Φινέτσα, τόλμη και street style γοητεία στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Ό,τι καλύτερο είδαμε μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Γιώργου Αγγελή.

Νέα Υόρκη, 1943. Αντιλαμβανόμενοι ότι είναι αδύνατον να ταξιδέψουν στο Παρίσι με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να μαίνεται, οι Αμερικανοί εργαζόμενοι στη βιομηχανία της μόδας διοργανώνουν την πρώτη Εβδομάδα Μόδας με κύριο σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή από τη γαλλική. Δύο χρόνια μετά, το 1945, πραγματοποιείται στην παριζιάνικη πόλη η πρώτη ανεπίσημη fashion week, η επισημοποίηση της οποίας έγινε το 1973 στο πλαίσιο της Γαλλικής Ομοσπονδίας Μόδας. Σήμερα, η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού θεωρείται μία από τις πιο διακεκριμένες μαζί με εκείνες σε Λονδίνο, Μιλάνο και Νέα Υόρκη.

Αυτή την περίοδο, η γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας βιομηχανίας, μιας και διεξάγεται εκεί η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Εβδομάδα Αντρικής Μόδας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και αποκάλυψε όλα όσα θα ορίσουν το αντρικό στυλ τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2019, εντός και εκτός ντεφιλέ. Όπου εκτός αναφερόμαστε στο street style, η επιρροή του οποίου είναι στις μέρες μας μεγαλύτερη κι από εκείνη των φαντασμαγορικών επιδείξεων των διασημότερων οίκων μόδας. Άλλωστε, πότε άλλοτε η fashion κουλτούρα δεν διαμορφωνόταν περισσότερο από τους ανθρώπους που την αγαπούν και την παρουσιάζουν με το δικό τους στυλ απ' ότι σήμερα.

Ένας απ' αυτούς είναι και ο Γιώργος Αγγελής, που έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης έντυπα και ιστοσελίδες μόδας σαν το W Magazine, το Elle, τη Grazia και άλλα.

Συνεργάτης και καλός φίλος του Esquire, ο Έλληνας φωτογράφος βρέθηκε στην παριζιάνικη πόλη και απαθανάτισε με το φακό του τα πιο στιλάτα αρσενικά της χώρας που κάνει μόδα εν δράσει.

Φινέτσα, τόλμη και street style γοητεία στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΠΑΡΙΣΙ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΠΑΡΙΣΙ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΠΑΡΙΣΙ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΠΑΡΙΣΙ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΠΑΡΙΣΙ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΠΑΡΙΣΙ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΠΑΡΙΣΙ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΠΑΡΙΣΙ

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα