Tomaso Trussardi: O άντρας πίσω από τον θρυλικό οίκο μόδας

Για τον CEO του Trussardi, πολυτέλεια σημαίνει ποιότητα και ποιότητα σημαίνει δημιουργικότητα.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Το 1910, ο Dante Trussardi ξεκίνησε μία μικρή επιχείριση στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, όπου κατασκεύαζε άριστης ποιότητας δερμάτινα γάντια. Γρήγορα, η επιχείριση μεγάλωσε και τα χειροποίητα γάντια του άρχισαν να ταξιδεύουν σε κάθε μεριά του πλανήτη. Το 1970, ύστερα από τον ξαφνικό θάνατό του -ο Dante σκοτώθηκε σε ατύχημα στο κυνήγι-, ο εγγονός του, Nicola Trussardi ανέλαβε τη διεύθυνση της εταιρείας και τη μετέτρεψε στον οίκο μόδας που γνωρίζουμε σήμερα. Πέθανε το 1999 και τη θέση του έλαβε ο γιος του, Francesco Trussardi, τέσσερα χρόνια μετά σκοτώθηκε και αυτός σε τροχαίο ατύχημα στο Μπέργκαμο.

Σήμερα, ο κληρονόμος του ομίλου εταιριών Trussardi και CEO είναι ο Tomaso Trussardi, αδερφός του Francesco και γιος του Nicola. Στα 35 του χρόνια και έχοντας ήδη στην πλάτη του μία τετραετή εμπειρία στο θρυλικό ιταλικό οίκο, μιλά στο Esquire για ό,τι τον απασχολεί σήμερα στον κόσμο της μόδας.

Tomaso Trussardi: O άντρας πίσω από τον θρυλικό οίκο μόδας

Η σημασία της πολυτελείας

Εάν έπρεπε να συνοψίσω σε μία λέξη το τι σημαίνει πολυτέλεια στον 21ο αιώνα, θα έλεγα ότι είναι η ποιότητα: Η ποιότητα του προϊόντος, η ποιότητα του φαγητού, η ποιότητα του χρόνου, η ποιότητα του ανθρώπου. Έχω δύο μικρές κόρες και ο χρόνος που περνάω μαζί τους είναι ο θησαυρός μου.

Αλλά και της ποιότητας

Ποιότητα για μένα είναι η δημιουργικότητα. Το μυστικό της επιτυχίας δεν βρίσκεται στην αναζήτηση των καλών υλικών. Στην αγορά μπορεί να βρει κανείς εκατομμύρια προϊόντα σε όλες τις δυνατές τιμές. Για παράδειγμα, πριν από είκοσι χρόνια υπήρχαν καλά αυτοκίνητα και κακά αυτοκίνητα. Σήμερα, όλα τα αυτοκίνητα είναι ποιοτικά. Η διαφορά τους έγκειται στο κομμάτι της δημιουργικότητας όσον αφορά στο σχεδιασμό τους. Στη μόδα λοιπόν κάτι είναι καλό όταν είναι cool.

Τι είναι cool σήμερα στη μόδα

Η σημασία του ποικίλει: Από το εκπληκτικό και το καινοτόμο, μέχρι το βιώσιμο. Έχετε παρατηρήσει ότι στις μέρες μας η τάση δεν είναι τα δερμάτινα, από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο κόσμος της αρωματοποιίας

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, κάθε μέρα 500 νέα αρώματα κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτοκινητοβιομηχανίες, ηθοποιοί, μοντέλα, influencers όλοι θέλουν να λανσάρουν ένα άρωμα που θα φέρει την υπογραφή τους. Ο οίκος Trussardi έχει μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα: στη δεκαετία του '80 ήμασταν το πρώτο menswear brand που κυκλοφόρησε άρωμα, το Black & White. Ήμασταν και οι πρώτοι που εισάγαμε τις δερμάτινες νότες στις αρωματικές δημιουργίες. Πριν από ένα χρόνο ξεκινήσαμε τα αρώματα Riflesso και μέχρι στιγμής έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Ο ανταγωνισμός όμως είναι μεγάλος.

Η δημιουργία ενός αρώματος

ΤΡΟΥΣΑΡΝΤΙ

Το πρώτο πράγμα που ξεκαθαρίζουμε είναι σε ποιους θέλουμε να απευθυνθούμε και τι συναισθήματα θέλουμε να τους "γεννήσουμε". Έπειτα, απευθυνόμαστε στις "μύτες" και τους ζητάμε να σκεφτούν πώς θα βάλουν μέσα σε ένα μπουκάλι τις επιθυμίες μας.

Η ζήτηση (μικρή ή μεγάλη) των αξεσουάρ

Κάποτε, ο άντρας ξόδευε πολλά χρήματα για την αγορά ένα κοστουμιού, ένα αυτοκινήτου και ενός ρολογιού. Σήμερα, επενδύει στην τεχνολογία, αλλά και σε βαλίτσες, σακίδια, θήκες υπολογιστών.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα