Ένα style hack για να σβήσεις τις τσακίσεις στα δερμάτινα sneakers

Δεν αρκεί μόνο το σωστό καθάρισμα για να τα διατηρείς σαν καινούργια.

Οι λόγοι που τσακίζουν τα δερμάτινα παπούτσια, ιδίως τα sneakers, στο μπροστινό μέρος, στη "μύτη", είναι πολλοί και εξαρτώνται από τον τρόπο που κάθεσαι ή περπατάς μέχρι το πόσο λεπτό ή παχύ είναι το κουντεπιέ σου. Οι συγκεκριμένες τσακίσεις είναι πιο εμφανείς συνήθως στο λευκό δέρμα και λιγότερο στο μαύρο. Ωστόσο, υπάρχει ένα έξυπνο και εύκολο κόλπο που αναρτήθηκε στο Twitter για να τις σβήσεις τις τσακίσεις και να δώσεις παράταση ζωής στα αγαπημένα σου sneakers. 

Ένα style hack για να σβήσεις τις τσακίσεις στα δερμάτινα sneakers

Τι θα χρειαστείς; Κάλτσες, πανί, ηλεκτρικό σίδερο και ζεστό νερό. Ακριβώς από κάτω θα βρεις τα βήματα που θα ακολουθήσεις.

  • Βήμα 1ο: Ξεκίνα να γεμίζεις τα παπούτσια σου με κάλτσες και σταμάτα μόλις παρατηρήσεις ότι οι ζάρες στη "μύτη" έχουν εξαφανιστεί.
  • Βήμα 2ο: Μούλιασε ένα καθαρό πανί στο ζεστό νερό, στράγγιξέ το καλά και τοποθέτησέ το στο σημείο που υπάρχουν οι ζάρες.
  • Βήμα 3ο: Σιδέρωσε το νωπό πανί με προσοχή μέχρι να στεγνώσει, όχι εντελώς, απλά να φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα υγρασίας.

ΣΝΙΚΕΡΣ

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα το συγκεκριμένο hack. Αν κρίνουμε όμως από τα σχετικά σχόλια που αναρτήθηκαν στο Twitter, φαίνεται να έχει αποτέλεσμα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το σιδέρωμα. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι στην προσπάθειά σου να βελτιώσεις την εικόνα των sneakers, να καταλήξεις να τα κάψεις. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.