Denim στο denim για όσους γνωρίζουν από στυλ

Το επονομαζόμενο Canadian tuxedo είναι και πάλι της μόδας.

Το Canadian tuxedo, δηλαδή το να φοράς τζην από πάνω και τζην από κάτω, συνήθως αλλά όχι αποκλειστικά υπό τον συνδυασμό τζάκετ και παντελονιού (λιγότερα συχνά πουκαμίσου και φούστας ή κελεμπίας και παντελόνας), δεν είναι μια στιλιστική επιλογή σαν όλες τις άλλες. Κι αυτό διότι διχάζει, καθώς κάποιοι θεωρούν το total denim look, άκουσον άκουσον, κακόγουστο, κιτς ή παιδιάστικο.

Η γενεαλογία του συνδυασμού που διχάζει

Το ότι το να φοράει κάποιος denim στο denim, πάντως, συνεχίζει να προξενεί συζητήσεις εδώ και δεκαετίες, παρότι είναι ένας πρακτικός και πανεύκολος συνδυασμός, συνεπάγεται, εκ των πραγμάτων, πως το Canadian tuxedo δεν αποτελεί κάποιο, τάχα μου, περαστικό trend. 

Ο σημαντικότερος σταθμός σε αυτή τη γενεαλογία της άρνησης αποδοχής του Canadian tuxedo ως αποδεκτού σεταρίσματος ρούχων εντοπίζεται στο μακρινό 1951 και έχει έναν διάσημο πρωταγωνιστή: τον Bing Crosby. Στον Αμερικανό τραγουδιστή και ηθοποιό, που λέτε, είχε απαγορευτεί η είσοδος σε ένα ξενοδοχείο λόγω του ότι η total denim αμφίεσή του είχε θεωρηθεί μη-ευπρεπής.

Ακολούθησαν και άλλοι "πατόκορφα τζηνοντυμένοι" άνθρωποι, διάσημοι και άσημοι, που δίχασαν με το look τους όσους δεν έχουν (καλύτερη) δουλειά να κάνουν από το να κάθονται να κρίνουν το πώς ντύνονται οι συνάνθρωποί τους.

Ένα άλλο παράδειγμα "τζηνοδιχασμού" αποτελεί η matchy-matchy εμφάνιση της Britney Spears και του Justin Timberlake στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία του 2001.

BRITNEY SPEARS & JUSTIN TIMBERLAKE Getty Images
Britney Spears & Justin Timberlake

Με total denim, βέβαια, έχουμε δει και τον Mahmood, τον David Beckham και τον Harry Styles.

MAHMOOD Getty Images
Mahmood

Το total denim στα fashion shows για το 2023

Το Canadian tuxedo, πάντως, εμμένει και επιμένει εν έτει 2023: Denim πάνω στο denim είδαμε π.χ. σε πλείστα fashion shows με αντρικές συλλογές, τόσο για την τρέχουσα σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας, όσο και για την επόμενη.

Αφού το είδαμε στις πασαρέλες μεγάλων οίκων όπως οι PradaKenzo και Givenchy, λοιπόν, δεν μπορεί, θα το δούμε και στους δρόμους. Έσο έτοιμος!

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.