Ο Hidetoshi Nakata κοντράρει στιλιστικά τον David Beckham

Ο βετεράνος Ιάπωνας ποδοσφαιριστής που κοίταξε στα μάτια τον David Beckham όσον αφορά το στυλ, κλείνει σήμερα τα 45 του χρόνια.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 22 Ιανουαρίου 2022

Ποιος είναι ο πιο καλοντυμένος άντρας σήμερα; Θα χρειαστείς μερικά λεπτά για να απαντήσεις. Ποιος είναι ο πιο καλοντυμένος -πρώην ή εν ενεργεία- ποδοσφαιριστής; "Ο David Beckham", θα απαντήσεις αυθόρμητα και σίγουρα, δεν θα είσαι ο μόνος. Κι όμως, η προφανής απάντηση δεν είναι πάντα η σωστή. Υπάρχει ένας επίσης βετεράνος άσος που κοντράρει στα ίσια το στυλ και την αίσθηση του καλού γούστου που διακρίνει τον Becks: ο Hidetoshi Nakata.

Ο Hidetoshi Nakata κοντράρει στιλιστικά τον David BeckhamGetty Images

Ο 45χρονος Ιάπωνας (γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 22 Ιανουαρίου 1977), που έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα του στα 29 του χρόνια στην αγγλική Μπόλτον -το 1998 μετακόμισε στην ιταλική Περούτζια.

> Διάβασε ακόμη: 25 ρολόγια για το 2022

Αγωνίστηκε και στις Ρόμα, Πάρμα, Μπολόνια και Φιορεντίνα- αποκαλούνταν από πολλούς στα χρόνια της δόξας τους ως "ο David Beckham της Ασίας", λόγω του παρόμοιου παιχνιδιού τους. Αλλά και για έναν ακόμη λόγο: Τις κομψές, όσο και cool στιλιστικές τους επιλογές.

ΧΙΝΤΕΤΟΣΙ ΝΑΚΑΤΑ
Αριστερά: Στο fashion show του LV στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού 2019. Δεξιά: Στο fashion show του γαλλικού οίκου στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 2018.

"Ο Nakata εξακολουθεί να ντύνεται σαν μοντέλο. Ξέρει από μόδα και δεν χάνει ευκαιρία να μας το δείχνει", είχε αναφέρει ο Ιταλός φωτογράφος Andrea Tenerani στην International Herald Tribune το 2004.

ΧΙΝΤΕΤΟΣΙ ΝΑΚΑΤΑ

Στην επίδειξη του Giambattista Valli για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2018 στο Παρίσι το 2017.
 

Δύο χρόνια μετά, το 2006, ο τότε καλλιτεχνικός διευθυντής Italo Zucchelli είχε σημειώσει σε άρθρο του στους The New York Times: "Παίζει τη μόδα στα δάχτυλα με έναν σαφώς πιο cool και σοφιστικέ τρόπο σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους".

ΧΙΝΤΕΤΟΣΙ ΝΑΚΑΤΑ

Στην επίδειξη μόδας του Chanel για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι το 2006.
 

Είχε επίσης τονίσει ότι ο Nakata δείχνει να έχει βρει πλέον το προσωπικό του ύφος ενδυματολογικά και να το ακολουθεί πιστά, αδιαφορώντας για τις εκάστοτε τάσεις.

Η προτίμησή του στα σκούρα χρώματα είναι ξεκάθαρη, όπως επίσης και το πάντρεμα κατεξοχήν επίσημων κομματιών με πιο πρόχειρα, χτίζοντας smart casual σύνολα, που διακρίνονται για το μινιμαλισμό τους και τη σύγχρονη οπτική τους στη μόδα. 

> Διάβασε ακόμη: Τα κουρέματα του 2022

Nakata ή Beckham, λοιπόν; Το στιλιστικό δίλημμα είναι μεγάλο.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.