Φορώντας με στυλ τα premium sneakers

Οι περισσότεροι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, δεν ξοδεύουν εύκολα μερικές εκατοντάδες ευρώ σε παπούτσια. Αυτή είναι μια κυρίαρχη αντίληψη γενικότερα σε ό,τι αφορά τα sneakers. Πιο συγκεκριμένα τα premium sneakers.

Αναφερόμενοι στα premium sneakers, εστιάζουμε σε παπούτσια των κορυφαίων εταιρειών και σχεδιαστών, τα οποία έχουν κομψό και εκλεκτό στυλ, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πρώτης ποιότητας, με σκοπό την μέγιστη αντοχή, απόδοση, αλλά και εμφάνιση.

Και όμως, υπάρχει λόγος που κυκλοφορούν παπούτσια σε σχετικά -ή αρκετά- υψηλότερη τιμή από εκείνα των 50-70 ευρώ, γίνονται ανάρπαστα και έχουν εξαιρετικές κριτικές από εκατομμύρια άτομα που τα επιλέγουν. Μια τέτοια είναι και η περίπτωση των Karl Lagerferd, αλλά και άλλων δημοφιλών εταιρειών που έχουν φανατικούς φίλους που περιμένουν πως και πως να βγουν νέες εκδόσεις και καινούρια μοντέλα στην αγορά.

Τι διαφορά έχουν τα υλικά κατασκευής των premium sneakers;

Από τα υλικά μέχρι το σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή και την επωνυμία, η επιπλέον τιμή έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης.

Ένα καλό παπούτσι, αν το μυρίσετε την ώρα που το αγοράζετε, δεν θα μυρίζει κόλλα. Θα σας μεταφέρει τη μυρωδιά του δέρματος και, ιδανικά, δεν θα μυρίζει καθόλου.

Συγκεκριμένα, τα δέρματα υψηλής ποιότητας δεν ραγίζουν τόσο εύκολα με την πάροδο του χρόνου. Το δέρμα είναι πιο παχύ, κάτι που διασφαλίζει ότι το παπούτσι διατηρεί το σχήμα του και δείχνει καινούριο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Παίζει ρόλο η χώρα κατασκευής των premium sneakers;

Η διαδικασία παραγωγής και η τοποθεσία κατασκευής είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην τελική τιμή ενός premium sneaker.

Αρχικά, είναι γεγονός ότι, ακόμα και τα premium sneakers βγαίνουν σε διαδικασία μαζικής παραγωγής, η οποία όμως εκτελείται στο πλαίσιο προηγμένων μηχανημάτων, που είναι κατάλληλα για τη χρήση ακριβών και ντελικάτων υλικών, όπως εκλεκτά δέρματα και προηγμένα συνθετικά.

Είναι μία αλήθεια, επίσης, ότι η ποιότητα ορισμένων από τα παπούτσια που βγαίνουν από την Κίνα πλέον είναι η ίδια ακριβώς και ίσως καλύτερη από τα παπούτσια από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Πιθανότατα θα είναι πιο ελαφριά, αφού χρησιμοποιούν ακριβότερες σόλες, γενικά καλύτερης ποιότητας.

Φορώντας με στυλ τα premium sneakers

Ο σχεδιασμός των premium sneakers

Ρίξτε μια ματιά σε οποιοδήποτε βιτρίνα με κομψά premium sneakers και θα εκπλαγείτε από τη σειρά σχεδίων που προσφέρονται και τα οποία εφαρμόζουν μερικά από τα πιο καινοτόμα υλικά. Αυτά τα υλικά παίζουν τον ρόλο τους τόσο σε ότι αφορά την απόδοση και την αντοχή τους στο χρόνο, αλλά και σε ότι αφορά την γενική εικόνα τους. Παπούτσια όπως τα χαρακτηριστικά σχέδια του Karl Lagerfeld ή τα Steve Madden, που μπορείτε να βρείτε στο https://www.epapoutsia.gr/steve_madden.html, είναι χαρακτηριστικά αυτού του ξεχωριστού στυλ.

Επίσης, είναι φυσικό η σχεδίαση να παίζει το δικό της ρόλο στη μεγαλύτερη απήχηση των premium sneakers. Γιατί; Επειδή αυτή είναι που τα κάνει να ξεχωρίζει από τη μάζα. Τα παπούτσια sneakers των κορυφαίων εταιρειών παρέχουν εντυπωσιακά σχέδια, κομψό στυλ που δημιουργούν ένα παπούτσι που είναι ικανό από μόνο τους να σας κάνει να ξεχωρίσετε στις εμφανίσεις σας. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.