Πώς να ντυθείς καλά αυτές τις γιορτές

Χρειάζεσαι μόνο 7 ρούχα για να γίνεις ο πιο καλοντυμένος της festive season.

Esquire Team
Γράφει: Τίμος Σαλαμές 30 Δεκεμβρίου 2022

Όπου κι αν θέλεις να πας φέτος τα Χριστούγεννα -για festive shopping, για μπύρες με τους φίλους σου, σε ένα επίσημο, επαγγελματικό δείπνο ή σε μία οικογενειακή συγκέντρωση- μπορείς να είσαι πάντα σωστά ντυμένος με 7 μόνο ρούχα. Αρκεί, βέβαια, να είναι καλής ποιότητας και έξυπνα σεταρισμένα μεταξύ τους. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείς να παίξεις το εορταστικό αντρικό στυλ στα όμορφα, είμαστε σίγουροι γι' αυτό, δάχτυλά σου, κλέβοντας κάποιες ιδέες από το ισπανικό Esquire.

Το φούτερ που δεν μοιάζει με τα άλλα

Πώς να ντυθείς καλά αυτές τις γιορτέςTiago X Mango

Κι όταν λέμε 'δεν μοιάζει με τα άλλα' δεν εννοούμε ό,τι κι ό,τι αλλά κάτι πολύ συγκεκριμένο. Να είναι φτιαγμένο από premium βαμβάκι, με πυκνή ύφανση και προσεγμένη ραφή, αλλά και να έχει μία κάποια ντιζαϊνάτη τσαχπινιά που να το διαφοροποιεί από τα της σειράς.

Το σκούρο παντελόνι

PANTSTom Ford

Η περιγραφή 'σκούρο παντελόνι' πρέπει να γίνει πιο σαφής. Επίλεξε ένα σε slim fit, ασχέτως του αν το στυλ του είναι 'κοστουμιού' ή chinos. Κι αυτό για να μπορεί να σεταριστεί πιο εύκολα τόσο με το φούτερ που σου προτείνουμε πιο πάνω όσο και με το παλτό που ξεχωρίσαμε και σου παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Το καλό παλτό

COATScalpers

Το καλό παλτό, σε κλασικό πατρόν και σχέδιο ή χρώμα, δεν είναι επένδυση, είναι είδος πρώτης ανάγκης, ακόμα και αν οι καιρικές συνθήκες, κανονικά, δεν σου επιτρέπουν να το ρίχνεις πάνω σου κάθε μέρα. Τα Χριστούγεννα, βέβαια, που συνήθως κάνει κρύο, είναι το πανωφόρι που θα δώσει μεμιάς στυλ στα festive looks σου, λες και τα αγγίζει μαγικό ραβδάκι.

Το ξεχωριστό πουκάμισο

SHIRTZara

Ένα πουκάμισο σαν το άνωθεν εικονιζόμενο, που είναι φτιαγμένο από σατέν ύφασμα και που στο print του εντοπίζουμε japonais αναφορές, με ό,τι κι αν το σετάρεις, θα το καθορίσει.

Οι Chelsea boots

CHELSEA BOOTSBottega Veneta

Κλασικά και ρετρό, μποέμικα και επαναστατικά, τα Chelsea μποτάκια θα σε πάνε παντού φέτος τα Χριστούγεννα.

> Διάβασε ακόμα: Ο πλήρης οδηγός για στιλάτα χριστουγεννιάτικα δώρα

Το βελούδινο σακάκι

BLAZERScotch & Soda

Το βελούδινο σακάκι θα το φορέσεις μόνο τα Χριστούγεννα και γενικότερα τη festive season. Άντε να το βάλεις και σε κάποιο θέατρο ή ένα πολύ grande χειμωνιάτικο event. Αξίζει, όμως, την επένδυση.

> Διάβασε ακόμα: Ποια είναι τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες

Το ζιβάγκο

TURTLENECK SWEATERPull & Bear

Είναι το τέλειο πασπαρτού της αντρικής γκαρνταρόμπας, εορταστικής και μη. Δείχνει τέλειο με τζην, με πιο καλά παντελόνια, ακόμα και με φόρμες. Κάτι ήξερε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.