Danner μπότες σαν του Daniel Craig

Οι μπότες που άνοιξαν τις πόρτες της καρδιάς του Βρετανού ηθοποιού φέρουν αμερικανικό όνομα, βαρύ, με ιστορία.

Ωραία τα έλεγε ο Richie Havens: "Zippin' up my boots, goin' back to my roots". Αυτοί οι στίχοι μου έρχονται πάντα στο μυαλό τις ελάχιστες φορές που βάζω τις μπότες μου (που δεν κλείνουν με φερμουάρ αλλά με κορδόνια), οι ίδιοι μου ήρθαν και πριν από λίγο, όταν πληροφορήθηκα ότι η Danner, μια ιστορική αμερικανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων που έχει την έδρα της στο Πόρτλαντ, κυκλοφόρησε μια εμβόλιμη μίνι συλλογή αφιερωμένη στο franchise των ταινιών με ήρωα τον James Bond, με λόγο και αφορμή τα 60 χρόνια από την προβολή της πρώτης ταινίας με ήρωα τον Βρετανό μυστικό πράκτορα, τη Dr. No. Η συνεργασία περιλαμβάνει δύο limited edition αδιάβροχα μποτάκια (που κλείνουν όπως τα δικά μου, δηλαδή με κορδόνια), τα οποία αντλούν την έμπνευσή τους από τις μπότες Danner που όντως φόρεσε ο Daniel Craig στις ταινίες No time to die και Spectre.

Το μποτάκι 001

Danner μπότες σαν του Daniel CraigDanner

Το πρώτο από τα δύο μποτάκια είναι το 007 Mountain Light II, το οποίο σε αυτή του την έκδοση έχει κάπως αναβαθμιστεί. Για να ακριβολογούμε, είναι φτιαγμένο από δέρμα Horween και η εξωτερική του σόλα έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο που να προσφέρει "ελαφριά άνεση, υπέρτατη απορρόφηση κραδασμών και απόλυτη σταθερότητα" - τουλάχιστον έτσι τη διαφημίζει το βρετανικό Esquire, προσωπικά δεν την έχω δοκιμάσει για να εκφέρω γνώμη.

> Διάβασε ακόμα: 10 αντρικές μπότες για τον φετινό χειμώνα

Το μποτάκι 002

BOOTSDanner

Το δεύτερο μποτάκι φέρει την ονομασία 007 Tanicus και αποτελεί μια μαύρη εκδοχή του στρατιωτικού τύπου μοντέλου της Danner. Διαθέτει Gore-Tex επίστρωση, το εξωτερικό του τμήμα είναι κατασκευασμένο από αδιάβροχο σουέντ, η ενισχυμένη μεσόσολά του απορροφάει τους κραδασμούς και η εξωτερική καουτσουκένια σόλα του φέρει την υπογραφή της Vibram.

> Διάβασε ακόμα: 4 ζευγάρια μπότες για κομψό χειμωνιάτικο στυλ

Μποτάκια 007

Και τα δύο μποτάκια είναι σταμπαρισμένα με τα διακριτικά του James Bond και πωλούνται σε ένα ειδικό κουτί παπουτσιών, που (ω, τι έκπληξη) είναι και αυτό αφιερωμένο στην 60ή επέτειο του ντεμπούτου του Βρετανού μυστικού πράκτορα στο σινεμά.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.