Τρεις λεπτομέρειες που έκαναν τον Luke Perry ακαταμάχητο

Ο Αμερικανός ηθοποιός που θα έκλεινε σήμερα τα 56 άφησε εποχή ως ο ωραίος και καταραμένος Dylan McKay του Beverly Hills 90210.

Το Beverly Hills 90210 αποτελεί το πλέον ιδεοτυπικό teen drama των '90s, γι' αυτό και το cult following που έχει αποκτήσει είναι απολύτως αναμενόμενο, μιας και μας έθρεψε ενώ την ίδια στιγμή έθεσε τα standards για ό-λ-ε-ς τις νεανικές σειρές που ακολούθησαν. Ο δε Dylan McKay, που τον ερμήνευε ο Luke Perry με τρόπο που θύμιζε τρόπον τινά τον James Dean, διατηρεί ακόμα μία θέση στις συλλογικές φαντασιώσεις μας. Ήταν όμορφος χωρίς να το προσπαθεί, τα μαλλιά του είχαν μια μοιραία φορά προς πίσω και προς τα πάνω, το βλέμμα του μαγνήτιζε. Ο ηθοποιός πίσω από τον ρόλο, γεννήθηκε σαν σήμερα (στις 11 Οκτωβρίου του 1966) και πέθανε τον Μάρτιο του 2019, έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό. Με αφορμή τη μέρα της γέννησής του, ας δούμε τα τρία χαρακτηριστικά που τον έκαναν να διαφέρει.

Το σημάδι στο δεξί φρύδι

Τρεις λεπτομέρειες που έκαναν τον Luke Perry ακαταμάχητοGetty Images

Ο "σημαδεμένος" γόης της αγαπημένης μας δεκαετίας απέκτησε την ουλή στο φρύδι του όταν κατά λάθος προσέκρουσε (μετωπικά) πάνω σε έναν αυτόματο πωλητή αναψυκτικών, ενώ βρισκόταν σε ένα μαγαζί που είχε πάει για να παίξει μπόουλινγκ.

> Διάβασε ακόμα: Ο Luke Perry, η νοσταλγία και το coolness των 90s σε φωτογραφίες

Η τούφα των επαναστατών

LUKE PERRYGetty Images

Το pompadour του παραμένει ακόμα iconic. Στην εποχή του, βέβαια, απλώς είχε φέρει στα κλασάτα δεδομένα των 90s το χτένισμα που έκαναν διάσημο οι "επαναστάτες σταρ" των 60s, κυρίως ο Elvis Presley και ο James Dean, κουβαλώντας, άλλωστε, και ο ίδιος κάτι από τη μοιραία αύρα της ομορφιάς και του χαρακτήρα τους.

> Διάβασε ακόμα: Beverly Hills, 90210: Η κληρονομιά μίας σειράς

Το αδύνατο και στεγνό κορμί

LUKE PERRYGetty Images

Δεν είχε τατουάζ, ήταν αδύνατος και με κορμό στεγνό, χωρίς υπερτροφικούς μύες "σφίχτη", σαν σέρφερ, αλλά και άτριχος. Κοινώς, λειτούργησε σαν εν αγνοία του πρόδρομος της φυσικής ομορφιάς του Timothée Chalamet, που πλέον είναι το απόλυτο πρότυπο της μη-τοξικής αρσενικότητας.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.