Αυτό το brand είναι συνώνυμο με το ποιοτικό και μοντέρνο αντρικό κοστούμι

Το κουστούμι αποτελεί το Α και το Ω στην αντρική εμφάνιση κι εδώ θα βρείτε μυστικά, πληροφορίες και tips για να κάνετε την καλύτερη επιλογή, για κάθε περίσταση.

Γράφει: Esquire Editors 23 Μαρτίου 2023

Αναζητώντας τις ρίζες του αντρικού κοστουμιού, πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο αρκετούς αιώνες πίσω και να μεταφερθούμε στη βασιλική αυλή του Καρόλου Β' - οι απαρχές του εντοπίζονται στην αυτοκρατορική Αγγλία του 17ου αιώνα. Από τότε, πέρασε από πολλές καμπές και συμπληγάδες του στυλ μέχρι να αποκρυσταλλωθεί σε αυτό που είναι σήμερα, ενώ μόνο κατά τη δεκαετία του 1960 καθιερώθηκε ως το αυτονόητο αντρικό ένδυμα κάθε υψηλόβαθμου στελέχους στους "καθωσπρέπει" εργασιακούς χώρους.

Αυτό το brand είναι συνώνυμο με το ποιοτικό και μοντέρνο αντρικό κοστούμι

Το κοστούμι στο σήμερα

Σχεδιαστικά, χρειάστηκαν να γίνουν πολλά ακόμα βήματα για να περάσουμε από τα πολύ φαρδιά ή τα πολύ στενά πέτα, στην ισορροπία. Χρειάστηκε να ξεπεράσουμε, επίσης, τη φιλοσοφία που θέλει το κοστούμι να συνδέεται με τον νεοπλουτισμό και την κοινωνική αναρρίχηση και πολλοί διάσημοι σχεδιαστές να βάλουν το χέρι τους για να δημιουργηθεί αυτό που έχουμε κατακτήσει από τις απαρχές του 21ου αιώνα: Ανατομική σοφία, αρμονικές γραμμές, εκλεπτυσμένη κομψότητα, ευρεία γκάμα χρωμάτων και μοτίβων που συνδέουν το ένδοξο παρελθόν με το ακόμα πιο συναρπαστικό μέλλον. Το κοστούμι είναι της μόδας, είναι άνετο, βολικό, και "χαρίζει" σε κάθε άνδρα που το φοράει. Και δεν φοριέται μόνο σε γάμους και βαπτίσεις, ούτε αφορά μόνο το αυστηρό dress code των υψηλόβαθμων στελεχών.

Το κοστούμι του γάμου μπορεί να φορεθεί ξανά και ξανά

Είτε είσαι κάπου καλεσμένος είτε ετοιμάζεσαι να ζήσεις τη μεγάλη στιγμή στη ζωή σου, ως γαμπρός για παράδειγμα, το κοστούμι είναι αυτό που θα σε κάνει να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Η κακόγουστη και εντελώς αμήχανη εποχή, όμως, που το κοστούμι του γάμου, το "γαμπριάτικο", έπρεπε να διαφέρει σε κόψιμο και ύφασμα από τα υπόλοιπα που έχεις στη συλλογή σου, να κάνει "μπαμ" το ότι δεν πρόκειται να το φορέσεις ποτέ ξανά, έχει ευτυχώς περάσει. Σήμερα, ό,τι και να αγοράσεις για τον γάμο σου επιβάλλεται να μπορείς να το βάλεις και τα επόμενα χρόνια, σε μια επίσημη περίσταση, σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, σε μια γιορτή.

Η ξεχωριστή θέση του brand Prince Oliver

Μέσα στο σύμπαν των οίκων μόδας που ειδικεύονται στην αντρική ένδυση και δη στο κοστούμι, ξεχωριστή θέση κατέχει το brand Prince Oliver. Τα αντρικά κοστούμια Prince Oliver θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις με το σύγχρονο ιταλικό design, τα διαχρονικά μοτίβα (μονόχρωμα, birdseye, με ρίγες, windowpane) και τα χειροποίητα τελειώματά τους. Κατά βάση είναι δίκουμπα, με ισορροπημένα πέτα (ούτε πολύ μικρά ούτε πολύ μεγάλα), φτιαγμένα από μαλλί και άλλες ποιοτικές ίνες.

Μπορείς να βρεις στη συλλογή του brand ιδανικά κοστούμια για γάμο και βάπτιση αλλά και για το γραφείο - μιας και αποτελούν το κορυφαίο ρούχο για ένα επιτυχημένο business look. Αν, πάλι, ψάχνεις το γαμπριάτικο κοστούμι, που θα ολοκληρώσει την πιο ιδιαίτερη στιγμή της ζωής σου, η Prince Οliver έχει μια πληθώρα από είδη να σου προτείνει.

Περιηγήσου τώρα στη συλλογή του και ανακάλυψε τη δυναμική σου πλευρά με ένα από τα κοστούμια του brand. Συνδύασέ το με ένα κλασικό πουκάμισο, ένα ταιριαστό γιλέκο και ένα ζευγάρι ποιοτικά δερμάτινα Derby παπούτσια. Ολοκλήρωσε το look σου με μια καλή γραβάτα ή ένα παπιγιόν, ανάλογα την επισημότητα της κάθε ημέρας.

Πώς επιλέγεις κοστούμι για γάμο (και όχι μόνο)

Αφού απορρίψουμε την περίπτωση του να ράψεις κοστούμι ως μια αρκετά ακριβή, ελιτίστικη και χρονοβόρα υπόθεση, η επιλογή που έχεις για να πετύχεις τον στόχο σου είναι η εξής: Ένα καλοραμμένο και εφαρμοστό κοστούμι (regular ή slim fit, ανάλογα με τη σιλουέτα σου) με δύο κουμπιά, που θα το αναδείξεις με τα κατάλληλα αξεσουάρ (παπιγιόν, μαντηλάκι ποσέτ, γραβάτα, ζώνη και, φυσικά, γιλέκο - για να θαυμάσουν όλοι το μαγικό τρίπτυχο "3 piece") και θα το χαρείς για πολλά χρόνια.

Για να κάνεις την ιδανική επιλογή στο χρώμα, απόφυγε τα πολύ σκοτεινά, τα πολύ ανοικτά, τα άτονα και τα λευκά. Προτίμησε τα ψυχρά αλλά έντονα χρώματα και χειρίσου με σύνεση τα σκούρα, προσέχοντας με τι θα τα ταιριάξεις. Ένα βασιλικό μπλε (ρουά) είναι λαμπρή επιλογή για έναν γάμο, το navy blue (ναυτικό μπλε) ταιριάζει με τη θάλασσα του Αιγαίου, το μπλε ραφ με τον ουρανό της Μεσογείου. Όλα στο μπλε, λοιπόν; Χμμ. Όχι, ακριβώς. Ένα γκρι στο χρώμα του πάγου είναι όσο πρέπει εκλεπτυσμένο, ενώ ένα γκρι λίγο πιο σκούρο είναι ιδανική βάση για να διαμορφώσεις το σύνολο όπως το θέλεις.

Δύο εξαιρετικά ασφαλή χρώματα για να ξαναφορέσεις το κοστούμι με το οποίο παντρεύτηκες είναι το midnight blue (σκούρο μπλε) και το γκρι ανθρακί. Αμφότερα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και ως επαγγελματική "στολή", ειδικά αν το σακάκι έχει δύο πλευρικά ανοίγματα. Επιπλέον, ας είναι ολόμαλλο (wool touch), για να το φοράς όλο το χρόνο χωρίς να ζεσταίνεσαι ή να κρυώνεις.

Ρίξε μια καλή ματιά εδώ και επισκέψου ένα κατάστημα από αυτό το αγαπημένο brand ένδυσης και υπόδησης για το κοστούμι, διότι το ζήτημα θέλει γνώση και περίσκεψη. Με εμπειρία δεκαετιών στο επίσημο ντύσιμο, οι σύμβουλοι μόδας που θα σε εξυπηρετήσουν μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια τον πρίγκιπα που κρύβεις μέσα σου και να σε βοηθήσουν να αποφύγεις τις παγίδες της άγνοιας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr