Τζην παντελόνι: 6 looks για να το φορέσεις φέτος το χειμώνα

Οι τρόποι για να αναβαθμίσεις το πιο πασπαρτού παντελόνι του αντρικού στυλ.

Είναι ο "βασιλιάς" της άνετης ένδυσης. Ένα από τα πιο ευκολοσυνδύαστα κομμάτια της μόδας και το πιο ευκολοσυνδύαστο παντελόνι. Είναι το πασπαρτού τζην και αυτά είναι έξι διαφορετικά look για να το φορέσεις αλλιώς φέτος το χειμώνα.

1. ΜΠΛΕ ΒΕΛΟΥΔΟ

ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΚΟΜΨΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ, ΦΙΝΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ.

Τζην παντελόνι: 6 looks για να το φορέσεις φέτος το χειμώνα
Σακάκι και τζην παντελόνι Paul Smith, πουκάμισο, γραβάτα και ποσέτ, όλα Ted Baker (όλα Attica). Loafers Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique). Κάλτσες Calzedonia.

Μπορεί στο μυαλό όλων το τζην να είναι το πιο ευκολοφόρετο και ευκολοσυνδύαστο απ’ όλα τα παντελόνια λόγω του casual χαρακτήρα του, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να "χτίσει" ένα κομψό βραδινό σύνολο. Αρκεί να έχει τη σωστή γραμμή (slim cut) και το σωστό χρώμα (σκούρο μπλε) και να περιβάλλεται από διαχρονικά κομμάτια φτιαγμένα από ποιοτικά υφάσματα.

2. CANADIAN TUXEDO

ΤΖΗΝ ΠΑΝΩ, ΤΖΗΝ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ CHUCK NORRIS ΓΙΝΕΤΑΙ;

ΤΖΗΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Μπουφάν, φούτερ και τζην παντελόνι, όλα Dsquared2 (όλα Eponymo E>More). Μποτάκια Louis Vuitton (Louis Vuitton Boutique).

Υπάρχουν δύο τρόποι για να υιοθετήσεις το double denim look: Πρώτον, να επιλέξεις τζην μπουφάν και τζην παντελόνι στην ίδια απόχρωση και, δεύτερον, να δώσεις μια πιο παιχνιδιάρικη πινελιά στην εμφάνισή του συνδυάζοντας τζην κομμάτια διαφορετικού χρώματος: κλασικό μπλε με λευκό, γκρι ή μαύρο".

3. SMART CASUAL

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΤΗΜΕΛΗΤΟΥ ΣΤΥΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΗΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ.

ΤΖΗΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Σακάκι και τζην παντελόνι Paul Smith, πουκάμισο Polo Ralph Lauren, γραβάτα, ποσέτ και μαντίλι, όλα Boggi (όλα Attica). Μποτάκια Voi & Noi. Γυαλιά οράσεως Persol (Luxottica Hellas).

Η καλύτερη επιλογή για να δημιουργήσεις ένα tailoring look χωρίς να πρέπει να φορέσεις παντελόνι από κοστούμι είναι να συνδυάσεις ένα μπλέιζερ –μάλλινο κατά προτίμηση λόγω εποχής– με ένα denim pants σε μαύρο ή σκούρο μπλε χρώμα και σε ίσια, κλασική γραμμή. Απόφυγε πάση θυσία κομμάτια που είναι φθαρμένα και έχουν σκισίματα.

4. ROCK LEISURE

ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ο ΑΤΙΘΑΣΟΣ Ο MARLON BRANDO ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΤΙΒΑΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΤΟ DENIM ΥΦΑΣΜΑ.

ΤΖΗΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Μπουφάν, T-shirt και τζην παντελόνι, όλα Replay. Χαρτοφύλακας Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique). Γυαλιά ηλίου Converse (De Rigo Hellas).

Είναι cool, είναι all time classic, είναι ρούχο-πασπαρτού, είναι ο βασιλιάς της άνεσης και της στιλιστικής ασφάλειας. Οι χαρακτηρισμοί θα μπορούσαν να αφορούν τόσο το τζην παντελόνι όσο και το biker jacket. Πρόκειται άλλωστε για δύο κομμάτια της αντρικής γκαρνταρόμπας που δεν υπακούν σε ενδυματολογικές δεσμεύσεις και ολοκληρώνουν ιδανικά ένα formal ή ένα casual σύνολο.

5. BEAT GENERATION

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝΔΥΣΗΣ.

ΤΖΗΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Μπουφάν, πουκάμισο και πουλόβερ, όλα Barbour (Notos Exclusive). Τζην παντελόνι και γάντια Gant (Gant Boutiques). Oxford παπούτσια Tod’s (Tod’ Boutique). Κάλτσες Calzedonia. Γυαλιά οράσεως Lozza (De Rigo Hellas).

Από την εποχή που το beatnik στυλ πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα των ’50s έχει αλλάξει πρόσωπο πολλές φορές. Ο σύγχρονος τρόπος για να το υιοθετήσει κανείς είναι η επιλογή "καλών" και σκουρόχρωμων τζην και να τα συνδυάσει με μίνιμαλ φούτερ ή μάλλινα πλεκτά πουλόβερ, bomber αντί για varsity jacket και loafers αντί για sneakers.

6. ’90s RELOAD

ΤΟ DENIM ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ PREPPY ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ GRUNGE ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ.

ΤΖΗΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Μπουφάν Antony Morato, πουκάμισο και τζην παντελόνι Pepe Jeans (όλα Shop & Trade). Belt bag MCM (MCM Boutique).

Πες "ναι" στις oversized γραμμές και επένδυσε σε τζην παντελόνια που είναι ευρύχωρα και φθαρμένα. Κι όταν λέμε φθαρμένα, δεν εννοούμε σκισμένα, αλλά πετροπλυμένα, σε σκούρες αποχρώσεις, όπως είναι το μαύρο και το indigo, ή σε ανοιχτόχρωμες, όπως είναι το γαλάζιο.

(Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός, Επιμέλεια: Βίβιαν Ρουβέλα. Μοντέλο: SEP (Ace Models). Grooming: Μαίρη Ρόκκου (This is not another agency). Βοηθός φωτογράφου: Δημοσθένης Παπαδόπουλος).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.