Ecoalf: Το ισπανικό brand πίσω από τα 100% οικολογικά ρούχα

Σπουδαία ρούχα με βιώσιμο σχεδιασμό που ακολουθούν την ιδεολογία του 'because there is no planet B'.

Η Ecoalf, ως η πρώτη εταιρεία μόδας στην Ισπανία που εντάσσεται στον οργανισμό B Corp, έχει καταφέρει να γίνει ένα εξ ολοκλήρου sustainable brand που παράγει πάνω από 400 υφάσματα από ανακυκλωμένες πηγές. Επίσης, μέσα από το πρόγραμμα Uplifting The Oceans, συνεργάζεται με ψαράδες στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ταϊλάνδη αλλά και την Ελλάδα, μαζί με τη μη-κερδοσκοπική εταιρεία ΕΝΑΛΕΙΑ.

Ecoalf: Το ισπανικό brand πίσω από τα 100% οικολογικά ρούχα

Οικολογία, πρωτοπορία και έξυπνο design

Η συλλογή των θαλάσσιων απορριμμάτων συμβάλει στην κατασκευή ανακυκλωμένων υφασμάτων και παράλληλα στη στήριξη της τοπικής οικονομίας, αποδεικνύοντας την αλληλένδετη σχέση μεταξύ κοινωνίας και μόδας.

'Το βασικό υλικό κατασκευής είναι το Ecoalf Ocean Yarn που προέρχεται από τη συλλογή πλαστικών μπουκαλιών από τον βυθό του ωκεανού. Έχουμε καταφέρει πλέον να παράγουμε ρούχα από ανακυκλώσιμες πηγές που ανταγωνίζονται σε ποιότητα τα συμβατικής κατασκευής high-fashion κομμάτια', δήλωσε στο Forbes η διευθύντρια marketing της Ecoalf, Carolina Alvarez- Ossorio.

> Διάβασε ακόμα: Ποιος αποφασίζει τι ρούχα φοράμε; Εμείς, οι σχεδιαστές ή κάποιος αλγόριθμος;

'Μπλέκοντας την πρωτοπορία με το έξυπνο και διαχρονικό design, η Ecoalf συνεχίζει να παρουσιάζει sustainable κομμάτια και εξασφαλίζει την ποιότητά τους, προσφέροντας τα απόλυτα basics κάθε γκαρνταρόμπας', συμπληρώνουν οι Financial Times σε άρθρο τους για την Ecoalf.

JAVIER GOYENECHE
O Javier Goyeneche, πρόεδρος και ιδρυτής της Ecoalf.

Ecoalf Spring-Summer ’22: Lost Colors

Για τη σεζόν SS22, η Ecoalf παρουσιάζει μια συλλογή γεμάτη χρώμα. Τα κομμάτια αντιπροσωπεύουν τον βυθό του ωκεανού και τα χρώματα των κοραλλιών. Το πορτοκαλί, το ροζ, το ανοιχτό γαλάζιο και το βαθύ πράσινο μιμούνται τις φυσικές αποχρώσεις και πρωταγωνιστούν σε λιτά και minimal ρούχα που συμπληρώνουν την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα μας.

> Διάβασε ακόμα: Η γκαρνταρόμπα του μέλλοντος

Ακολουθώντας την ιδεολογία του 'because there is no planet B', η επιλογή των υφασμάτων βασίζεται στη βιωσιμότητα και το οικολογικά συνειδητό design. Έτσι, τα ρούχα της συλλογής κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο βαμβάκι, hemp fabric και λινό. Τα πουκάμισα και τα T-shirts με το logo 'because', αποτελούν καλοκαιρινά staples και ενσαρκώνουν έναν conscious way of living.


Info: Η συλλογή είναι διαθέσιμη στα καταστήματα: Στρογγυλός, R-shop.gr και Istante.gr. Κεντρική διάθεση: Sport And Fashion Freedom.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.