Στους κοσμικούς κήπους της νέας καμπάνιας Kalogirou

Το ονειρικό περιβάλλον δανείζεται pixels, διαχρονικές αναφορές και την αισθητική της Kalogirou που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά για περισσότερα από 130 χρόνια τώρα.

Το τοπικό γίνεται ουτοπικό. Το σουρεαλιστικό μεταφράζεται στη νέα πραγματικότητά μας και η δημιουργικότητα της Kalogirou ανθίζει, θολώνοντας τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. Μέσα από τη νέα καμπάνια της, Cosmic Gardens, το ονειρικό περιβάλλον δανείζεται pixels, διαχρονικές αναφορές και την αισθητική της Kalogirou που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά για περισσότερα από 130 χρόνια τώρα.

Το σπουδαίο fashion film

Το σύμπαν της Kalogirou αντανακλάται σε κάθε καρέ του fashion film και των φωτογραφιών για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Η ποίηση συναντά την ουτοπία και τα όρια είναι ρευστά: Ο χρόνος μένει στάσιμος ή τρέχει σε παράλληλες τροχιές; Η θάλασσα εκτείνεται στο άπειρο ή μήπως είναι ουρανός στην άκρη του ορίζοντα;

Το μέλλον περπατάει δίπλα στο παρελθόν, άλλοτε τέμνονται κι άλλοτε απομακρύνονται. Η αλήθεια γίνεται virtual, το ρεαλιστικό μπλέκεται με το σουρεαλιστικό, οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό δεν υπάρχουν πια.

Στους κοσμικούς κήπους της νέας καμπάνιας Kalogirou

Για τους πρωταγωνιστές, ο χώρος και ο χρόνος δεν υπακούν σε κανόνες. Καλωσορίζουν με μοναδικό τρόπο μια νέα εποχή, στην οποία ο καθένας έχει πλέον τη δυνατότητα να εφεύρει τον εαυτό που επιθυμεί.

Οι αναφορές της νέας καμπάνιας

Έμπνευσή της καμπάνιας, το documentary Grey Gardens, η αληθινή ιστορία μαμάς και συνονόματης κόρης Edith Beale, θείας και ξαδέρφης της Τζάκι Κένεντι Ωνάση, που ζούσαν απομονωμένες στα Xάμπτονς και σ΄ έναν δικό τους, μαγικό κόσμο.

Οι εκκεντρικές και στυλάτες Big Edie και Little Edie, όπως τις φώναζαν, ενώ ζούσαν απομονωμένες από τον έξω κόσμο, δημιουργούσαν καθημερινά δικές τους χαρακτηριστικές και άκρως στιλιστικές προτάσεις, περνώντας με αυτό τον τρόπο την καθημερινότητα τους, μακριά από τα όρια του χρόνου.

KALOGIROU CAMPAIGN

'This is a revolutionary costume', συνήθιζαν να λένε στο Grey Gardens και στη νέα καμπάνια, η Kalogirou, κάνει το πρώτο βήμα κι έρχεται να γιορτάσει με φως, τόλμη και χρώμα ακριβώς αυτό: Το πώς ο καθένας μας μπορεί να δημιουργήσει τον προσωπικό του 'κόσμο' επιλέγοντας αυτά που μας χαρακτηρίζουν.

Μέσα από την καμπάνια, η Kalogirou αγκαλιάζει τις τάσεις της χρονιάς αλλά πρεσβεύει παράλληλα και τις διαχρονικές αξίες της. Όσον αφορά τις γυναικείς συλλοογές, σχέδια όπως τα πολύχρωμα kitten mules που αστράφτουν, φίνα cage strap σανδάλια δίπλα στις slingback πλατφόρμες με chunky τακούνια, τα ιριδίζοντα πέδιλα, οι ιδιαίτερες tote handbags από ψάθα, οι εμβληματικές τσάντες ώμου, συνυπάρχουν αρμονικά με τις ανδρικές δημιουργίες, που μοιάζουν να ξεπηδούν από τη φαντασία. Η μήπως από την μνήμη;

Καταφέρνει να συνδέσει τη σύγχρονη εποχή και τη διαχρονική ανάγκη για προσωπική ελευθερία και έκφραση. Η μία γενιά δίνει το χέρι στην επόμενη κι όλες οι τάσεις των μεγάλων οίκων μόδας συναντούν υποσχόμενα ταλέντα. H Kalogirou είναι πάντα συνοδοιπόρος.

KALOGIROU CAMPAIGN

Το πριν και το μετά. Τα πλάνα είναι σφιχτά: ένα ζευγάρι παπούτσια διαδέχεται ένα ερωτευμένο ζευγάρι που χαλαρώνει σε μια βάρκα. Ένα ζευγάρι φλαμίνγκο διαδέχεται ένα ζευγάρι παιδιών που ξεδιψά από το ίδιο λάστιχο.

Στο επόμενο πλάνο, γενιές και οράματα μπλέκονται, αλλά το στυλ παραμένει διαχρονικό. Βλέπουμε την κόρη και τη μαμά, ή μήπως ο χρόνος διαστέλλεται και βλέπουμε την ενήλικη εκδοχή της νεαρής γυναίκας; Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, το κόκκινο της ελπίδας περπατά με βήμα αποφασιστικό δίπλα στο κύμα καλωσορίζοντας μια νέα εποχή.


Info: Βρείτε τη νέα συλλογή στα Kalogirou Stores στην Αττική (Π. Ιωακείμ 4, Κολωνάκι | CityLink, Σταδίου 4, Αθήνα | Α. Mεταξά 18 & Γρ. Λαμπράκη 19, Γλυφάδα | Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι | Παναγίτσας 5, Κηφισιά |Ηρώων Πολυτεχνείου 56, Πειραιάς | Αρκαδίας 36, Περιστέρι), τη Θεσσαλονίκη (Μητροπόλεως 75), την Κύπρο (Μνασιάδου 13, Λευκωσία | Λ. Μακαρίου 236, Λεμεσός) και online στο www.kalogirou.com.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα