6 βήματα για να δώσεις νέα πνοή στο navy blazer

Πώς θα αναβαθμίσεις στιλιστικά τον ακρογωνιαίο λίθο της αντρικής γκαρνταρόμπας, που αποτελεί το must σακάκι του καλοκαιριού.

Λιτό, κομψό, ευέλικτο, διαχρονικό. Το navy blazer, ελληνιστί το σκούρο μπλε σακάκι, αποτελεί το πιο σταθερό υλικό πάνω στο οποίο μπορεί ένας άντρας να χτίσει ολόκληρο το καλοκαιρινό στυλ του.

Ακροβατεί με επιδεξιότητα ανάμεσα στο casual και στο formal look και μπορεί άνετα να φορεθεί είτε με τζην και T-shirt σε ένα ραντεβού για ποτό ή φαγητό είτε με πουκάμισο και γραβάτα σε ένα business meeting ή ακόμα και σε ένα γάμο δημιουργώντας και στις δύο περιπτώσεις ένα οπτικό αποτέλεσμα αστείρευτου coolness και φινέτσας.

Εν κατακλείδι, δε χρειάζεται να εφεύρεις τον τροχό για να ρίξεις με στυλ το navy blazer στους ώμους σου. Αρκεί να του προσδώσεις χαρακτήρα.

Εμπιστεύσου την τονικότητα

Το μπλε του ναυτικού είναι τόσο κλασικό, που το καθιστά ουδέτερο και ιδανική επιλογή για να χτίσεις ένα tonal σύνολο, με τις αποχρώσεις να κυμαίνονται από το γαλάζιο παστέλ και το σιέλ μέχρι το βαθύ μπλε.

Επένδυσε στην απλότητα

6 βήματα για να δώσεις νέα πνοή στο navy blazer
Σακάκι και πόλο μπλούζα Trussardi (Trussardi Boutiques). Παντελόνι Gant (Gant Boutiques). Oxfords Cesare Paciotti (Καλογήρου). Γυαλιά ηλίου Police (Safilo Hellas). Ρολόι Diesel (Diesel Hellas). Χαρτοφύλακας Louis Vuitton (Louis Vuitton Boutique).

Ως εκ τούτου, το πάντρεμα του blazer με το πουκάμισο αντικαθίσταται από τον preppy γάμο του με το polo shirt, το πιο στιβαρό κοντομάνικο πουκάμισο λόγω υφάσματος και design, που ταιριάζει ιδανικά τόσο μέσα στο στυλιστικά απαιτητικό περιβάλλον ενός γραφείου όσο και σε μια βραδινή έξοδο. Άσε στην άκρη τα πιο "στημένα" σακάκια και προτίμησε εκείνα που είναι αφοδράριστα, με πιο μαλακή υφή.

Παίξε με τα σχέδια

ΜΠΛΕΪΖΕΡ
Σακάκι και παντελόνι Tommy Hilfiger και πουκάμισο Burberry (όλα Attica Stores). Σαγιονάρες Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique).

Το navy blue είναι ίσως το καλύτερο χρώμα για ένα σακάκι ώστε να φορεθεί με τα ’50s εμπριμέ πουκάμισα με το χαρακτηριστικό κουβανέζικο γιακά, που αφήνουν το λαιμό εκτεθειμένο να αναπνέει. Η γραβάτα είναι περιττή. Η ποσέτ προαιρετική.

Βάλε χρώμα

Με το σακάκι φορεμένο πάνω από ένα εμπριμέ casual πουκάμισο, το παντελόνι –chino ή denim– επιβάλλεται να είναι μια out of the box επιλογή, κινούμενη χρωματικά σε ζωηρές μεν, κομψές δε αποχρώσεις.

Πόνταρε στη ρίγα

ΜΠΛΕΪΖΕΡ
Σακάκι Antony Morato, πουκάμισο Tom Tailor και παντελόνι Pepe Jeans (όλα Shop & Trade). Παπούτσια Louis Vuitton (Louis Vuitton Boutique). Πατίνι MCM (MCM Boutique).

Το striped style, ιδίως εκείνο στις αποχρώσεις του λευκού και του μπλε που παραπέμπει στη μαρινιέρα, είναι από τα πιο διαχρονικά prints στον κόσμο της αντρικής –αλλά και της γυναικείας– μόδας μαζί με το καρό. Επειδή όμως η οριζόντια ρίγα αφαιρεί πόντους και προσθέτει κιλά, η κάθετη –pinstripe– είναι σαφώς προτιμότερη όταν θέλεις να δημιουργήσεις ένα business casual look.

Μάθε το layering

ΜΠΛΕΪΖΕΡ
Σακάκι και παντελόνι Boss, ζακέτα και T-shirt John Varvatos (όλα Attica Stores). Παπούτσια Rieker (Voi & Noi). Backpack MCM (MCM Boutique). Ρολόι Links οf London.

Εφόσον η εφαρμογή του blazer είναι σωστή –δε σφίγγει το σώμα σου σαν κορσές–, θα υπάρχει όσος χώρος χρειάζονται κάνα δύο ακόμη λεπτά ρούχα κάτω απ’ αυτό, όπως ένα T-shirt και ένα cardigan.

(Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός, Επιμέλεια: Βίβιαν Ρουβέλα, Grooming: Παναγιώτης Καρακάσης, Βοηθός φωτογράφου: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Μοντέλο: Kevin - Ace Models)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.