10 hacks για καλύτερο καλοκαιρινό στυλ

Για να είσαι κομψός και ταυτόχρονα cool όταν το θερμόμετρο θα παίρνει επικίνδυνα την ανιούσα.

Από τη μία, το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη, λιτή εποχή του χρόνου τουλάχιστον από ενδυματολογικής άποψης -ένα t-shirt, ένα παντελόνι και έξω από την πόρτα-, από την άλλη όμως, οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο σου και σε κάνουν να ιδρώνεις κοιτώντας τη ντουλάπα, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Τα παρακάτω απλά style hacks θα σε βοηθήσουν να είσαι στιλάτος, κομψός και ταυτόχρονο δροσερός στις μεγάλες ζέστες που έρχονται.

Κάνε τις κάλτσες σου αόρατες

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την ιδρωμένη, υγρή αίσθηση στα πόδια που προκαλείται έπειτα από μια μέρα με γυμνά πόδια μέσα σ' ένα ζευγάρι δερμάτινα παπούτσια. Η μυρωδιά δεν ξεχνιέται με τίποτα. Συνεπώς, το να κυκλοφορείς ακάλτσωτος το καλοκαίρι είναι μέγα σφάλμα, εκτός κι αν φοράς σαγιονάρα. Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσεις τις λεγόμενες "αόρατες" κάλτσες, το κοντό σοσόνι που αγκαλιάζει μόνο την πατούσα και δεν εξέχει από το παπούτσι.

Άσε το πρώτο κουμπί του πουκαμίσου ανοιχτό

10 hacks για καλύτερο καλοκαιρινό στυλ

Όχι οποιοδήποτε πουκαμίσου όμως. Για παράδειγμα, το Oxford, αλλά και εκείνο με τον granddad γιακά, που είναι συνώνυμα του smart casual look, φοριούνται άνετα με το πρώτο κουμπί ξεκούμπωτο.

Παίξε έξυπνα με τις υφές των υφασμάτων

Τα μπλουζάκια που είναι καμωμένα από ζέρσεϊ, πικέ, βαμβακερό ή seersucker ύφασμα δεν θα σε κρατήσουν μόνο δροσερό, αλλά και ατσαλάκωτο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πρόκειται για υφάσματα που δεν τσαλακώνουν εύκολα και αφήνουν το δέρμα να αναπνέει.

Γύρισε το μπατζάκι σου

Με τα cropped παντελόνια να αποτελούν φέτος μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν, κρίνεται απαραίτητο, ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, να δώσεις ύψος στο παντελόνι σου. Πώς; Γυρίζοντας σε ρεβέρ το μπατζάκι του chino ή τζην παντελονιού σου, ώστε να φαίνεται ο αστράγαλός σου. Εννοείται πως φοράς παπούτσια με αόρατες κάλτσες, όπως προαναφέραμε.

Προτίμησε τα λινά υφάσματα

Είναι ασυζητητί το πιο δροσερό ύφασμα όλων, αλλά και το πιο ριψοκίνδυνο. Το μοναδικό αληθινό μειονέκτημά του δεν είναι ότι τσαλακώνει, αυτό λύνεται. Αλλά πως αν δε φορεθεί σωστά και ποιοτικά, υπάρχει κίνδυνος το αποτέλεσμα να φαίνεται παλιομοδίτικο.

Φόρεσε ναυτικό λουράκι στο ρολόι σου

ΣΤΥΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Εξίσου κλασικό με το δερμάτινο, το υφασμάτινο, πλεκτό λουράκι στο ρολόι και δη εκείνο στα χρώματα του ναυτικού στυλ (μπλε, κόκκινο, λευκό) είναι το αξεσουάρ που θα φέρει τον κοσμοπολίτικο αέρα της Γαλλικής Ριβιέρας στο στυλ σου.

Διατήρησε τα λευκά σου sneakers λευκά

Αν δεν τα φορέσεις το καλοκαίρι που είναι η κατεξοχήν εποχή τους, πότε θα φορέσεις; Ωστόσο, πρόσεξε να είναι κι από τον ήλιο ξεξασπρότερα. Πώς θα καταφέρεις αυτό το τελευταίο; Εύκολα, καθαρίζοντας με μωρομάντηλα προσεκτικά τον κορμό των παπουτσιών στην περίπτωση που είναι δερμάτινα -διαφορετικά αν είναι από καμβά τα πλένεις στο χέρι τρίβοντάς τα απαλά με μία οδοντόβουρτσα- και πλένοντας τακτικά τα λευκά κορδόνια τους.

Πες "ναι" στη βερμούδα

ΣΤΥΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Καλό είναι όχι στο γραφείο, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση δεν απαιτεί τον πιο προσεγμένο εαυτό σου. Δώσε μεγάλη προσοχή στη γραμμή και την εφαρμογή της βερμούδας που θα διαλέξεις. Το σωστό μήκος θέλει τη βερμούδα να είναι πάνω και όχι κάτω από το γόνατο και η σωστή εφαρμογή να είναι ούτε πολύ στενή, ούτε πολύ φαρδιά, αλλά σε κλασική, ίσια γραμμή, που αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα.

Επέλεξε με προσοχή τι θα βάλεις στο γυμναστήριο

Απόφυγε τα συνθετικά υφάσματα που παγιδεύουν την υγρασία και ευνοούν την ανάπτυξη βακτηριδίων με συνέπεια την κακοσμία και φόρεσε ρούχα από βαμβακερό ύφασμα. Ακόμα καλύτερα, επένδυσε στα καμωμένα από ειδικό ύφασμα ρούχα των αθλητικών εταιρειών, που θα σε διατηρήσουν όσο το δυνατό πιο δροσερό εν ώρα άθλησης.

Και μην ξεχνάς το αντιιδρωτικό/αποσμητικό

Είναι ο σύμμαχος σου στον πόλεμο κατά της ζέστης και του ιδρώτα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά κακά τα ψέματα, το αποσμητικό δεν γνωρίζει εποχές. Το φοράς χειμώνα, καλοκαίρι για να αισθάνεσαι φρέσκος, μυρωδάτος και στεγνός. Γι' αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στην επιλογή σου για να είσαι σίγουρος ότι είναι η σωστή. Ποιο είναι το σωστό αποσμητικό; Εκείνο που δεν διαθέτει parabens, αλουμίνιο και οινόπνευμα και είναι κατά βάση άοσμο, περιέχοντας φυσικά συστατικά, όπως ορυκτός κρύσταλλος, αλόη και αιθέρια έλαια. Θα το βρεις τόσο σε μορφή roll on, όσο και σε stick ή σπρέι κυρίως στα φαρμακεία.


κεντρική φωτογραφία ©  Christian Vierig/Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.