Το μέλλον των Οίκων Chanel και Fendi μετά τον θάνατο του Karl Lagerfeld

Το δεξί χέρι του Κάιζερ της μόδας αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του πρώτου, όχι όμως και του δεύτερου.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 20 Φεβρουαρίου 2019

Στα 85 του χρόνια, ύστερα από ασθένεια που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες εβδομάδες, πέθανε χθες, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, στο Παρίσι ο Karl Lagerfeld. Ο Κάιζερ της μόδας, όπως τον αποκαλούσαν, κουβαλούσε στην πλάτη του 50 και πλέον χρόνια στην κορυφή της γαλλικής και της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας.

Με την γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για το τέλος μιας εποχής στον κόσμο της μόδας, διερωτημένοι ποιο θα είναι το μέλλον των δύο οίκων, που κρατούσε τα ηνία, του Chanel και του Fendi. Τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του πρώτου κατείχε από το 1983, ενώ του δεύτερου από το 1965. Τι μέλλει γενέσθαι για τους δύο γαλλικούς κολοσσούς;

Η Virginie Viard στο τιμόνι του Chanel

Το μέλλον των Οίκων Chanel και Fendi μετά τον θάνατο του Karl Lagerfeld

Λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε ο χαμός του Lagerfeld, ο CEO Alain Wertheimer και ο διευθυντής μόδας Bruno Pavlovsky του Chanel ανήρτησαν στον επίσημο λογαριασμό του οίκου στα social media το όνομα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Πρόκειται για το δεξί χέρι του μόδιστρου, την Virginie Viard. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση στο Instagram: "Στην Virginie Viard, την πιο στενή συνεργάτιδα του Karl Lagerfeld τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, ανέθεσε ο Alain Wertheimer τη διεύθυνση του σχεδιασμού των κολεξιόν ώστε να συνεχιστεί η κληρονομιά της Gabrielle Chanel και του Karl".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Η συνεργασία της Viard με τον Lagerfeld ξεκίνησε το 1987 από τον οίκο Chanel, όπου έκανε την πρακτική της άσκηση στο πλευρό του σχεδιαστή, τον οποίο ακολούθησε στον Chloe το 1992 και ξανά στην επιστροφή του στον Chanel το 1997. Μέχρι και τον θάνατό του κατείχε τη θέση της διευθύντριας των δημιουργικών στούντιο μόδας της Chanel.

Η Viard γεννήθηκε στην Ντιζόν της Ανατολικής Γαλλίας και η οικογένεια της δραστηριοποιείτο στην εμπορία του μεταξιού. Είναι παντρεμένη με τον μουσικό και παραγωγό Jean-Marc Fyot, με τον οποίο έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Robert.

"Δεν είναι μόνο το δεξί, αλλά και το αριστερό μου χέρι", είχε δηλώσει για εκείνη ο Lagerfeld, τονίζοντας ότι τους δένει μία σχέση αληθινής φιλίας.

Το μέλλον του Fendi

ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ
Ο Lagerfeld με την Laetitia Casta (δεξιά) και την Carine Roitfeld (αριστερά).

Κι ενώ η κατάσταση στον οίκο Chanel φαίνεται να είναι πλέον ξεκάθαρη για το τι μέλλει γενέσθαι στην μετά-Karl Lagerfeld εποχή, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Fendi. Φήμες θέλουν την Carine Roitfeld, πρώην διευθύντρια του περιοδικού Vogue Paris και νυν διευθύντρια του The CR Book, καλή φίλη του μόδιστρου, να τον αντικαθιστά. Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.