Πλεκτά πόλο για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού

Η θρυλική γκαρνταρόμπα του Dickie Greenleaf από τον Ταλαντούχο Κύριο Ρίπλεϊ, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ντεμοντέ.

Τα αντρικά πλεκτά πόλο και τα πλεκτά κοντομάνικα πουκάμισα, ρούχα που οι περισσότεροι τα έχουμε συνδυάσει με τις resort ενδυματολογικές επιλογές του Dickie Greenleaf στον Ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϊ, συνεχίζουν ακάθεκτα να αγαπιούνται για την πολυτελή και την ίδια στιγμή ντεκοντρακτέ αισθητική τους. Παρόλα αυτά, το να βρεις ένα παρόμοιο πόλο ή πουκάμισο, καλής ποιότητας, με ενδιαφέρον σχέδιο, που η ύφανσή του να σε κρατάει δροσερό χωρίς να σε ζεσταίνει, που να μη σε φαγουρίζει, που να δείχνει ρετρό ή και να παραπέμπει στο στυλ του ιδεοτυπικού μουστακαλή πορνοστάρ των 70s, ήταν μέχρι σχετικά πρόσφατα δύσκολη υπόθεση. 

Η Miuccia Prada έκανε μόνο την αρχή

Το 2016, η Miuccia Prada έκανε μια κίνηση ματ και άσκησε τεράστια επιρροή στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας. Παρουσίασε μια πειραγμένη εκδοχή σε ένα κλασικό πλεκτό πόλο, κάνοντας άπαντες τους συναδέλφους της να αρχίσουν να αναπαράγουν το ρετρό resortwear που είχε κάνει μόδα ο Jude Law ως Dickie Greenleaf. Κάπως έτσι άνοιξε ένας σχεδιαστικός ασκός του Αιόλου, χαρίζοντάς μας ρούχα με έμπνευση από το παρελθόν, που μπορούν να ενταχθούν, σύμφωνα με το βρετανικό Esquire, σε τέσσερις κατηγορίες. Ας τις δούμε, λοιπόν, για να αντλήσουμε έμπνευση για το καλοκαίρι του 2022.

Το rockabilly κοντομάνικο πλεκτό πουκάμισο

Την πρώτη φορά που οι περισσότεροι από εμάς είδαμε αστέρα της μεγάλης οθόνης να φοράει κοντομάνικο πλεκτό πουκάμισο ήταν στο Goodfellas του Martin Scorsese. Η έντονη χρωματική παλέτα, οι φαρδιές οριζόντιες ρίγες και οι συνθετικές του ίνες, του έδιναν ένα μαφιόζικο, rockabilly στυλ, είτε ήταν φορεμένο κλειστό, είτε ριγμένο πάνω από ένα αμάνικο φανελάκι, με τον φαρδύ του γιακά να αγκαλιάζει τους ώμους.

> Διάβασε ακόμα: Τι έχουν να σε διδάξουν για το στυλ οι πιο καλοντυμένοι ήρωες του σινεμά

Το ιταλιάνικο πλεκτό πόλο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BAMF Style (@bamfstyle)

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ρούχο που σχεδόν μοσχοβολάει τις μυρωδιές της ακτογραμμής του ιταλικού νότου, τις αλατισμένες ξανθές μπούκλες του Law και τη μεταξένια αίσθηση των ρούχων που στο παρελθόν έριχναν πάνω στο κορμί τους οι πολύ πλούσιοι. Για να αναδημιουργήσεις το look, προτίμησε πόλο από φυσικές ίνες, με χαλαρό πατρόν, σε σπάνιες αποχρώσεις του λευκού, του κρεμ, του εκρού και του σιέλ.

> Διάβασε ακόμα: O 'Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ' γίνεται τηλεοπτική σειρά

Το πετσετέ πόλο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mainly Bond (@mainlybond)

Μπορεί, πρακτικά, το συγκεκριμένο πόλο να μην είναι πλεκτό, παρόλα αυτά, σε αισθητικό επίπεδο, εντάσσεται στην κατηγορία που αναλύουμε. Θα βρεις πολλά τέτοια resort κομμάτια, σε vintageάδικα, στις συλλογές των αλυσίδων προσιτής ένδυσης αλλά και σε brands όπως είναι η κορυφαία στο είδος της βρετανική εταιρεία Orlebar Brown

Το 70s πλεκτό πόλο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wales Bonner (@walesbonner)

Το πατρόν του έχει κάτι από το sexiness μιας ανέμελης εποχής αλλά και από την ελευθερία που εκπέμπουν οι συνδηλώσεις του σχεδόν κουβανέζικου γιακά του. Ως item, δεν εντάσσεται μόνο στο resortwear, αλλά στην κατηγορία των κομματιών που προορίζονται για όλες τις εποχές του χρόνου, ανάλογα με την πυκνότητα της πλέξης του.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.