Ο Οίκος Versace φημολογείται ότι θα επαναλανσάρει τα θρυλικά sneakers της Apple

Η ιστορία των σπάνιων υποδημάτων του τεχνολογικού κολοσσού.

Ο Salehe Bembury, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού αθλητικών υποδημάτων του Versace ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Instagram μία φωτογραφία που κρατά ένα ζευγάρι λευκά δερμάτινα sneakers με το logo του ιταλικού οίκου και ένα ακόμη που θυμίζει τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Όπως επίσης και το εμβληματικό μηλαράκι της Apple.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salehe Bembury (@salehebembury) on

Κάτι που παρατήρησε αμέσως το Sneaker blogs. Η ιστοσελίδα επισήμανε την απίστευτη ομοιότητα του συγκεκριμένου ζευγαριού με τα θρυλικά, super cool sneakers που είχε δημιουργήσει o τεχνολογικός κολοσσός στα τέλη των 80s ή αρχές των 90s για τους εργαζόμενούς του, κάνοντας λόγο μάλιστα για πιθανό επαναλανσάρισμα τους στην αγορά από τον Versace.

Προς το παρόν, ο Bembury δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Δεν έχει έχει αρνηθεί, ούτε όμως επιβεβαιώσει τις φήμες, παρά το γεγονός ότι τα σχόλια έπεσαν βροχή κάτω από το insta-post του.

Ο Οίκος Versace φημολογείται ότι θα επαναλανσάρει τα θρυλικά sneakers της Apple

Πάντως, αν πράγματι μιλάμε για επαναλανσάρισμά τους στην αγορά, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός Νεοϋρκέζος σχεδιαστής θα βάλει την υπογραφή του σε ένα pop culture κομμάτι μόδας. Έχει εργαστεί με τον Kanye West για τα Yeezy shoes, ενώ η πρώτη δημιουργία του για τον Versace ήταν η avant-garde συλλογή Chain Reaction, μία συνεργασία με τον ράπερ 2 Chainz.

ΑΠΛ ΣΝΙΚΕΡΣ

Ποια είναι όμως η ιστορία των συλλεκτικών sneakers της Apple;

ΑΠΛ ΣΝΙΚΕΡΣ

Δύο χρόνια πριν, το 2016, ένα ζευγάρι βρέθηκε σε γκαράζ στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, λίγο έξω από το "σπίτι" της Apple στη Silicon Valley και δόθηκε στον οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions για να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα δημοπρατηθέντα προϊόντα του. Η αρχική τιμή δημοπράτησής του υπολογίστηκε γύρω στα 30.000 δολάρια, δηλαδή 26.377 ευρώ. "Πρόκειται για τα original sneaker της Apple, το ένα από τα δύο που κατασκευάστηκε", είχε δηλώσει τότε ο διευθυντής σύγχρονης τέχνης του οίκου Leon Benrimon, υπογραμμίζοντας ότι αν και η ζήτηση ήταν μεγάλη όταν ανακοινώθηκε ότι ο Heritage Auctions τα έχει στην κατοχή, ωστόσο ο πελάτης τους, ο άνθρωπος που τα είχε βρει στο γκαράζ, επιθυμούσε να δημοπρατηθούν σε υψηλότερη τιμή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οίκου, τα sneakers είναι ακόμα διαθέσιμα για δημοπρασία.

Να σημειωθεί ότι τα συλλεκτικά αυτά υποδήματα δεν αποτελούσαν τη μοναδική απόπειρα της Apple να μπει στον κόσμο της μόδας, εκτός από αυτόν της τεχνολογίας. Το 1986 είχε δημιουργήσει την Apple Collection, που αποτελείτο από t-shirts, ζώνες, καπέλα, πουλόβερ και γιλέκα.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα