Αυτή η συλλογή ρούχων δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Η 8 by Yoox "γεννήθηκε" μέσω στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από έρευνες για το online shopping και τεχνικών για τις προβλέψεις των τάσεων μόδας.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 08 Νοεμβρίου 2018

Ένα βήμα πιο κοντά στο πώς θα δημιουργείται η μόδα στο μέλλον πραγματοποίησε η Yoox. Η ιταλική εταιρεία αντρικής και γυναικείας ένδυσης λάνσαρε για τον φετινό χειμώνα μία συλλογή ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Τι εννοούμε; Η 8 by Yoox collection είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού της τεχνολογίας με τη δημιουργικότητα. Είναι μία σειρά που προέκυψε έπειτα από μακρόχρονη διαδικασία συγκέντρωσης online δεδομένων από έρευνες σχετικά με το online shopping και μέσω τεχνολογικών μεθόδων πρόβλεψης των τάσεων μόδας.

Αυτή η συλλογή ρούχων δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Για τη δημιουργία της, οι σχεδιαστές της Yoox χρησιμοποίησαν την 18χρονη εμπειρία των ιθυνόντων της εταιρείας στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο και στην επικοινωνία τους με τους πελάτες, όπως επίσης και το λογισμικό που φτιάχτηκε εντός της Yoox και υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό είναι ικανό να περιηγείται στο διαδίκτυο και να συγκεντρώνει στοιχεία που αφορούν τη μόδα, αναγνωρίζοντας ακόμη και φωτογραφίες και κείμενα που έχουν αναρτηθεί στα social media από επιλεγμένους influencers και fashion έντυπα και ιστοσελίδες.

YOOX
YOOX

Τα insights που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ερευνητικής αυτής φάσης διασταυρώθηκαν με δείκτες προβλεψιμότητας που σχετίζονταν με τις τάσεις μόδας, τα δεδομένα των πωλήσεων στον χώρο, τα σχόλια των πελατών και τις τάσεις αγοράς στον συγκεκριμένο τομέα. Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία μίας κομψής και σύγχρονης κολεξιόν -διακρίνεται για το μινιμαλισμό της- που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για να ικανοποιεί τις ανάγκες κάθε "ανήσυχου" e-shopper.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Περιποίηση

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

10 αντρικές μπότες για τον φετινό χειμώνα

Τα ζευγάρια που συνδυάζουν στυλ και ζεστασιά με τον καλύτερο τρόπο.

Η νέα συλλογή της Supreme με την Levi's είναι εμπνευσμένη από τον Bruce Springsteen

Τζην μπουφάν και ολόσωμες φόρμες πρωταγωνιστούν στη δεύτερη συνεργασία των δύο cult brands.