Τι θα φορέσουμε στις φετινές γιορτές

Για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή, ετοιμάζουμε εγκαίρως την γκαρνταρόμπα μας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η ίσως πιο αγαπημένη περίοδος του χρόνου, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι αναμφίβολα εκείνη των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η πόλη φορά τα καλά της και όλοι εμείς επίσης για να αποχαιρετήσουμε το τρέχον έτος όπως του αρμόζει και να υποδεχτούμε το νέο όντας στα καλύτερά μας.

Είναι όμως και μία περίοδος που προκαλεί άγχος -από το πού, πώς και με ποιους θα περάσεις τις Άγιες τούτες ημέρες μέχρι το τι θα φορέσεις- και οδηγεί σε ένα αναίτιο ως επί το πλείστον overspending για το σπίτι, το έτερον ήμισυ, τους συγγενείς και φίλους και τέλος, για τον εαυτό σου. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να κάνεις σωστές αγορές και να μην βγεις εκτός budget είναι να αποφύγεις τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, που συνήθως γίνονται περισσότερο με στρες, παρά με νηφαλιότητα.

Όσον αφορά στο προσωπικό σου στυλ, φρόντισε να προετοιμάσεις εγκαίρως τη γιορτινή σου γκαρνταρόμπα, επενδύοντας σε κομμάτια που πατούν σε σταθερές αξίες, αλλά διακρίνονται για το up to date στυλ τους: Ναι μεν είναι κλασικά και κομψά με ένα μοντέρνο όμως twist, ανταποκρίνονται δε στην περίσταση, είτε αυτή απαιτεί να υιοθετήσεις ένα black tie look, είτε ένα πιο χαλαρό και σοφιστικέ ταυτοχρόνως ντύσιμο.

Κομμάτια σαν αυτά που περιλαμβάνονται στην ανδρική συλλογή TOMMY HILFIGER TAILORED , που γιορτάζει τα American Icons, κλείνοντας το μάτι στα signature στυλ του διάσημου brand και δίνοντας μία σύγχρονη οπτική στα αιώνια classics, ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες του σήμερα. Ουσιαστικά πρόκειται για διαχρονικά κομμάτια -το αμερικανικό κοστούμι, το Ivy League jacket και το σμόκιν-, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί με πολυτελή υφάσματα, ανάλαφρους σχεδιασμούς και στρατιωτικές επιρροές με μία χρωματική παλέτα που περιλαμβάνει ζεστούς γήινους τόνους, αλλά και καρό και houndstooth (πιε ντε πουλ) prints.

Ακολουθούν τρία διαφορετικά TOMMY HILFIGER TAILORED looks, είτε περάσεις τις γιορτές στην πόλη, είτε σε κάποιο χιονισμένο βουνό.

Το κλασικό formal look

Τι θα φορέσουμε στις φετινές γιορτές

Κοστούμι, πουκάμισο, γραβάτα με ή χωρίς ποσέτ. Είναι ο πιο κλασικός και "βατός" συνδυασμός του βραδινού ανδρικού στυλ. Πώς θα τον εξελίξεις; Επιλέγοντας ένα κοστούμι με 30s επιρροές με το σακάκι και το παντελόνι να έχουν boxy γραμμή, να είναι δηλαδή άνετα και ευρύχωρα (προσοχή, όχι φαρδιά), αγκαλιάζοντας αρμονικά το σώμα.

ΣΤΥΛ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΛΟΝΤΙΣΤΈνας δεύτερος τρόπος για να πας ένα βήμα παραπέρα το κλασικό formal στυλ σου είναι να φορέσεις ένα σπασμένο 3 piece suit (το κοστούμι των τριών κομματιών: σακάκι, γιλέκο, παντελόνι) σε ουδέτερες αποχρώσεις (μπλε, γκρι, μαύρο), που "παντρεύονται" εύκολα, ώστε να αποφύγεις οποιαδήποτε παραφωνία στο σύνολο. 

 

 

ΣΤΥΛ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΛΟΝΤΙΣΤΟ τρίτος τρόπος είναι να φορέσεις ζακέτα, αντί για γιλέκο, πάνω από το πουκάμισο και κάτω από ένα μονόχρωμο κοστούμι. Εδώ, τα βλέμματα κλέβει η γραβάτα. Συνεπώς η πιο στιλάτη επιλογή είναι να προτιμήσεις μία εμπριμέ, που να κινείται χρωματικά στις αποχρώσεις του υπόλοιπου outfit. 

 

 

To smart casual look

ΣΤΥΛ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΛΟΝΤΙΣΤ

Ακροβατεί μεταξύ formal και casual και αποτελεί το ιδανικό look ειδικά στην περίπτωση που δραπετεύσεις για τις γιορτές σε κάποιο χειμερινό προορισμό. Οι ενδυματολογικοί συνδυασμοί του περιλαμβάνουν tailored κομμάτια με ρούχα που είναι συνυφασμένα με ένα πιο καθημερινό ντύσιμο.

ΣΤΥΛ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΛΟΝΤΙΣΤΓια παράδειγμα, μπορείς να ταιριάξεις ένα μάλλινο παντελόνι κοστουμιού με ένα ζιβάγκο με κλασικό ρεβέρ στο λαιμό και ένα φανελένιο σακάκι και να υιοθετήσεις την άκρως χειμερινή τάση του layering, φορώντας πάνω από το ζιβάγκο μία μάλλινη ζακέτα με φερμουάρ. 

 

 

ΣΤΥΛ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΛΟΝΤΙΣΤΑντί για το κλασικό παλτό, ολοκλήρωσε το outfit με ένα φουσκωτό μπουφάν ή με ένα παρκά, ανάλογα με το στυλ και τις προτιμήσεις σου. Με τον τρόπο αυτό θα παραμείνεις ζεστός στις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και στιλάτος ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα ενδυματολογικά "παντρέματα". 

 

 

 

Το black tie look

ΣΤΥΛ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΛΟΝΤΙΣΤ

Αν τέλος είσαι καλεσμένος σε ένα ρεβεγιόν που το dress code απαιτεί τον πιο σοφιστικέ εαυτό σου, τότε αξίζει να επενδύσεις στη διαχρονική αρρενωπότητα ενός σμόκιν. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι το μαύρο, ωστόσο φέτος την τιμητική τους έχουν τα ζωηρά χρώματα σε συνδυασμό με τα βελούδινα υφάσματα.

ΣΤΥΛ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΛΟΝΤΙΣΤΜία ίσως πιο εκκεντρική επιλογή είναι ένα καρό σμόκιν, το οποίο φοριέται αποκλειστικά με λευκό πουκάμισο όπως και οποιοδήποτε άλλο στυλ σμόκιν. Απαραίτητα αξεσουάρ το παπιγιόν (μονόχρωμο και μαύρο) και τα μανικετόκουμπα. Ολοκληρώνεις με ένα καλό ζευγάρι δερμάτινα δετά παπούτσια. 

 

 

 

Η ανδρική συλλογή TOMMY HILFIGER TAILORED είναι διαθέσιμη στα καταστήματα TOMMY HILFIGER και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης (tommy.com).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα