Τα παντελόνια του καλοκαιριού

Έξι διαφορετικά στυλ, άνετα, δροσερά και κομψά, που φοριούνται από το γραφείο μέχρι τη βόλτα.

Φυσικά και κρέμονται σε κάθε σύγχρονη αντρική γκαρνταρόμπα. Είναι κλασικά, ευέλικτα και πρακτικά. Φυσικά και η εποχικότητα δεν τα αφορά. Φοριούνται όλο τον χρόνο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, τα τζην παντελόνια δεν αποτελούν -ευτυχώς- μοναδική επιλογή για τους ζεστούς μήνες που έρχονται. Άλλωστε, όσο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει, τόσο θα αναζητάς πιο δροσερές λύσεις σαν τις έξι που ακολουθούν.

Το chino

Τα παντελόνια του καλοκαιριούΥφασμάτινο και ελαφρύ, ένα chino παντελόνι προσφέρει άνεση και ελευθερία κινήσεων στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς και κομψό στυλ σε κάθε smart casual εμφάνιση. Κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα, ωστόσο το πιο ασφαλές και διαχρονικό είναι ασυζητητί το μπεζ, που ταιριάζει με τα πάντα. 

 

 

Το chino joggers

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΑκροβατεί μεταξύ των chino pants και της αθλητικής φόρμας και αποτελεί ένα κατεξοχήν casual παντελόνι, που ταιριάζει ιδανικά με sneakers, t-shirt και ενα τζάκετ τύπου denim ή bomber. 

 

 

 

 

Το λινό

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΤο λινάρι είναι το ύφασμα που έχει την τιμητική του τους καλοκαιρινούς μήνες και επιλέγεται σε πουκάμισα, κοστούμια και παντελόνια. Αν θες την άποψή μας, προτίμησε ένα σχέδιο σε ουδέτερη απόχρωση: λευκή, μπεζ, γκρι του πάγου. 

 

 

 

 

Το tailored

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΜε πιέτες ή χωρίς, σε μοντέρνα ή σε κλασική γραμμή, το παντελόνι κοστουμιού είναι ακριβώς εκείνο το κομμάτι που θα επιλέξεις μία ζεστή ημέρα του καλοκαιριού που θα κληθείς να φορέσεις τα καλά σου. Δώσε προσοχή στην κατασκευή του, να είναι από 100% βαμβάκι ή από βαμβάκι και λινάρι, ώστε να είσαι άνετος και δροσερός, ακόμη και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες. 

 

 

Το peg leg

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑPeg leg=ξυλοπόδαρο. Peg leg pants τώρα, είναι το ψηλοκάβαλο παντελόνι, που συνήθως έχει πιέτες και η γραμμή του ακολουθεί την εξής πορεία: Ανοίγει στους γοφούς και αρχίζει σταδιακά να κλείνει σταδιακά από τους μηρούς μέχρι τους αστραγάλους. Με τον τρόπο αυτό καμουφλάρει τα περιττά κιλά που μπορεί να έχει κάποιος στην περιφέρεια.

 

 

To cargo

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΤελευταίο το πιο αμφιλεγόμενο παντελόνι όλων, το cargo ή αλλιώς το στρατιωτικό παντελόνι. Ο λόγος; Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά σχέδια, η πλειοψηφία των οποίων είναι κακόγουστη, κυρίως λόγω της κακής ποιότητας και ως εκ τούτου της ατσούμπαλης εφαρμογής. Προκειμένου να κάνεις την κομψή επιλογή, επέλεξε ένα παντελόνι που θα ξεφεύγει από την παραδοσιακή, λίγο πιο "αεράτη” γραμμή των κλασσικών παντελονιών cargo και φρόντισε οι τσέπες του -προς Θεούν, μην τις "φουσκώνεις" με κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό- να βρίσκονται πιο κοντά στους γοφούς παρά στα γόνατα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα