Πώς θα φοράς κάθε μέρα το ίδιο κοστούμι και θα δείχνεις διαφορετικός

Πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι νομίζεις.

Στην περίπτωση που το καθημερινό dress code στον εργασιακό σου χώρο είναι formal, προϋποθέτει δηλαδή να φοράς κάθε μέρα κοστούμι, αργά ή γρήγορα θα οδηγηθείς στη μονοτονία και στο στιλιστικό αδιέξοδο. Εκτός κι αν έχεις μία τεράστια συλλογή κρεμασμένη στη ντουλάπα σαν άλλος Harvey Specter στην τηλεοπτική σειρά Suits.

Πώς θα φοράς κάθε μέρα το ίδιο κοστούμι και θα δείχνεις διαφορετικός

Επειδή λοιπόν δεν είναι αποδεκτό να φοράς το ίδιο κοστούμι κάθε ημέρα στη δουλειά, ούτε όμως και εύκολο να φοράς διαφορετικό, βρήκαμε τον τρόπο για να αποκτήσει ποικιλία το καθημερινό σου ντύσιμο, αρκεί να έχεις λίγη φαντασία και να μπορείς να διαχειριστείς σωστά τα ρούχα σου. Με τα ακόλουθα tips θα "βγάλεις" πολλές διαφορετικές μεταξύ τους και πάντα αξιοπρεπείς εμφανίσεις.

Άλλαζε πουκάμισο

Ο πιο απλός τρόπος για να κάνεις το ίδιο κοστούμι να φαίνεται διαφορετικό είναι να το φοράς με διαφορετικό πουκάμισο. Να μην αντικαθιστάς δηλαδή ένα λευκό πουκάμισο με ένα καθαρό λευκό, αλλά να πειραματίζεσαι ελεύθερα με τα χρώματα, τα σχέδια και τις υφές.

... Ή μην φοράς καθόλου

ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Αντ΄ αυτού προτίμησε ένα t-shirt ή ένα polo μπλουζάκι, μακρυμάνικο ή κοντομάνικο αναλόγως την εποχή, ακόμα και ένα ζιβάγκο αν ο καιρός είναι χειμωνιάτικος.

Αγάπα τα σκούρα χρώματα

Όπως για παράδειγμα είναι το γκρι ανθρακί και το blue navy. Ο λόγος απλός: Τα σκούρα υφάσματα διαθέτουν την απολύτως απαραίτητη στη συγκεκριμένη περίπτωση ιδιότητα να "κρύβουν" τους λεκέδες και την ταλαιπωρία που υφίστανται από την καθημερινή χρήση. 

Διάξεξε ένα ποιοτικό ύφασμα

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑπό τη στιγμή που μιλάμε για ένα κοστούμι το οποίο θα το φοράς πολύ συχνά, προτίμησε να είναι φτιαγμένο από ένα ύφασμα που μπορεί να φορεθεί χειμώνα - καλοκαίρι. Το cool wool είναι το κατάλληλο, μιας και διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία του σώματος, ώστε να αισθάνεσαι ζεστός το χειμώνα και δροσερός το καλοκαίρι.

Δώσε προσοχή στη γραμμή

Η εφαρμογή που έχει το κοστούμι στο σώμα είναι το Α και το Ω για να δείχνει κομψό και στιλάτο πάνω σου. Η συμβουλή μας είναι να απευθυνθείς σε ένα ράφτη για τυχόν επιδιορθώσεις. 

Πειραματίσου με τα αξεσουάρ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΕκτός από την επιλογή του σωστού πουκάμισου ή t-shirt, τη διαφορά στο σύνολό σου κάνουν επίσης τα αξεσουάρ, από τα κομμάτια που θα επιλέξεις μέχρι το πώς θα τα συνδυάσεις. Για παράδειγμα, ακόμα και το πιο αυστηρό κοστούμι δείχνει αυτομάτως πιο casual όταν συνδυαστεί με ένα ζευγάρι loafers. Αν στην "εξίσωση" προσθέσεις τις γραβάτες, τα ποσέτ, τους χαρτοφύλακες, αλλά και τον διαφορετικό τρόπο χτενίσματος των μαλλιών σου, εύκολα διαπιστώνεις ότι ένα και μόνο κοστούμι μπορεί να έχει πράγματι πολλά και διαφορετικά "πρόσωπα".

Επένδυσε στο "σπασμένο" κοστούμι

Κοινώς, στο κοστούμι που δεν είναι σεταρισμένο, αλλά αποτελείται από διαφορετικό σακάκι και παντελόνι. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.