Η συνεργασία μεταξύ Comme des Garçons και Jean-Michel Basquiat είναι έργο τέχνης

Τα διάσημα σκίτσα του πρόωρα χαμένου Αμερικανού καλλιτέχνη κοσμούν τη νέα συλλογή με πουκάμισα και t-shirts του ιαπωνικού brand.

Από τους πιο πρωτοποριακούς οίκους στη βιομηχανία της μόδας, ο Comme des Garçons έλκει την καταγωγή του από το Τόκιο και φημίζεται για τις εκκεντρικές και φουτουριστικές haute couture δημιουργίες του, που φέρουν την υπογραφή της Γιαπωνέζας σχεδιάστριας Rei Kawakubo. Η Kawakubo βρίσκεται στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του οίκου από το 1980. Τα σχέδιά της είναι επαναστατικά, οι γραμμές της αντισυμβατικές και η μόδα της δεν γνωρίζει από όρια, ούτε μπαίνει σε καλούπια.

Η ανεξάρτητη φύση της ήταν που ενέπνευσε τον Jean-Michel Basquiat, ένας από τους πιο underground artists των ΗΠΑ, να πει το "ναι" στην πρότασή της να ανέβει στην πασαρέλα και να γίνει μοντέλο για χάρη της ανοιξιάτικης/καλοκαιρινής κολεξιόν του Comme des Garçons το 1987.

Η συνεργασία μεταξύ Comme des Garçons και Jean-Michel Basquiat είναι έργο τέχνης

Ο χαβανέζικης και πουερτορικανής καταγωγής Αμερικανός καλλιτέχνης, ζωγράφος και street artist, που τα σκίτσα του αντλούσαν επιρροές από τον εξπρεσιονισμό και την τζαζ μουσική μέχρι την χιπ χοπ και την πανκ κουλτούρα, απεβίωσε πρόωρα το 1988 σε ηλικία μόλις 28 ετών ύστερα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Τριάντα χρόνια μετά το θάνατό του η Kawakubo και ο Comme des Garçons αποτίουν φόρο τιμής στον Basquiat σχεδιάζοντας μία σειρά αντρικής ένδυσης, εμπνευσμένη από τα έργα τέχνης του.

ΚΟΜ ΝΤΕ ΓΚΑΡΣΟΝ ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ ΜΠΑΣΚΙΑ

Η Comme des Garçons Shirt x Basquiat αποτελείται από λευκά πουκάμισα και t-shirts στα οποία φιγουράρουν τα διάσημα σκίτσα του Αμερικανού καλλιτέχνη.

ΚΟΜ ΝΤΕ ΓΚΑΡΣΟΝ ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ ΜΠΑΣΚΙΑ
ΚΟΜ ΝΤΕ ΓΚΑΡΣΟΝ ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ ΜΠΑΣΚΙΑ
ΚΟΜ ΝΤΕ ΓΚΑΡΣΟΝ ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ ΜΠΑΣΚΙΑ
ΚΟΜ ΝΤΕ ΓΚΑΡΣΟΝ ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ ΜΠΑΣΚΙΑ
ΚΟΜ ΝΤΕ ΓΚΑΡΣΟΝ ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ ΜΠΑΣΚΙΑ

Η Comme des Garçons Shirt x Basquiat συλλογή είναι διαθέσιμη εδώ.

Από: Esquire 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.