Οι νέοι κανόνες του office look

Τα τρία διαφορετικά στυλ ντυσίματος ανάλογα με το dress code που απαιτεί η θέση και ο εργασιακός χώρος.

Οι κανόνες ένδυσης που ίσχυαν κάποτε στη δουλειά, σήμερα θεωρούνται καλώς ή κακώς ξεπερασμένοι. Καλώς, γιατί ποτέ ξανά δεν είχαμε τόσες πολλές ευκαιρίες να πειραματιστούμε με το προσωπικό μας στυλ στο περιβάλλον ενός γραφείου και κακώς, γιατί ποτέ ξανά δεν είχαμε τόσες πολλές ευκαιρίες να μην αποτύχουμε στιλιστικά.

Ωστόσο, όσο κι αν χαρακτηρίζουμε τους κανόνες του dress code στη δουλειά ξεπερασμένους, σε καμία περίπτωση δεν είναι αφανισμένοι. Γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην αποφυγή μιας εμφάνισης εκκεντρικής ή κακόγουστης, που θα ρισκάρει τις πιθανότητες για να κάνουμε μία καλή, πρώτη εντύπωση ή για να βελτιώσουμε την εικόνα μας.

Και περνάμε στο προκείμενο: Πώς πρέπει να ντύνεσαι στη δουλειά σου; Πριν βιαστείς να απαντήσεις, λάβε υπόψιν τη φύση της εργασίας, τον τρόπο που ντύνονται οι συνάδελφοί σου, τη θέση σου, αλλά και το κατά πόσον η εταιρεία έχει ένα συγκεκριμένο dress code που θέλει να ακολουθούν οι εργαζόμενοί της. Έπειτα, ρίξε μία ματιά στα ακόλουθα τρία διαφορετικά στυλ ντυσίματος για να βρεις ποιο ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σου.

Το casual office look

Οι νέοι κανόνες του office lookΤζην παντελόνι σε κλασική γραμμή χωρίς σκισίματα, μονόχρωμο ή με prints t-shirt, φανελένιο πουκάμισο και δερμάτινα δετά παπούτσια τύπου derbies ή σουέντ τύπου desert boots ή δερμάτινες μπότες τύπου chelsea συνθέτουν ένα χαλαρό, άνετο και κομψό σύνολο, ενδεδειγμένο για εργασιακούς χώρους που τείνουν σε ένα περισσότερο cool και λιγότερο στιβαρό ντύσιμο. Όπως προαναφέραμε, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα ζευγάρι καλά παπούτσια αντί για sneakers ή trainers, ώστε να προσδώσεις στο casual look σου την office πινελιά που χρειάζεται.

To smart casual office look

ΟΦΙΣ ΛΟΥΚΓνωστό και ως επιμελώς ατημέλητο, το smart casual ακροβατεί μεταξύ ενός χαλαρού και ενός επίσημου ντυσίματος και δανείζεται στοιχεία κι από τα δύο. Είναι σαφώς πιο περίπλοκο και ριψοκίνδυνο στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς, ωστόσο είναι αναμφίβολα και το πιο μοντέρνο look, που θα μπορούσε να υιοθετήσει ο άντρας του 21ου αιώνα στην επαγγελματική του ζωή.

Τα απαραίτητα κομμάτια που το συνθέτουν είναι το blazer, το bomber jacket, το chino, αλλά και το tailored, όπως επίσης και το κλασικό σκούρο μπλε ή μαύρο τζην παντελόνι, το oxford πουκάμισο, το cardigan, το ζιβάγκο και τα μονόχρωμα -λευκά κατά προτίμηση- δερμάτινα sneakers αντί των κλασικών loafers, derbies και brogues.

To formal office look

ΟΦΙΣ ΛΟΥΚΕίναι το ίσως πιο εύκολο στο χτίσιμό του look, εφόσον ακολουθήσεις την πεπατημένη: κοστούμι, πουκάμισο, γραβάτα και καλά δερμάτινα δετά παπούτσια. Αν πάλι επιθυμείς να κάνεις τη διαφορά και να τροποποιήσεις το κλασικό επίσημο στυλ, προτίμησε να συνδυάσεις το κοστούμι με ένα μακρυμάνικο ή κοντομάνικο -ανάλογα την εποχή- πόλο μπλουζάκι με όλα τα κουμπιά του κλειστά ή ανοιχτό μόνο το πρώτο από πάνω ή να "σπάσεις" το κοστούμι, επιλέγοντας διαφορετικού χρώματος, υφάσματος και στυλ σακακιού και παντελονιού: γκρι καρό μάλλινο σακάκι με μπλε tailored παντελόνι. 

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.