Τα καθημερινά κομμάτια της χειμωνιάτικης αντρικής γκαρνταρόμπας

Τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που πρέπει να βρίσκονται σε περίοπτη θέση στη ντουλάπα σου. Τα φοράς εξάλλου σχεδόν κάθε μέρα.

Προκειμένου να κάνεις λίγο πιο εύκολη και γρήγορη τη ζωή σου, καλό είναι να οργανώσεις τη ντουλάπα σου με τέτοιο τρόπο, ώστε όλα όσα φοράς πιο συχνά -από ρούχα, μέχρι παπούτσια και αξεσουάρ- να είναι εύκολα προσβάσιμα. Να μην τα ψάχνεις σπάζοντας το κεφάλι σου να μαντέψεις πού μπορεί να είναι, αλλά με το που ανοίγεις τη ντουλάπα να εμφανίζονται μπροστά σου. Κομμάτια σαν αυτά που ακολουθούν και αποτελούν τα πιο κλασικά του χειμωνιάτικου αντρικού στυλ, που φοριούνται σχεδόν καθημερινά.

Το φουσκωτό μπουφάν

Τα καθημερινά κομμάτια της χειμωνιάτικης αντρικής γκαρνταρόμπαςΕίτε στη μακριά (όπως το εικονιζόμενο), είτε στην κοντή εκδοχή του, το φουσκωτό μπουφάν είναι εκείνο που θα σε κρατήσει ζεστό μες στο χειμώνα. Στην αγορά κυκλοφορούν σχέδια λιγότερο σπορ και περισσότερο κομψά, ώστε να μπορείς να τα φοράς ακόμα και με ένα καλό ντύσιμο.

 

 

 

Το τζην πουκάμισο

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΚατάλληλο για το "χτίσιμο" τόσο ενός casual, όσο και ενός smart look, όπως επίσης και για τη δημιουργία ενός layering συνόλου, φορεμένο μέσα από ένα πλεκτό πουλόβερ.

 

 

 

Το ζιβάγκο

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΥπάρχει το κλασικό με το ρεβέρ στο λαιμό, εκείνο χωρίς το ρεβέρ και το άλλο με την κοντή λαιμόκοψη. Όποιο στυλ ζιβάγκο κι αν επιλέξεις, να θυμάσαι ότι ο πιο ρετρό συνδυασμό τους είναι με σακάκι.

 

 

Το κασκόλ

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΣε κρατά ζεστό, προσθέτοντας πόντους στυλ στην εμφάνισή σου. Φρόντισε λοιπόν να επιλέξεις ένα κομμάτι σε κλασικό σχέδιο και ποιοτικό ύφασμα για να μπορείς να το φοράς σε casual, αλλά και επίσημες περιστάσεις.

 

 

 

Το hoodie

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΆνετο και cool, το αθλητικό φούτερ με την κουκούλα δεν φοριέται μόνο μες στο σπίτι ή στο γυμναστήριο. Γι' αυτό, δώσε μεγάλη προσοχή στην ποιότητα και το υλικό κατασκευής, που θα κάνουν τη διαφορά για να μπορεί να φορεθεί με ένα κομψό σύνολο.

 

 

 

Το rugby shirt

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΕίναι συνώνυμο του preppy look και του σύγχρονου smart casual, ενώ ανήκει στα κλασικά κομμάτια που γεννήθηκαν στα γήπεδα και έγιναν fashion trends. Είναι άλλωστε σήμα - κατατεθέν των αθλητών του ράγκμπι.

 

 

To cardigan

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΉ αλλιώς η μάλλινη ζακέτα με τα κουμπιά ή το φερμουάρ, κατάλληλη για να υιοθετήσεις την τάση του layering, φορώντας από μέσα oxford πουκάμισο ή t-shirt και από πάνω παλτό ή μπουφάν.

 

 

To παλτό

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΈνα καλό μακρύ παλτό σε κλασικό χρώμα (μαύρο, καμηλό) ή σε καρό σχέδιο δεν πρέπει να λείπει από καμία αντρική γκαρνταρόμπα.

 

 

 

 

 

Το καρό σακάκι

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΗ πιο κομψή, ζεστή και πασπαρτού επιλογή που μπορείς να κάνεις όσον αφορά στην αγορά ενός χειμωνιάτικου σακακιού. Μπορείς να το φορέσεις τόσο με τζην παντελόνι, όσο και με tailored.

 

 

 

 

Το λευκό πουκάμισο

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΥπάρχει αντρική ντουλάπα στην οποία δεν κρέμεται ένα λευκό πουκάμισο;

 

 

 

 

 

Το μάλλινο παντελόνι

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΕίναι η χειμωνιάτικη εκδοχή του chino παντελονιού. Σε κρατά ζεστό και στιλάτο. Προτίμησε ένα σχέδιο με πιέτες και ανάλογα με την περίσταση συνδύασέ το ή με sneakers ή με δερμάτινες μπότες. 

 

 

 

 

Οι chelsea boots

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΗ κομψή εκδοχή της ορειβατικής μπότας. Συνδυάζεται με κοστούμι μέχρι τζην παντελόνι. Τι να προσέξεις; Το παντελόνι να τελειώνει εκεί που αρχίζει το παπούτσι και να μην στριμώχνεις ποτέ το μπατζάκι μέσα στο μποτάκι.

 

 

 

Τα sneakers

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΔερμάτινα και λευκά, τα sneakers με την μινιμαλιστική αισθητική, είτε πρόκειται για τα κλασικά adidas Stan Smith, είτε για τα λευκά Converse- φλατ ή μποτάκι- είτε για οποιοδήποτε άλλο brand, αποτελούν την πιο κομψή casual επιλογή σε υπόδημα. Ταιριάζουν ιδανικά με τα πάντα, κυριολεκτικά. Ακόμα και με κοστούμι.

Τα brogues

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛΕίναι μακράν τα πιο δημοφιλή "καλά" αντρικά παπούτσια. Τι να προσέξεις για να τα φορέσεις σωστά; Πρώτον, όσο πιο μεγάλες οι τρύπες, τόσο πιο casual και λιγότερο formal είναι το παπούτσι. Δεύτερον, το μαύρο χρώμα στα brogues είναι πολύ αυστηρό για casual ντύσιμο, ενώ το ανοιχτό καφέ πολύ casual για κοστούμι. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα