Στον οίκο Gucci αυτοσχεδιάζουν κι αυτό βγαίνει προς τα έξω

Το πρώτο show του ιταλικού οίκου χωρίς τον Alessandro Michele στο τιμόνι του σημαίνει αλλαγή ρότας. Αλλά προς τα πού;

Η ευτυχία, κατά κάποιους, όχι για όλους, είναι στιγμές. Το ίδιο και η ομορφιά, το ίδιο και η δημιουργικότητα, που υπήρχαν στο fashion show της αντρικής συλλογής του οίκου Gucci για τη σεζόν Φ/Χ 2023, την πρώτη του που βλέπει το φως της δημοσιότητας αφού ο Alessandro Michele άρχισε να αποτελεί παρελθόν για εκείνον, με όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της haute couture να περιμένουν να δουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της κάθε πλευράς. Κι ενώ θεωρείται θέμα χρόνου ο Michele να ανακοινώσει τη δημιουργία δικού του "μαγαζιού" (εγώ, προσωπικά, θα τον ήθελα να αφοσιωθεί στην τέχνη, κατά πώς είχε κάνει παλαιότερα ο Helmut Lang), από τον Gucci με τη νέα τους κολεξιόν μας συνέδεσαν με Κάιρο όσον αφορά την κεφαλή του creative direction, καθώς υπογράφεται, συλλογικά, από τη δημιουργική ομάδα της εταιρείας.

Να πέσει το βίντεο με το show...

Ό,τι μας αγγίζει είναι μονάχα ό,τι αξίζει 

Καταρχήν να πούμε ότι η μουσική του Marc Ribot και των Ceramic Dog του, που ήταν μια εξαιρετική επιλογή, καθόρισε την πρόσληψη του runway (project). Όσον αφορά τα ίδια τα ρούχα, τα υποδήματα και τα αξεσουάρ που είδαμε πάνω σε καλογυμνασμένα ή/και λιπόσαρκα σώματα μοντέλων, μάλλον δόμησαν την αφήγηση μιας collection-συμπιλήματος, από καλές στιγμές του οίκου, παλαιότερες αλλά και πιο νέες.

Τα beanies μάς άρεσαν, όπως μας αρέσει να τα βλέπουμε στον δρόμο, το ίδιο και τα φουλάρια που ενσωματώθηκαν με έξτρα δημιουργικούς τρόπους στα looks. Στις κορυφαίες στιγμές θα πρέπει να αναφέρουμε τα oversized, ογκώδη, glamorous πανωφόρια, τα γεμάτα χρώμα και λαμπερές όψεις, σε στυλ Studio 54-γωνία early '90s grunge (κι απέναντι σχεδόν ρετρό avant-garde πειράματα και μινιμαλισμός).

Γενικά, είναι μια κολεξιόν που εξυμνεί τη στιλιστική δημιουργικότητα και την αυτοσχεδιαστική τρέλα όλων των ταλέντων που δούλεψαν για εκείνη. Αυτός είναι ο στόχος της και τον πέτυχε στο 100%. Παρ' όλα αυτά, η χαρισματική προσωπικότητα του Michele λείπει - όχι από το show, να το διευκρινίσουμε αυτό: από τη μόδα.

Τα 10 looks που ξεχωρίσαμε

GUCCI MEN'S F/W 2023

GUCCI MEN'S F/W 2023

GUCCI MEN'S F/W 2023

GUCCI MEN'S F/W 2023

GUCCI MEN'S F/W 2023

GUCCI MEN'S F/W 2023

GUCCI MEN'S F/W 2023

GUCCI MEN'S F/W 2023

GUCCI MEN'S F/W 2023

GUCCI MEN'S F/W 2023

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr