H caspule collection της GANT με υφάσματα Liberty έφερε το καλοκαίρι

Η αισθητική της αμερικανικής αθλητικής ένδυσης συναντάει τα εικονικά patterns του λονδρέζικου οίκου και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Τα νέα από τον πλανήτη της μόδας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο edgy, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο συναρπαστικά. Με το που έφτασαν στο γραφείο οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα capsule collection Gant με υφάσματα Liberty ήταν σαν κάποιος να μας έφερε αντιμέτωπους με αυτό που θέλαμε να φοράμε αλλά δεν το είχαμε καν φανταστεί. Κι όταν συμβαίνει αυτό τότε μιλάμε για σπουδαία ρούχα, με χαρακτήρα, που θέλουμε να φοράμε όχι μόνο τώρα αλλά για πάντα.

H caspule collection της GANT με υφάσματα Liberty έφερε το καλοκαίρι

Η νέα συλλογή Gant 

Εκεί που η άνεση συναντάει την υψηλή αισθητική - αυτή η φράση ίσως να κλείνει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη το spirit της capsule collection Gant με υφάσματα Liberty για το καλοκαίρι του 2022. Κι αυτό γιατί συνδυάζει τη ραπτική σαγήνη του Λονδίνου με τα άνετα sportswear κομμάτια που παραπέμπουν στο εμβληματικό στυλ της Αμερικανικής Ανατολικής Ακτής. Περιλαμβάνει μετρημένα, συλλεκτικά σχέδια, όπως ξεχωριστά αντρικά πουκάμισα, που αποτελούν ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες και νύχτες που έχουμε μπροστά μας, ενώ μπορούν να φορεθούν τόσο στην πόλη όσο και στην παραλία.

GANT X LIBERTY

GANT X LIBERTY

GANT X LIBERTY

Με έμπνευση από το free spirit των 60s και των 70s

Ο Christopher Bastin, Global Creative Director της Gant, δήλωσε για αυτή τη συνεργασία: ‘Η συνεργασία μας με έναν ιστορικό και φημισμένο οίκο υφασμάτων όπως ο Liberty είναι απίστευτα συναρπαστική για εμάς, μιας και αντιμετωπίζει την κληρονομιά του με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε και εμείς τη δική μας. Τα υφάσματα Liberty είναι γνωστά για τα εικονικά φλοράλ τους, παρόλα αυτά, για τη συγκεκριμένη συλλογή, αναζητήσαμε από το αρχείο του οίκου διαφορετικά, ενδιαφέροντα μοτίβα. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκλεκτικό μείγμα μοτίβων και σιλουετών που επικαλούνται το ελεύθερο πνεύμα της δεκαετίας των 60s και των 70s'.

> Διάβασε ακόμα: Ποιος αποφασίζει τι ρούχα φοράμε; Εμείς, οι σχεδιαστές ή κάποιος αλγόριθμος;

Μνεία πρέπει οπωδήποτε να γίνει στον συνδυασμό των αρχειακών, vintage prints του ιστορικού λονδρέζικου οίκου με σύγχρονα αλλά και στα υψηλής ποιότητας υφάσματα των ρούχων, όπως είναι τα καθαρά μεταξένια και τα μεταξωτά, καθώς και το διάσημο Tana LawnTM, ένα λεπτό και ανθεκτικό πανί διάσημο για τη δροσερή, μεταξωτή αίσθησή του.

> Διάβασε ακόμα: Το νέο e-shop της Gant αλλάζει τα δεδομένα του στυλ

Άλλωστε, λίγο μετά το άνοιγμά του στη Regent Street του Λονδίνου το 1875, ο Arthur Liberty έγινε γνωστός για τα μετάξια του, ενώ από τη δεκαετία του 1890 τα υφάσματα του οίκου του αποτελούν συνώνυμο των καλύτερων και πιο πρωτοποριακών κλωστοϋφαντουργικών σχεδίων. 

GANT X LIBERTY

GANT X LIBERTY


Info: Η συλλογή Gant με υφάσματα Liberty διατίθεται online αποκλειστικά στο gr.gant.com και σε επιλεγμένα καταστήματα, από τον Όμιλο Notos Com Holdings.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr