Δεν θα μετανιώσεις ποτέ ξανά αγορά σου με τα ακόλουθα style hacks

Χτίζοντας το προσωπικό σου στυλ μαθαίνεις τι έχει θέση και τι όχι στη ντουλάπα σου.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 17 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ίσως μοναδικός τρόπος για να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τι αποτελεί για σένα μία σωστή αγορά και τι μία κάκιστη όταν κάνεις ψώνια στα μαγαζιά ή online, αφορά καθαρά το προσωπικό σου στυλ. Να αναγνωρίσεις δηλαδή τον τρόπο ντυσίματος που ταιριάζει καλύτερα στο σώμα, αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία σου και θα σε βοηθήσει να βγάλεις προς τα έξω τον πιο γοητευτικό εαυτό σου. Γιατί σημασία τελικά έχει να φοράς εσύ τα ρούχα και όχι το αντίθετο.

Επέλεξε χρώμα

Δεν θα μετανιώσεις ποτέ ξανά αγορά σου με τα ακόλουθα style hacks

Αν είσαι ανοιχτόχρωμος (καστανόξανθα ή ξανθά μαλλιά με σταρένια επιδερμίδα), τότε αποχρώσεις όπως είναι το καφέ, το πράσινο, το κίτρινο ή το κόκκινο σε αναδεικνύουν. Αν πάλι είσαι πιο σκουρόχρωμος (σκούρα μαλλιά με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα), προτίμησε τη διαχρονική κομψότητα του μπλε. Μόλις λοιπόν βρεις τα χρώματα που σου πηγαίνουν, ξεκινά να τα υιοθετείς στη γκαρνταρόμπα σου, χωρίς φυσικά να το παρακάνεις.

Αναγνώρισε τον σωματότυπό σου

Ορισμένα ρούχα ταιριάζουν μόνο σε συγκεκριμένα σώματα. Έχεις γεμάτους μηρούς; Προτίμησε ένα παντελόνι με πιέτες που στενεύει στις γάμπες. Έχεις φαρδιές πλάτες; Ρίξε στους ώμους σου ένα tailored σακάκι. Είσαι κοντός και γεροδεμένος; Φόρεσε ένα τζάκετ σε στενή γραμμή που φτάνει μέχρι τους γοφούς. Είσαι ψηλόλιγνος; Αγόρασε ένα blazer που να είναι στενό στη μέση και να καλύπτει τους γλουτούς. Όσο πιο γρήγορα μάθεις το σώμα σου και τις ανάγκες του στον τρόπο ντυσίματος, τόσο λιγότερα λάθη θα κάνεις στις αγορές σου.

Επένδυσε σε ένα σχέδιο που σου ταιριάζει

ΚΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΥΛ

Μόλις βρεις ένα παντελόνι, τζην για παράδειγμα, που σου κάθεται καλά, μην διστάσεις να το αγοράσεις σε περισσότερα χρώματα. Οι πειραματισμοί με άλλα brands είναι θεμιτοί, αλλά καλό είναι όταν βρίσκεις μία εταιρεία που τα ρούχα της σου πηγαίνουν, γιατί να την αλλάξεις;

Μην δίνεις σημασία στις τάσεις μόδας

Για την ακρίβεια, μην υπερβάλλεις. Το ότι είναι στη μόδα ας πούμε το floral trend, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να το υιοθετήσεις, είτε ταιριάζει, είτε όχι με το στυλ σου. Σημασία έχει να νιώθεις άνετα με τα ρούχα που φοράς, να τα φοράς εσύ και όχι αυτά εσένα.

Προτίμησε τις κλασικές αξίες

ΚΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΥΛ

Λευκά sneakers, μπλε τζην σε ίσια γραμμή, λευκά t-shirts, καμπαρντίνα. Υπάρχουν ρούχα που δεν θεωρούνται τυχαία κλασικά. Δώσε τους ψήφο εμπιστοσύνης και κρέμασέ τα στη ντουλάπα σου για να αποκτήσει το στυλ διαχρονική φινέτσα.

Να είσαι φειδωλός με τα αξεσουάρ

ΚΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΥΛ

"Less is more", λένε και άδικο δεν έχουν. Η υπερβολή στα αξεσουάρ δύσκολα μπορεί να οδηγήσει σε ένα κομψό σύνολο. Φρόντισε να "στολίζεις" το look σου με ένα, δύο το πολύ τρία αξεσουάρ. Κλασικές αξίες είναι το ρολόι, η ζώνη και τα γυαλιά, όπως επίσης και τα αξεσουάρ ενός formal look -γραβάτα, ποσέτ, μανικετόκουμπα.

Ανακάλυψε το σήμα – κατατεθέν σου

Τι εννοούμε; Ανακάλυψε το θεμέλιο λίθο του στυλ σου. Μπορεί να είναι ένα σακάκι που κολακεύει τη φιγούρα σου ή ένα ζευγάρι sneakers ή ένα παντελόνι που κάνει τα πόδια σου να δείχνουν καλογυμνασμένα σαν του David Beckham. Σκέψου για παράδειγμα το λευκό t-shirt του James Dean, τα penny loafers του Paul Newman ή τα Persol γυαλιά ηλίου του Steve McQueen.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.