5 must – have κομμάτια για τη χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα σου

Winter is coming, προετοιμαζόμαστε στιλιστικά.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 20 Σεπτεμβρίου 2018

Μόλις αφήσαμε το καλοκαίρι πίσω. Μόλις καλωσορίσαμε το φθινόπωρο. Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που δεν βλέπουν την ώρα να έρθει ο χειμώνας. Όχι γιατί γουστάρουν το κρύο, αλλά τα ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ της χειμωνιάτικης γκαρνταρόμπας.

Από το πουκάμισο μέχρι το denim και από τις κάλτσες στο μπουφάν, αυτά είναι τα πέντε must – have κομμάτια που "χτίζουν" ένα κλασικό winter look.

Το τζην παντελόνι

5 must – have κομμάτια για τη χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα σου

Το πιο all time classic παντελόνι στην ιστορία της μόδας είναι και το πιο πασπαρτού. Μετά από ένα μίνι διάλειμμα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το denim pants επιστρέφει δριμύτερο για να προστατεύσει το στυλ σου από τη βροχή και το κρύο. Φέτος το χειμώνα, η κλασική γραμμή βρίσκεται στο επίκεντρο, όπως επίσης και οι σκούρες μπλε αποχρώσεις, χωρίς ξεβάμματα και σκισίματα. Άλλωστε, τα άνετα σε ίσια γραμμή τζην είναι πάντα ιδανικά για να πετύχεις ένα smart casual look, που μπορεί να φορεθεί από τη χαλαρή κυριακάτικη βόλτα σου μέχρι το γραφείο.

Το φουσκωτό μπουφάν

ΡΟΥΧΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Για την ακρίβεια, το πουπουλένιο με ή χωρίς γούνα στην κουκούλα. Το μόνο δηλαδή που μπορεί να σε κρατήσει πραγματικά ζεστό και στεγνό το χειμώνα. Προσοχή όμως: Όταν λέμε φουσκωτό μπουφάν δεν εννοούμε εκείνα τα κοντά και ογκώδη μπουφάν που έκαναν κάποτε θραύση στα βόρεια προάστια και με τα οποία έδειχνες σαν το ανθρωπάκι της Michelin, αλλά εκείνα που βλέπεις συνήθως στις χιονοδρομικές πίστες: σπορ, ζεστά και κομψά.

Η hi-tech αθλητική φόρμα

ΡΟΥΧΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Όχι, αυτή η τρυπημένη που φοράς μες στο σπίτι, αλλά εκείνη που μπορεί να φορεθεί από τις αθλητικές σου δραστηριότητες μέχρι μία χαλαρή έξοδο. Είναι καμωμένη από ποιοτικά υφάσματα, δοκιμασμένα στο να αντέχουν στις κακουχίες (κρύο, ζέστη, ιδρώτα, νερό), ενώ η γραμμή της είναι κομψή και δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση εκείνη των ατσούμπαλων φούτερ και παντελονιών που έπαιζες μπάσκετ πιτσιρικάς.

Το φανελένιο πουκάμισο

ΡΟΥΧΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Το ίσως πιο χαρακτηριστικό πουκάμισο του χειμώνα με τα πολύχρωμα καρό σχέδια που θυμίζει ξυλοκόπο και αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα workwear look. Φοριέται τόσο σαν πουκάμισο μέσα ή έξω από ένα κλασικό τζην παντελόνι, όσο και σαν τζάκετ πάνω από ένα λευκό t-shirt συνδυασμένο με ένα khaki παντελόνι.

Οι κάλτσες

ΡΟΥΧΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Τα τελευταία χρόνια, θα έχεις ίσως παρατηρήσει ότι το printed trend με τα εκκεντρικά σχέδια και τα έντονα χρώματα δεν εξαντλείται μόνο σε πουκάμισα, t-shirts και μαγιό. Οι κάλτσες έχουν ξεφύγει από την μονότονη μονοχρωμία τους και την επιμονή τους σε κλασικά χρώματα (μαύρο, γκρι, μπλε, λευκό) και σχέδια (καρό) και έχουν μεταμορφωθεί σε statement αξεσουάρ της αντρικής γκαρνταρόμπας.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα