Οι φετινοί υποψήφιοι A' ανδρικού ρόλου των Όσκαρ παραδίδουν μαθήματα στυλ

Ίσως ήρθε η στιγμή να δεις με άλλο μάτι τα ριγωτά κοστούμια και τα ιρλανδέζικα πλεκτά.

Esquire Team
Γράφει: Τίμος Σαλαμές 27 Ιανουαρίου 2023

Το να ψάχνεις να βρεις τα σωστά ρούχα για να πας κάπου ενδέχεται να είναι, κατά περίπτωση, ένα εξαιρετικά απαιτητικό και δύσκολο task. Οπότε, μπορείς να κάνεις εικόνα τι εστί να βρίσκεις τα ρούχα που πρέπει να φορέσει ένας ηθοποιός για κάποιον ρόλο που, ίσως, του αλλάξει ολόκληρη την καριέρα. Τη δουλειά σε αυτές τις περιπτώσεις, βέβαια, την κάνουν οι ενδυματολόγοι, που μέσα από τις επιλογές τους βοηθούν τους ηθοποιούς να μπουν στο πετσί του ρόλου τους. Με αυτό κατά νου, ρίξαμε μια ματιά στο τι φορούν οι τέσσερις από τους πέντε φετινούς υποψήφιους για Όσκαρ A' ανδρικού ρόλου, που το στυλ τους μπορεί να σου δώσει έμπνευση.

Elvis

Όπως θα περίμενε κανείς από μια βιογραφική ταινία για τον βασιλιά του ροκ εν ρολ (τον ερμηνεύει ο Austin Butler, σε περίπτωση που ζεις σε καμιά σπηλιά και δεν το ξέρεις), το φιλμ είναι γεμάτο με αστρικά κοστούμια, που αναπαράγουν το στυλ των πρωτότυπων και φέρουν την υπογραφή της Catherine Martin. Δε μπορείς να τα εντάξεις ακριβώς στην καθημερινή σου ζωή, αλλά μια έμπνευση, μπορούν να στη δώσουν.

Τα πνεύματα του Ινισέριν

Σε ένα μικρό νησί της Ιρλανδίας, ο Colm (Brendon Gleeson) βάζει απότομο τέλος στη φιλία του με τον Pádraic (Colin Farrell), με τον δεύτερο να κερδίζει για την ερμηνεία του την πολυπόθητη υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ. Παράλληλα, από την οθόνη μας περνάνε κάποια πραγματικά σπουδαία πλεκτά, που τα φοράς άνετα παντού.

Aftersun

Ο Paul Mescal είναι υποψήφιος για την ερμηνεία του ως Calum σε αυτό το ατμοσφαιρικό, συγκινητικό δράμα, που το story του λαμβάνει χώρα στην Τουρκία των '90s. Στιλιστικά, ξεχωρίζει για τα σορτς του, τα μπαμπαδίστικα κοντομάνικα πουκάμισα και τα T-shirts με τις στάμπες. Άντε να ρθει το καλοκαίρι, να τα βάλεις κι εσύ.

Αισθάνομαι ζωντανός

Η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ ενδυματολόγος Sandy Powell έβαλε σε σειρά τα looks της ταινίας Αισθάνομαι ζωντανός, που το story της λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο της δεκαετίας του '50. Η γκαρνταρόμπα του Mr Williams (που χάρισε στον Bill Nighy την υποψηφιότητα για Όσκαρ) περιλαμβάνει ριγωτά κοστούμια, bowler hats και καμπαρντίνες.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.