Το "παρεξηγημένο" ζιβάγκο αξίζει μία ευκαιρία

Ένα ζιβάγκο δίνει τη λύση σε κάθε ενδυματολογικό συνδυασμό.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την περσινή χρονιά, το 2020 εδραίωσε στον κόσμο της μόδας μερικές από τις πιο εκκεντρικές -άσχημες κατά πολλούς- τάσεις: Τα chunky ή αλλιώς ugly sneakers, τα τσαντάκια μέσης (οι γνωστές μπανάνες των '90s), τις oversized γραμμές σε ρούχα ακόμα και σε κοστούμια, αλλά και σε γυαλιά ηλίου, το αλά Peaky Blinders κούρεμα.

Υπάρχουν όμως και trends που δεν παραδίνονται φέτος στην υπερβολή, αλλά έρχονται να μας υπενθυμίσουν την διαχρονική κομψότητα κάποιων "παρεξηγημένων" κομματιών. Πάρε για παράδειγμα, το κοτλέ σακάκι ή το ζιβάγκο, που το δυναμικό come back τους επανέφερε στη σύγχρονη ντουλάπα το '70s ντύσιμο.

Το "παρεξηγημένο" ζιβάγκο αξίζει μία ευκαιρία

Και ναι, ok μπορεί το ζιβάγκο να βρίσκεται σχεδόν κάθε σεζόν στους πρωταγωνιστές του χειμώνα, αλλά ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο τολμηρό στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς, όπως τον φετινό, που δίνει βήμα και στα τέσσερα διαφορετικά στυλ του:

  1. Με το ρεβέρ στο λαιμό
  2. Χωρίς το ρεβέρ
  3. Με την κοντή λαιμόκοψη
  4. Με τον χαχόλικο, φαρδύ λαιμό

Στις μέρες μας, το ζιβάγκο "παντρεύεται" σχεδόν με τα πάντα. Φοριέται μέσα από κοστούμι και παλτό, αλλά και μέσα από πουκάμισο ή hoodie για ένα πιο παλιομοδίτικο ή streetwear look.

ΖΙΒΑΓΚΟ
ΖΙΒΑΓΚΟ

Τα προτεινόμενα χρώματα είναι τα κλασικά ουδέτερα (μαύρο, μπλε, λευκό, γκρι), που ταιριάζουν με όλα τα ρούχα και πανωφόρια και χτίζουν τα θεμέλια για ένα smart look, όπως επίσης και τα πιο ζωηρά και φωτεινά για ένα στυλ λιγότερο προβλεπόμενο. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα