Πώς θα δημιουργήσεις μία capsule γκαρνταρόμπα για τον χειμώνα σύμφωνα με τον Ηλία Μπόγδανο

Πώς θα φέρεις το καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα μέσα από το στυλ σου.

Γράφει: Esquire Editors 27 Δεκεμβρίου 2023

Θα συμφωνήσουμε πως κάθε εποχή έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας για διαφορετικούς λόγους. Εάν χρειαζόταν να επιλέξουμε όμως μία ως αγαπημένη μας, αυτή θα ήταν το καλοκαίρι. Η αιτία είναι πως το καλοκαίρι είναι κάτι περισσότερο από μία εποχή. Είναι ένα συναίσθημα θετικότητας, χαράς και ανεμελιάς. Τα brands λοιπόν που έχουν θέσει ως στόχο τους να φέρουν το καλοκαίρι, ακόμα κι αν διανύουμε τον χειμώνα, στο ντύσιμο -και τη διάθεσή μας-, τα αγαπάμε και τα επιλέγουμε περισσότερο.

Όσον αφορά στο ανδρικό ντύσιμο, το brand που μας έρχεται αμέσως στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε λέξεις όπως το "καλοκαίρι”, "ναυτικό στυλ” και "κομψότητα”, είναι σίγουρα η Nautica. Έχοντας ως motto πως η κάθε εποχή είναι μία ευκαιρία για αποδράσεις κοντά στη θάλασσα, η Nautica μάς δείχνει πως μπορούμε να δημιουργήσουμε τα πιο κομψά nautical looks την περίοδο του χειμώνα.

Η νέα συλλογή της μάλιστα προσφέρει μεγάλη ποικιλία από ζεστά πανωφόρια και πουλόβερ, παλτό και πουκάμισα, παντελόνια και ζακέτες, τα οποία πρόκειται να ενθουσιάσουν κάθε σύγχρονο άντρα που αγαπά το προσεγμένο στιλ. Όποια εποχή κι αν δείχνει το ημερολόγιο. Όποια κι αν είναι η περίσταση. Για τον φετινό χειμώνα, η συλλογή της Nautica χαρακτηρίζεται από τα εξής. Πολύχρωμες ρίγες, γήινοι τόνοι, color blocking συνδυασμοί, γήινες αποχρώσεις, αλλά και bold χρώματα που γίνονται οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ανδρικής capsule γκαρνταρόμπας.

Ο δρόμος προς την ανανέωση του προσωπικού στυλ μας όμως έχει δύο σκέλη. Αρχικά, χρειάζεται να βρούμε τη συλλογή που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας, δηλαδή αυτή της Nautica. Στη συνέχεια ωστόσο, χρειάζεται να ανακαλύψουμε τη στιλιστική έμπνευση που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας. Κάπου εδώ, έρχεται ο Ηλίας Μπόγδανος, ο οποίος προτείνει τέσσερα outfits που φέρουν την υπογραφή της Nautica, τα οποία θα σε πείσουν αμέσως πως η κομψότητα είναι επιλογή, την οποία μπορείς να κάνεις σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας. 

Coolness overload

Συχνά ξεχνάμε πως η κομψότητα κρύβεται στην απλότητα και στα διαχρονικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας. Ο Ηλίας Μπόγδανος έρχεται για να μας κάνει αυτό το πολύ σημαντικό reminder, δημιουργώντας ένα κομψό outfit με πρωταγωνιστές ένα ριγέ πουλόβερ στις αποχρώσεις του μπλε με ένα μαύρο skinny παντελόνι από τη νέα συλλογή της Nautica

Πώς θα δημιουργήσεις μία capsule γκαρνταρόμπα για τον χειμώνα σύμφωνα με τον Ηλία ΜπόγδανοΒασίλης Μαντάς

Το διαχρονικό αξεσουάρ της ανδρικής γκαρνταρόμπας

Σε περίπτωση που έχεις θέσει ως στόχο να δημιουργήσεις μία καλά ενημερωμένη γκαρνταρόμπα από ρούχα και αξεσουάρ, τότε ένα ρολόι, όπως αυτό από Nautica είναι απαραίτητη προσθήκη. 

Ηλίας ΜπόγδανοςΒασίλης Μαντάς

Preppy style

Χειμώνας σημαίνει cozy ντύσιμο που μας κάνει να νιώθουμε άνετα κάθε στιγμή ενώ ταυτόχρονα μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Πώς θα το πετύχουμε; Ένα ζεστό μπουφάν σε ουδέτερη απόχρωση όπως το χακί που προτίμησε ο Ηλίας Μπόγδανος είναι σίγουρα μία προσθήκη στη γκαρνταρόμπα σου που θα ευχαριστηθείς. Ο τραγουδιστής επέλεξε να το συνδυάσει με καρό πουκάμισο, πουλόβερ και μπεζ παντελόνι σε ένα πολύ κομψό casual σύνολο.

Ηλίας ΜπόγδανοςΒασίλης Μαντάς

Η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά

Ένας ακόμα τρόπος για να ντυθείς κομψά είναι να δημιουργήσεις layering. Συνδύασε πουκάμισα με πουλόβερ σε γήινες αποχρώσεις και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα σε δικαιώσει.

Ηλίας ΜπόγδανοςΒασίλης Μαντάς
μπογδανοςΒασίλης Μαντάς

Athleisure, but stylish

Ο συνδυασμός του μπλε και το κόκκινο θυμίζει αμέσως το χαρακτηριστικό nautical style της Nautica. Πρόκειται για ένα διαχρονικό color combo που ταυτόχρονα είναι τόσο σύγχρονο. Συνεπώς είναι τέλεια επιλογή για τα athleisure ντυσίματα σου. Ο Ηλίας Μπόγδανος προτείνει να επενδύσεις σε σετ φόρμες, τις οποίες μπορείς να συνδυάσεις είτε με sneakers είτε με αρβύλες.

Ηλίας ΜπόγδανοςΒασίλης Μαντάς

Το hero item του φετινού χειμώνα

Μεγάλος πρωταγωνιστής του χειμερινού street style είναι το puffer γιλέκο. Ταιριάζει τέλεια με athleisure και casual σύνολα, ενώ μπορείς να κάνεις layering με άλλα πανωφόρια. 

Ηλίας ΜπόγδανοςΒασίλης Μαντάς

Το αλάνθαστο styling combo

Σίγουρα, υπάρχουν ημέρες που δεν μπορείς να αποφασίσεις τι να φορέσεις. Ακριβώς για αυτές τις περιπτώσεις, το εν λόγω total Nautica σύνολο του Ηλία Μπόγδανου είναι ιδανική πρόταση. Συνδύασε το αγαπημένο σου τζην με καρό πουκάμισο και πουλόβερ με χρωματιστά patterns σε ένα πολύ cool look. 

Ηλίας ΜπόγδανοςΒασίλης Μαντάς

Το σύγχρονο mix and match

Για εσένα που θέλεις να πειραματιστείς περισσότερο με το ντύσιμό σου, προτείνουμε να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Ηλία Μπόγδανου και να κάνεις mix and match με διαφορετικά μοτίβα σε πουκάμισα και πουλόβερ. 

Ηλίας ΜπόγδανοςΒασίλης Μαντάς

Η συλλογή είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Νautica: Α. Μεταξά 22, ΓΛΥΦΑΔΑ , Λ. Ηρακλείου 275, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, Golden Hall, Εμπ. Κέντρο Mediterranean Cosmos, ΘΕΣ/ΚΗ και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Ακολούθησε τη Nautica στο Instagram 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr