Νέοι και ενδιαφέροντες σχεδιαστές που πρέπει να γνωρίζεις

Κάνουμε focus σε τέσσερις νέους σχεδιαστές μόδας που θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον.

Εκεί έξω ζει και δημιουργεί μια νέα γενιά πολλά υποσχόμενων σχεδιαστών μόδας που φιλοδοξούν να φέρουν τα πάνω κάτω στο fashion system με τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και το στυλ τους. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μας δίνουν οι συλλογές που έχουν μέχρι τώρα παρουσιάσει στις κάθε λογής εβδομάδες μόδας και τα λοιπά fashion events. Γι' αυτό, με οδηγό ένα αντίστοιχο άρθρο του ιταλικού Esquire, αποφασίσαμε να κάνουμε focus σε τέσσερις που, απ' ό,τι φαίνεται, το μέλλον τους ανήκει.

Eli Russell Linnetz

Νέοι και ενδιαφέροντες σχεδιαστές που πρέπει να γνωρίζειςGetty Images

Το brand ERL δημιουργήθηκε το 2018 από τον Eli Russell Linnetz, που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να ντύσει από τον Asap Rocky και τον Justin Bieber μέχρι τη Lady Gaga και την Dua Lipa, σε events όπως το Met Gala. Τα ρούχα του είναι genderless και εμπνέονται από concepts όπως η πρόκληση, η ζωή στην Καλιφόρνια, τα παστέλ χρώματα και η αισθητική παρακαταθήκη των '90s.

Federico Cina

FASHION CONCEPTGetty Images

Ο Federico Cina ήταν το 2021 φιναλίστ για το βραβείο LVMH και ίδρυσε τον οίκο που φέρει το όνομά του το 2019. Την έμπνευση για το τόσο ξεχωριστά κομψό, ραφινάτο, σοφιστικέ και ρομαντικό στυλ των ρούχων του, την αντλεί από την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας.

Nicholas Raefski

FASHION CONCEPTGetty Images

Ο Nicholas Raefski ίδρυσε το brand του το 2020, όσο σπούδαζε Διαχείριση των ΜΜΕ στο Fordham University και έμενε στην εστία του πανεπιστημίου. Πλέον, έχοντας ως βάση του τη Νέα Υόρκη, δουλεύει με αυτοδίδακτους καλλιτέχνες, όπως ο ίδιος, ενώ το ντεμπούτο του στις πασαρέλες το έκανε με μια συλλογή εμπνευσμένη από την "πλαστή νοσταλγία", γεμάτη αναφορές στο κίνημα της punk, τους σπασίκλες και την αισθητική της δεκαετίας του 1970.

Steven Stokey Daley 

FASHION CONCEPTGetty Images

Ο Λονδρέζος Steven Stokey Daley ίδρυσε το brand SS Daley το 2020 και έχει ήδη κερδίσει τόσο το βραβείο LVMH όσο και αυτό του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, στην κατηγορία του Καλύτερου Ανερχόμενου Σχεδιαστή. Στόχος της δουλειάς του είναι να καταρρίπτει ή να προκαλεί κάθε κανόνα του βρετανικού ταξικού συστήματος, ενώ η ανατρεπτική προσέγγισή του στη μόδα έχει έντονο το θεατρικό στοιχείο.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στον 'οίκο' του Adrien Brody το στυλ είναι διαχρονικό

Ο 50χρονος από σήμερα, ηθοποιός ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

5 τάσεις της μόδας που σημάδεψαν τους Millennials

Αν ανήκεις σε αυτήν τη γενιά, όλο και κάτι από όλα αυτά θα βρίσκεται καταχωνιασμένο στη ντουλάπα σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το κατακόκκινο Cub3d sneaker της Gucci είναι το πιο εντυπωσιακό sneaker που είδαμε τελευταία

Το "πορφυρό" αυτό παπούτσι περιλαμβάνει τρισδιάστατα εκτυπωμένα στοιχεία.

Γραφει Νικη Κοντομηνα