Πουκάμισο με γραβάτα: 8 στιλάτοι συνδυασμοί

Ένα από τα πιο κλασικά ντουέτα της αντρικής γκαρνταρόμπας και πώς να το συνδυάσεις με τόλμη.

Σου λένε γραβάτα, το μυαλό σου πηγαίνει κατευθείαν στο πουκάμισο. Σου λένε πουκάμισο, σκέφτεσαι κατευθείαν τη γραβάτα. Είναι βλέπεις που ο ενδυματολογικός συνδυασμός των δύο αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά και κομψά παντρέματα στην αντρική μόδα. Τουλάχιστον, όταν γίνεται σωστά. Για παράδειγμα, ο κανόνας θέλει τη γραβάτα να είναι πάντα πιο σκούρα από το πουκάμισο.

Ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος λοιπόν είναι να συνδυάσεις μία μονόχρωμη ή εμπριμέ σκούρα ή έντονη σε απόχρωση γραβάτα με ένα λευκό πουκάμισο. Κλασική αξία, αλλά ειλικρινά τώρα, πού βρίσκεις το ενδιαφέρον σ΄ αυτόν το "πάντρεμα";

Ξεκίνα να πειραματίζεσαι με τα χρώματα και τα υφάσματα και θα καταφέρεις σύντομα να αντιλαμβάνεσαι ποιες αποχρώσεις δένουν και ποιες χτυπούν άσχημα στο μάτι. Εμείς θα είμαστε πάντα σύμμαχοί σου. 

1. Λευκό πουκάμισο

Πουκάμισο με γραβάτα: 8 στιλάτοι συνδυασμοί

Σου προσφέρει ευελιξία κινήσεων και επιλογών, καθώς δεν υπάρχει χρώμα και σχέδιο γραβάτας που να μην του ταιριάζει. Μία πολύχρωμη γραβάτα αποτελεί μία σαφώς πιο στιλάτη επιλογή συγκριτικά με την κλασική μονόχρωμη, ειδικά όταν τυλίγεται γύρω από τον γιακά ενός λευκού πουκάμισου.

2. Γαλάζιο πουκάμισο

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΓΡΑΒΑΤΑ

Είναι η καλύτερη εναλλακτική στο λευκό, καθώς το γαλάζιο/θαλασσί είναι επίσης ένα πασπαρτού πουκάμισο. Ναι μεν ταιριάζει ιδανικά με γραβάτες σε σκούρες αποχρώσεις που δημιουργούν αρμονική αντίθεση (μπορντό, σκούρο πορτοκαλί και πράσινο, αλλά και με αποχρώσεις διαφορετικού τόνου που ανήκουν ωστόσο στο ίδιο χρώμα.

3. Ροζ πουκάμισο

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΓΡΑΒΑΤΑ

Ροζ και μπλε είναι ένας από τους πιο κλασικούς συνδυασμούς, που πάντα θα δείχνει ωραίος, ειδικά όταν συμπεριλαμβάνεται και το στοιχείο της ρίγας. Αποφεύγεις τα συμπληρωματικά χρώματα -κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο- και επενδύσεις στα αντίθετα -μπλε, πράσινο. 

4. Σκούρο πουκάμισο

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΓΡΑΒΑΤΑ

Δεν είναι μόνο το μαύρο. Ένα χακί μονόχρωμο πουκάμισο αποτελεί μία επίσης καλή επιλογή, που συνδυάζεται τέλεια με μία μαύρη, εμπριμέ γραβάτα και μαύρο κοστούμι.

5. Ριγέ πουκάμισο

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΓΡΑΒΑΤΑ

Ο πιο εύκολος δρόμος είναι να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε μία μονόχρωμη γραβάτα, είτε σε παρόμοιο, είτε σε αντίθετο, είτε σε συμπληρωματικό τόνο απόχρωσης. Από την άλλη, αν θέλεις να φανείς λιγάκι πιο τολμηρός, επένδυσε σε μια γραβάτα με σχέδια. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το μέγεθος του σχεδίου: Το σχέδιο της γραβάτας να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το μέγεθος της ρίγας του πουκαμίσου. Στην προκειμένη περίπτωση, η λεπτή ρίγα του δεύτερου συνδυάζεται κομψά με τη φαρδιά ρίγα της δεύτερης.

6. Καρό πουκάμισο

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΓΡΑΒΑΤΑ

Ενώ το ριγέ επιβάλλει μεγαλύτερο ή μικρότερο σχέδιο στη γραβάτα, ανάλογα με το πόσο φαρδιές ή στενές είναι οι γραμμές του πουκάμισου, το καρό από την άλλη θέλει πάντα να το συνοδεύει μια γραβάτα με μεγάλα σχέδια.

7. Τζην πουκάμισο

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΓΡΑΒΑΤΑ

Ταιριάζει άψογα με μία πλεκτή γραβάτα, όπως επίσης και με την κλασική, αρκεί να επιλέξεις μία printed. 

8. Φλοράλ πουκάμισο

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΓΡΑΒΑΤΑ

Η πιο ασφαλής επιλογή είναι η μονόχρωμη γραβάτα. Η πιο τολμηρή είναι η φλοράλ σε διαφορετικό χρώματα από εκείνο του πουκαμίσου και σε διαφορετικό μέγεθος σχεδίων, ακολουθώντας τον κανόνα της ρίγας. Μικρό σχέδιο στο πουκάμισο, μεγάλο στη γραβάτα και αντιστρόφως. 

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.