5 μαθήματα κλασικού στυλ από τον Clint Eastwood

Οι επιλογές του Dirty Harry δεν έχουν ξεθωριάσει με τα χρόνια.

Κλασικός, διαχρονικός, αξεπέραστος. Μερικά επίθετα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πορεία του Clint Eastwood στο σινεμά, του ζόρικου τύπου από την Καλιφόρνια που ξεκίνησε από πολύ χαμηλά για να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του κινηματογράφου -τόσο με τις pulp φιγούρες που ενσάρκωσε (βλέπε Dirty Harry), όσο και με τις πολύ σοβαρές σκηνοθετικές του απόπειρες.

Επειδή όμως ο Clint Eastwood δεν είναι μόνο ένας άνθρωπος του σινεμά, δεν είναι απλά ένας πολύ ωραίος και αγαπημένος τύπος αλλά κι ένα διαχρονικό είδωλο του στυλ, υπάρχουν μερικά απλά μαθήματα που μπορούμε όλοι να πάρουμε από το στυλ του, που δεν μπήκε ποτέ καλούπια - όπως ακριβώς και οι ήρωες που υποδύθηκε.

Το polo είναι η εναλλακτική στο πουκάμισο

5 μαθήματα κλασικού στυλ από τον Clint Eastwood

Αν τρέφεις σεβασμό -και θαυμασμό- στον Clint Eastwood, τότε λογικά δε θα είσαι από εκείνους τους που δεν μπορούν να αποχωριστούν το formal ντύσιμο. Επειδή όμως πρέπει που και που να εμφανίζεσαι λίγο πιο επίσημος, το polo είναι το κλασικό αντρικό μπλουζάκι που θα σου λύσει τα χέρια.

Μην φοβηθείς το blouson jacket

Κλιντ Ίστγουντ blouson jacket

Απλότητα δε σημαίνει προχειρότητα. Θα μπορούσε να είναι ατάκα από κάποια ταινία του διάσημου ηθοποιού, όμως είναι κάτι που το είπε περισσότερο με τις επιλογές του στα jacket. Άνετο και όσο απλό χρειάζεται, λίγο πιο επίσημο από το τελείως ωμό denim, ο Clint Eastwood το τίμησε για τα καλά το blouson jacket. Μάλιστα, αν όπως και σε εκείνον, για δυνατό σημείο έχεις τα πόδια, το κόψιμό του σε βοηθά να το εκμεταλλευτείς.

Γυαλιά ηλίου με χοντρό σκελετό για λεπτό πρόσωπο

Clint Eastwood γυαλιά

Μπορείς να φανταστείς τον Dirty Harry να αποχωρίζεται τα αγαπημένα του Aviator; Μάλλον όχι, αφού ήταν οι πιστοί του σύντροφοι, μαζί με τις περιβόητες ατάκες και το 44αρι Magnum του. Στην προσωπική του όμως ζωή, ο μύστης του στυλ, Clint Eastwood, φορούσε γυαλιά με πιο χοντρό σκελετό για να έρχονται σε σωστή αναλογία με το οστεώδες πρόσωπό του.

Ξέχνα το σακάκι, φόρα cardigan
Κλιντ Ίστγουντ κάρντιγκαν

Η σχέση του με τα σακάκια δεν ήταν ποτέ η καλύτερη. Έμοιαζαν να βρίσκονται σε μόνιμη διάσταση. Έτσι εκείνος είχε συνάψει μια ωραιότατη σχέση με το cardigan: το φορούσε με τζην και άφηνε μούσι λίγων ημερών όταν το απαιτούσαν οι casual περιστάσεις, για να το αλλάξει με καλοξυρισμένο πρόσωπο και polo μπλουζάκι όταν χρειαζόταν μια πιο επίσημη νότα στο ντύσιμό του.

Ζιβάγκο, αυτό το παρεξηγημένο ρούχο

Κλιντ Ίστγουντ ζιβάγκο

Επειδή το ζιβάγκο συνδέθηκε με παλιές δόξες στην ελληνική πολιτική σκηνή που μοιάζουν τρομερά μακρινές και ξένες πια στα μάτια μας, δε σημαίνει κιόλας ότι του λείπει το στυλ και η χρηστικότητα. Το ακριβώς αντίθετο. Ρώτα και τον Clint Eastwood που δεν το αποχωριζόταν σχεδόν ποτέ, αφού του έλυνε τα χέρια όταν δεν -που συνήθως δεν- ήθελε να φορέσει πουκάμισο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα