Μαύρο και την άνοιξη

5 λόγοι για να επενδύσεις στη διαχρονικότητα του κατεξοχήν χειμωνιάτικου χρώματος τις ανοιξιάτικες ημέρες και νύχτες.

Όταν ο ήλιος αρχίσει να λάμπει και ο καιρός να ζεσταίνει, μετά από ένα βαρύ χειμώνα, αρκεί μία χρωματιστή λεπτομέρεια στο ντύσιμο για να σου φτιάξει τη διάθεση και να σε ανανεώσει. Την περίοδο λοιπόν που άπαντες επενδύουν σιγά – σιγά ενδυματολογικά στο λευκό και στα φωτεινά, ήσυχα ή ζωηρά χρώματα, τι θα έλεγες να πας κόντρα στο κύμα και να αγκαλιάσεις τη σκοτεινή πλευρά σου; Να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στο μαύρο και στη διαχρονική φινέτσα του.

Πώς μπορείς τώρα να κάνεις ανοιξιάτικο το πιο σκούρο και μουντό χρώμα της χρωματικής παλέτας; Προσθέτοντας ανοιχτόχρωμες πινελιές κλασικών χρωμάτων, όπως είναι το λευκό, το γκρι του πάγου, το μπεζ και το θαλασσί, ώστε να χτίσεις σύνολα που θα είναι πάντα στη μόδα.

Κι αν δεν πείστηκες ακόμα, οι πέντε λόγοι που ακολουθούν θα σου αλλάξουν γνώμη. Γιατί το μαύρο...

1. Είναι ιδανικό για βραδινές εξόδους

Μαύρο και την άνοιξη

Κομψότητα. Το βασικό χαρακτηριστικό που αναζητάς στο ντύσιμό σου κάθε φορά που ψάχνεις τι θα φορέσεις για να βγεις έξω το βράδυ. Αυτό που θέλεις πρώτα και πάνω απ' όλα είναι να δημιουργήσεις ένα φινετσάτο σύνολο, που να μην είναι αυστηρό, αλλά ούτε και πρόχειρο. Το χρώμα που σε βγάζει πάντα νικητή στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ασυζητητί το μαύρο.

2. Κολακεύει κάθε σωματότυπο

ΜΑΥΡΟ

Δεν περιμένεις από εμάς να μάθεις ότι το μαύρο είναι το χρώμα που αδυνατίζει και συνεπώς, σε βοηθά να δείχνεις πιο κομψός μες στα ρούχα σου. Αν λοιπόν τα περιττά κιλά συσσωρεύονται στην περιοχή της κοιλιάς, προτίμησε να φορέσεις το μαύρο σε πουκάμισο, πουλόβερ ή t-shirt. Αν πάλι, το πρόβλημα βρίσκεται στα πόδια, ένα μαύρο παντελόνι θα βελτιώσει την κατάσταση. 

3. Ταιριάζει με τα πάντα

ΜΑΥΡΟ

Η πασπαρτού φύση του είναι εκείνη που το έχει αναγάγει στο πιο κλασικό χρώμα μαζί με το λευκό. Το μαύρο φοριέται από αθλητικές φόρμες μέχρι κοστούμια και έχει τη μαγική ικανότητα να δείχνει κομψό είτε πρόκειται για ένα πρόχειρο αθλητικό σύνολο ή για ένα επίσημο ένδυμα. 

4. Συνθέτει κομψά smart casual/preppy looks

ΜΑΥΡΟ

Όταν το ντύσιμό σου θέλεις να ακροβατεί μεταξύ casual και formal, ο μόνος δρόμος για να το καταφέρεις είναι να επενδύσεις σε κλασικά κομμάτια και σε κλασικά χρώματα. Το μαύρο είναι ασυζητητί το πιο κλασικό όλων.

5. Σε γλιτώνει από κόπο και χρόνο

ΜΑΥΡΟ

Ωραία τα χρώματα, ακόμα πιο ωραία τα σχέδια σε ένα ντύσιμο. Ωστόσο, ένα printed ή εμπριμέ outfit δεν είναι εύκολη υπόθεση. Προαπαιτεί να το 'χεις με τους συνδυασμούς για να βγει ένα κομψά μοντέρνο αποτέλεσμα, χωρίς να φαίνεται ότι έχεις προσπαθήσει πολύ για να το πετύχεις. Ο πιο ασφαλής τρόπος, που θα σε γλιτώσει από κόπο και χρόνο, είναι να εμπιστευθείς τη μινιμαλιστική αισθητική του μαύρου, που αποτελεί τον καλύτερο καμβά για να υιοθετήσεις την τάση των prints.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.