Φόρα το κόκκινο, το χρώμα του φετινού χειμώνα

Δεν είναι μόνο ένα από τα πιο βασικά χρώματα, αλλά κι εκείνο που ενισχύει τη γοητεία σου, σύμφωνα με την επιστήμη.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Κερασί, βυσσινί, ρουμπινί, βουργουνδί, πορφυρό. Το κόκκινο και οι αποχρώσεις του είναι ένα από τα βασικά χρώματα του κύκλου των χρωμάτων, που συνδέεται με τη δύναμη, το πάθος, τον θυμό, την αμαρτία. Είναι ένα χρώμα, πλούσιο σε συμβολισμούς που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα ακόμα και την επιστήμη. Για παράδειγμα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Personality and Social Psychology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες ελκύονται πιο εύκολα από άντρες που φορούν κάτι κόκκινο πάνω τους, όπως επίσης και ότι οι αθλητές που παίζουν με κόκκινες φανέλες τείνουν να κερδίζουν πιο συχνά και να έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

Φόρα το κόκκινο, το χρώμα του φετινού χειμώνα

Φυσικό και επόμενο λοιπόν να αναρωτηθείς: "Πώς φοριέται τελικά το κόκκινο, ώστε να δείχνει αρρενωπό και κομψό πάνω μου;". Με προσοχή είναι η απάντηση, μιας και πρόκειται για ένα χρώμα φύσει έντονο και τολμηρό, που μεταμορφώνει κάθε ρούχο σε κομμάτι statement. Θυμήσου το κόκκινο Harrington jacket του James Dean στο "Επαναστάτης χωρίς αιτία" και την απλότητα/ουδετερότητα (τζην παντελόνι, λευκό t-shirt) που το περιέβαλλε για να δείχνει το look του cool και στιλάτο.

Το κόκκινο και το χρώμα δέρματος

  • Η σταρένια επιδερμίδα ταιριάζει με τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις του κόκκινου.
  • Η λευκή επιδερμίδα (με μαύρα μαλλιά) με τα φωτεινά, έντονα κόκκινα.

Το κόκκινο και οι ενδυματολογικοί συνδυασμοί

Οι πιο φωτεινές αποχρώσεις του κόκκινου χαρακτηρίζονται ως περισσότερο casual, παρά formal. Συνεπώς, επιλέγονται πιο πολύ σε t-shirts, hoodies, αθλητικές φόρμες, τζάκετ, sneakers.

ΚΟΚΚΙΝΟ

Από την άλλη, τα σκούροχρωμα κόκκινα -βουργουνδί, βυσσινί- είναι ιδανικά για κοστούμια, παλτό και tailored παντελόνια.

ΚΟΚΚΙΝΟ

Αν αισθάνεσαι άνετα φορώντας κόκκινα ρούχα, τότε μπορείς να ρίξεις στους ώμους σου ένα κόκκινο bomber ή denim jacket. Αν πάλι, πιστεύεις ότι ένα κόκκινο κομμάτι θα σε φορέσει, αντί να το φορέσεις, προτίμησε να διακοσμήσεις το ντύσιμό σου με κόκκινες λεπτομέρειες. Μπορεί να είναι ένα ζευγάρι κάλτσες, ένα backpack, μία γραβάτα ή ένα ποσέτ.

ΚΟΚΚΙΝΟ

Το κόκκινο και οι χρωματικοί συνδυασμοί

  • Κόκκινο + μαύρο = Σκληρή και έντονη αντίθεση, που καλό θα ήταν να αποφύγεις
  • Κόκκινο + λευκό = Παραπέμπει σε νοσοκομείο ή σε αθλητική φανέλα, όταν μιλάμε για το πορφυρό κόκκινο. Αντ' αυτού επέλεξε το βουργουνδί ή συνδύασέ το με ένα τρίτο χρώμα, σκούρο και κλασικό.
  • Κόκκινο + γκρι ή μπλε = Ο καλύτερος δυνατός χρωματικός συνδυασμός, ιδιαίτερα αν έχεις διαλέξει ένα navy blue ή ένα ανθρακί.
  • Κόκκινο + παστέλ = Χρωματικός συνδυασμός προς αποφυγήν.
  • Κόκκινο + μπεζ ή καφέ = Κλασικό "πάντρεμα" που υιοθετείται συνήθως σε ένα preppy look.
ΚΟΚΚΙΝΟ

Να σημειωθεί ότι το κόκκινο λειτουργεί άψογα και στα printed ρούχα, όπως για παράδειγμα στα καρό κοστούμια ή στα ριγέ t-shirts/πουκάμισα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.