Στιλιστικός οδηγός για business casual look στο γραφείο

Στο clodist.gr, θα βρεις τα βασικά κομμάτια της αντρικής γκαρνταρόμπας που συνθέτουν το σύγχρονο office look και συμβουλές για να τα συνδυάσεις με στυλ.

Τα τελευταία χρόνια, στους εργασιακούς χώρους, παρατηρείται το φαινόμενο του πιο χαλαρού dress code, με τα formal looks να δίνουν τη θέση τους σε περισσότερο smart επιλογές με casual επιρροές, κυρίως στις περιπτώσεις που ο εργαζόμενος δεν έρχεται σε άμεση επαφή με πελάτες. Αυτή η στροφή του dress code στη δουλειά σε πιο cool γραμμές οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα είναι τα νέα σε ηλικία άτομα που καταλαμβάνουν υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας.

Τι είναι το business casual look 

Το business casual ντύσιμο παντρεύει το casual look με ένα πιο επαγγελματικό outfit και ακολουθεί τις νέες τάσεις που προστάζουν το mix n’ match μοτίβων.

Ακολουθούν τα βασικά κομμάτια της αντρικής γκαρνταρόμπας που συνθέτουν το business casual look και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επιτύχεις την τέλεια ισορροπία στους συνδυασμούς τους.

Σακάκι

Στιλιστικός οδηγός για business casual look στο γραφείο

Μαύρο σακάκι Camel Active (249,00€)

Κατ' αρχάς μιλάμε είτε για σακάκια μεσάτα και skinny (με λίγο πιο "ευρύχωρους” ώμους),  είτε για σακάκια σε κλασσική γραμμή. Υπάρχουν τριών ειδών σακάκια για κάθε εποχή του χρόνου:  

  1. Το κλασσικό navy blue είναι αρκετά σκούρο για ένα smart look αλλά λιγότερο επίσημο από το μαύρο.
  2. Όταν ο καιρός είναι πιο κρύος το γκρι σακάκι σε τουίντ ή βελούδινο ύφασμα είναι ιδανικό και ταιριάζει σχεδόν με όλα τα υφάσματα που έχουν συνήθως τα χειμωνιάτικα ρούχα.
  3. Από την άλλη, τους καλοκαιρινούς μήνες ένα μπεζ βαμβακερό σακάκι (συνδυάζεται εύκολα και είναι δροσερό) είναι η καλύτερη επιλογή.

Μην ξεχνάς ότι το σακάκι είναι ο πρωταγωνιστής της εμφάνισής σου, ενώ μπορεί να κρύψει οποιαδήποτε ατέλεια υπάρχει στο πουκάμισο ή στη γενικότερη εικόνα σου.

Πουκάμισο
ΣΤΥΛ ΓΡΑΦΕΙΟ

Πουκάμισο Seidensticker σε λευκό χρώμα με μαύρα κουμπιά (69,00€)

Το σωστό πουκάμισο είναι αυτό που ταιριάζει ακριβώς στο σώμα σου. Τα βασικά χρώματα για πουκάμισα είναι το λευκό, το γαλάζιο και το ανοικτό ροζ. Επίσης μπορείς να πειραματιστείς με πιο έντονες και ζωηρές αποχρώσεις καθώς και με τα σχέδια, όπως είναι το καρό, οι ρίγες ή ακόμα και τα λαχούρια. Το χειμώνα προτίμησε πιο σκουρόχρωμα πουκάμισα και το καλοκαίρι πιο ανοιχτόχρωμα.

Vneck πουλόβερ

ΣΤΥΛ ΓΡΑΦΕΙΟ

Πλεκτό, με V λαιμόκοψη πουλόβερ Hugo σε μπλε χρώμα (99,95€)

Στο ντύσιμό σου μπορείς να συμπληρώσεις ένα Vneck μονόχρωμο πουλόβερ από λεπτό, απαλό και ζεστό ύφασμα. Το μπλε είναι και σε αυτή την περίπτωση μία καλή, ευκολοσυνδύαστη επιλογή. Το ατού του Vneck πουλόβερ είναι ότι μπορεί να φορεθεί άνετα και μέσα από σακάκι. 
Από την άλλη, υπάρχει και η εναλλακτική της πλεκτής ζακέτας με κουμπιά σε γκρι χρώμα που θα σου λύσει τα χέρια. 

Παντελόνι

ΣΤΥΛ ΓΡΑΦΕΙΟ

Μαύρο παντελόνι Camel Active (119,00€)

Ανάλογα με το στυλ παντελονιού που θα φορέσεις μπορείς να κάνεις πιο casual ή πιο formal το επαγγελματικό σου look. Τα σκούρα τζην παντελόνια είναι μία καλή επιλογή για business casual ντύσιμο. Απόφυγε κομμάτια που  έχουν σχέδια, ρίγες, σκισίματα ή είναι ξεβαμμένα. Επίσης, τα chino παντελόνια είναι μια ασφαλής επιλογή για να υιοθετήσεις την mix n’ match τάση.

Παπούτσια

ΣΤΥΛ ΓΡΑΦΕΙΟ

Μαύρα δερμάτινα μποτάκια Hugo (195,00€)

Τα παπούτσια τύπου Oxford είναι ένας καλός τρόπος για να ολοκληρώσεις με στυλ το σύνολο σου, όπως επίσης και τα δερμάτινα μοκασίνια.

Ζώνη και τσάντα

ΣΤΥΛ ΓΡΑΦΕΙΟ

Μαύρη δερμάτινη ζώνη Camel Active (44,00 €)

Τα δύο αξεσουάρ που αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα στο business casual look. Επέλεξε μία ζώνη στους ίδιους χρωματικούς τόνους με τα παπούτσια καθώς και μία δερμάτινη τσάντα τύπου χαρτοφύλακα. 

ΣΤΥΛ ΓΡΑΦΕΙΟ

Τσάντα Χαρτοφύλακας Camel Active LAOS σε μαύρο χρώμα (107,90€)

Ακολούθησε αυτές τις απλές συμβουλές για να υιοθετήσεις το business casual look και να έχεις πάντα μία κομψή και προσεγμένη εμφάνιση στον εργασιακό σου χώρο. Με μια επίσκεψη στο clodist.gr, τον απόλυτο αντρικό προορισμό, θα ανακαλύψεις ποιοτικά κομμάτια σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.