Ο Γιώργος Μπένος προτείνει τα must have κομμάτια του χειμερινού στυλ για την πόλη και τις εξορμήσεις στην εξοχή

Ποια items αξίζουν μία θέση στη χειμερινή shopping list σου.

Γράφει: Esquire Editors 20 Δεκεμβρίου 2023

Εάν η ζωή είναι γεμάτη από περιπέτειες που μας διαμορφώνουν, μία από τις σημαντικότερες που πρόκειται να ζήσουμε είναι εκείνη που αφορά την αναζήτηση του προσωπικού στυλ μας. Ο τρόπος που επιλέγεις να ντύνεσαι στην καθημερινότητά σου, οι υφές και οι αποχρώσεις που σε αγγίζουν, αλλά και η αισθητική των ρούχων γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι σου, αλλά και μέρος των αναμνήσεών σου. Είτε βρίσκεσαι στους έντονους ρυθμούς της πόλης είτε απολαμβάνεις την ήρεμη γοητεία της φύσης. 

Πολύτιμη βοήθεια για να καταφέρεις να ανακαλύψεις το εαυτό σου μέσα από τη μόδα και το ντύσιμο που προτιμάς σε κάθε σημαντική και λιγότερο σημαντική περίσταση είναι τα brands που έχουν θέσει την εν λόγω ενσυναίσθηση ως βασικό γνώμονα των συλλογών που δημιουργούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Camel Active

Το ταξίδι της Camel Active ξεκινά από το 1977 και έως σήμερα, ο στόχος είναι ένας. Η δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ που απευθύνονται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, τα οποία χαρακτηρίζονται από άριστη ποιότητα, υψηλή δεξιοτεχνία, αντοχή στον χρόνο και αισθητική που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο από τις παροδικές τάσεις της μόδας χωρίς ωστόσο να χάνουν τον επίκαιρο χαρακτήρα τους. 

Εάν λοιπόν έχεις θέσει ως στόχο να δημιουργήσεις μία καλά ενημερωμένη γκαρνταρόμπα με ανδρικά ρούχα και αξεσουάρ, που θα ευχαριστηθείς να φοράς τόσο στην πόλη όσο και στη φύση, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα. Ο Γιώργος Μπένος φωτογραφίζεται για το Esquire, φορώντας τα must have κομμάτια για τη νέα σεζόν. 

Το άκρως απαραίτητο cozy μπουφάν του χειμώνα

Ξεκινώντας τη λίστα με τα άκρως απαραίτητα items του χειμερινού στιλ, το μπουφάν είναι σίγουρα η πρώτη μας σκέψη. Πρόκειται για το πανωφόρι που θα σε κρατήσει ζεστή όσο χαμηλή κι αν είναι η θερμοκρασία. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα πλεκτά πουλόβερ. Ο Γιώργος Μπένος προτείνει να εμπλουτίσεις τη γκαρνταρόμπα σου με ένα πουλόβερ σε διαχρονικές αποχρώσεις όπως αυτό το Camel Active. 

Ο Γιώργος Μπένος προτείνει τα must have κομμάτια του χειμερινού στυλ για την πόλη και τις εξορμήσεις στην εξοχήΒασίλης Μαντάς

Το must have αξεσουάρ 

Τόσο για την πόλη όσο και για τις εξορμήσεις στην εξοχή, ένα άκρως απαραίτητο αξεσουάρ είναι ο πλεκτός σκούφος. Αυτός ο Camel Active σκούφος σε γκρι απόχρωση που επέλεξε ο Γιώργος Μπένος είναι μία προσθήκη στη συλλογή σου που σίγουρα θα ευχαριστηθείς να φοράς. 

Γιώργος ΜπένοςΒασίλης Μαντάς

Casual look, with a twist

Το τζιν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας, όποια κι αν είναι η εποχή που διανύουμε. Σε αυτό το total Camel Active σύνολο, ο Γιώργος Μπένος έχει συνδυάσει το τζιν παντελόνι με πουκάμισο σε μοβ απόχρωση και μπλε πουλόβερ σε ένα casual look που μπορείς να αντιγράψεις εύκολα.

Γιώργος ΜπένοςΒασίλης Μαντάς

Το puffer γιλέκο που θα ανανεώσει το στυλ σου

Το puffer γιλέκο είναι το κομμάτι-ήρωας του χειμερινού ντυσίματος. Μπορείς να το συνδυάσεις με πουλόβερ, όπως έκανε και ο Γιώργος Μπένος ή να το συνδυάσεις με άλλο πανωφόρι για ένα ακόμα πιο cozy αποτέλεσμα. 

Γιώργος ΜπένοςΒασίλης Μαντάς

Το styling hack που θα σε κρατήσει ζεστό τον χειμώνα

Μία από τις πιο χρήσιμες συμβουλές που χρειάζεται να γνωρίζεις για την περίοδο του χειμώνα είναι πως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις το κρύο με ένα coolness είναι να κάνεις layering. Στο εν λόγω look, ο Γιώργος Μπένος προτείνει να συνδυάσεις ένα πουκάμισο σε ανοιχτό γαλάζιο χρώμα με ένα μπεζ πουλόβερ και καφέ παντελόνι. Ολοκλήρωσε το χειμερινό look σου με ένα δερμάτινο jacket και λευκά sneakers. Κάπως έτσι, θα έχεις δημιουργήσει ένα casual σύνολο για day to night περιστάσεις, ενώ ταυτόχρονα θα είσαι προστατευμένος από τη χαμηλή θερμοκρασία. 

Γιώργος ΜπένοςΒασίλης Μαντάς

Τα απαραίτητα basic κομμάτια της σεζόν

Από τη shopping list του χειμώνα, δεν μπορεί να λείπουν κάποια διαχρονικά κομμάτια, τα οποία μπορείς να φορέσεις σε ποικίλες περιστάσεις. Ξεκινάμε από ένα κοτλέ jacket σε ουδέτερη απόχρωση όπως το μπεζ, η στιλιστική αξία του οποίου είναι αδιαμφισβήτητη και πρόκειται να το βρεις στη νέα συλλογή της Camel Active. Πρόσθεσε στη λίστα σου και ένα cozy κασκόλ, που θα φορέσεις τόσο στην πόλη όσο και στη φύση, ώστε να είστε προετοιμασμένος για κάθε περίσταση. 

Γιώργος ΜπένοςΒασίλης Μαντάς

Βρείτε τις συλλογές στα καταστήματα Camel Active σε Γλυφάδα και Golden Hall, στο clodist.gr και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr