Spezial, η καλύτερη συλλογή της adidas

Vintage αισθητική και καταγωγή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.

Από τα κυρίαρχα brands αυτή τη στιγμή στον κόσμο, τουλάχιστον όσον αφορά στο sportswear και στο streetwear, η adidas συνεχίζει να συνάπτει επιτυχημένες συνεργασίες και να συνδυάζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με εκείνη της μόδας, δημιουργώντας ζηλευτές συλλογές που γίνονται ανάρπαστες όχι μόνο από τους απανταχού hypebeasts.

Μία από τις ανοιξιάτικες φετινές κολεξιόν της που ξεχωρίζουν είναι η Spezial. Όπως λέει και το όνομά της είναι μία ξεχωριστή, ιδιαίτερη σειρά που αποτελείται από vintage sneakers, τζάκετ και φούτερ και κουβαλά στις πλάτες της ένα ένδοξο παρελθόν.

Spezial, η καλύτερη συλλογή της adidas

Τα sneakers της adidas Spezial για την Άνοιξη του 2019

Για την εμπνευσμένη από παλαιότερες συλλογές adidas Spezial sneakers collection, το γερμανικό brand συνεργάστηκε με τον Robert "Brooksy" Brooks, λονδρέζο συλλέκτη αθλητικών παπουτσιών -τον αποκαλούν guru of sneakers-, προκειμένου να επανασχεδιάσουν παλιά, γνώριμα και επιτυχημένα κομμάτια, όπως είναι το field jacket και το hoodie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @robertbrooksy on

Ωστόσο, η καρδιά της συλλογής ανήκει αναμφίβολα στα αθλητικά παπούτσια, με ζευγάρια που είναι ιδανικά για casual και urban looks να έχουν την τιμητική τους και να αποτίουν φόρο τιμής στην ιστορία της adidas.

ADIDAS
Το μεγάλο άλμα του Jesse Owens στο Βερολίνο το 1936.

Συγκεκριμένα, σε μία από τις πιο ιστορικές στιγμές της όταν ο Αφροαμερικανός αθλητής του στίβου Jesse Owens κέρδισε χρυσό μετάλλιο, τρέχοντας με ένα ζευγάρι αθλητικών της adidas στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936, υπό το βλέμμα του Adolf Hitler.

ADIDAS
Τα παπούτσια που φορούσε ο Owens.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, η adidas Spezial επαναλανσάρει για τη φετινή άνοιξη δύο μοντέλα: το γκρι ZX 530 με τις ασημένιες τρεις γραμμές και το πορτοκαλί Whalley με τις λευκές γραμμές ή το μπλε ηλεκτρίκ με τις κίτρινες γραμμές και τη λαστιχένια σόλα.

ADIDAS
Τα ZX530 runners.
ADIDAS
Τα Whalley sneakers.

 

Το must-have τζάκετ και φούτερ της Adidas Spezial για την Άνοιξη του 2019

Όπως προαναφέραμε, από τη σύμπραξη της adidas με τον συλλέκτη Robert "Brooksy" Brooks δεν "γεννήθηκαν" μόνο τα παραπάνω sneakers και trainers, αλλά και ένα στρατιωτικό τζάκετ, το πορτοκαλί field jacket με τις πολλές τσέπες της παρακάτω φωτογραφίας και ένα γαλάζιο hoodie με το logo adidas Spezial της κολεξιόν.

ADIDAS
ADIDAS

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.