι παντού, ενώ συχνά θα τα βρεις και ως Sherpa τζάκετ- όπου Sherpa δες εθνοτική ομάδα του Θιβέτ αλλά και το συνθετικό μουτόν με το οποίο μοιάζει το fleece. Γιατί 'έπιασαν' όμως; Για τον πολύ απλό λόγο του ότι είναι το πιο τέλειο πράγμα που μπορείς να ρίξεις πάνω σου πριν βγεις από το σπίτι όταν κάνει πολύ κρύο για να φορέσεις ένα τζην τζάκετ αλλά όχι αρκετό για να βάλεις κανονικό μπουφάν. Κοινώς, γιατί υπήρχε ένα 'κενό' το οποίο ήρθαν και κάλυψαν. Ας δούμε, λοιπόν, πέντε κομμάτια από fleece τα οποία ξεχωρίσαμε στην αγορά για να σου δώσουμε ιδέες πριν βγεις στα μαγαζιά.

Το Sherpa τζάκετ της Topo Designs

Fleece για φθινοπωρινή άνεση

Το ντιζάιν του είναι ό,τι πιο μοντέρνο και όμορφο εντοπίσαμε στις φετινές συλλογές, ενώ διαθέτει ειδική τεχνολογία για να σε διατηρεί ζεστό.

Το fleece άνορακ της Carhartt

FLEECE BY CARHARTT

Ένα fleece άνορακ σε relaxed fit και με στρατιωτική αισθητική που ταιριάζει ταμάμ με όλα τα cargo παντελόνια σου.

Το κλασικό Sherpa τζάκετ της Reebok

FLEECE BY REEBOK

Τα κλασικά κομμάτια όπως αυτό σου δίνουν στυλ.

> Διάβασε ακόμα: Nigo: Μία ματιά στην Studio Fall ‘21 Collection των Zara

Το γκρι από τα H&M

FLEECE BY H&M

Είναι fleece, είναι προσιτό και ταιριάζει με τα πάντα. Τι άλλο θέλεις;

> Διάβασε ακόμα: Κάνε τη διαφορά με φλις τζάκετ

Το ρετρό του brand Patagonia

FLEECE BY PATAGONIA

 

Το απόλυτα κλασικό fleece τζάκετ που, χάρη στο αξεπέραστο στυλ του, μπορείς να το φοράς για πολλά χρόνια και να είσαι πάντα στη μόδα. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.