Οι τάσεις μόδας στα blazers του φετινού καλοκαιριού

Από το ύφασμα, την εφαρμογή και το χρώμα μέχρι το σχέδιο, το κόψιμο και το στυλ.

Αν αναλογιστείς πρώτον, όλους τους γάμους, βαπτίσεις και λοιπές κοινωνικές υποχρεώσεις στις οποίες έχεις να παραστείς φέτος το καλοκαίρι και δεύτερον, ότι μέχρι να έρθει η μέρα των διακοπών πρέπει να έχεις μία καθημερινή προσεγμένη εμφάνιση στον επαγγελματικό σου χώρο, τότε αντιλαμβάνεσαι τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου κειμένου. Το blazer άλλωστε είναι η καλύτερη εναλλακτική στο κοστούμι, όταν θέλεις να χαρίσεις μία πιο σύγχρονη και χαλαρή νότα στο ντύσιμό σου. Αρκεί βέβαια να το συνδυάσεις κομψά, είτε περισσότερο casual, είτε περισσότερο formal: με ένα chino ή με ένα tailored παντελόνι, με πουκάμισο ή t-shirt ή polo μπλουζάκι και με "καλά" υποδήματα ή sneakers ή slip-ons τύπου εσπαντρίγιες.

Σαφώς πιο casual από το σακάκι κοστουμιού, το blazer της φετινής σεζόν έχει κάποια χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν εντελώς από εκείνο περασμένων ετών. Φέτος, οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας από τον Dior μέχρι τον Louis Vuitton πειραματίστηκαν με το κόψιμο και τη γραμμή του, παραδίδοντας κομμάτια που ξεφεύγουν από την κλασική εικόνα του σακακιού. Ενδεικτικό παράδειγμα, το σταυρωτό σακάκι από τη συλλογή Άνοιξη – Καλοκαίρι 2019 του Dior, που αντί για τέσσερα ή έξι κουμπιά, έχει μόνο ένα.

Οι τάσεις μόδας στα blazers του φετινού καλοκαιριού

Εν αντιθέσει με το boxy tailoring που πρωταγωνίστησε τους φετινούς χειμερινούς μήνες, τους καλοκαιρινούς θα δούμε την εφαρμογή του blazer και των κοστουμιών εν γένει να στενεύει. Να αποκτά τη slim fit γραμμή, που σημάδεψε τα τέλη των 90s και τις αρχές των 00s.

Οι τάσεις στο χρώμα, το ύφασμα και το σχέδιο

Το ριγέ blazer

ΜΠΛΕΪΖΕΡ ΣΑΚΑΚΙ

Το καρό blazer

ΜΠΛΕΪΖΕΡ ΣΑΚΑΚΙ

Το λινό blazer

ΜΠΛΕΪΖΕΡ ΣΑΚΑΚΙ

Το seersucker (γκοφρέ ύφασμα) blazer

ΜΠΛΕΪΖΕΡ ΣΑΚΑΚΙ

Το navy blue blazer

ΜΠΛΕΪΖΕΡ ΤΖΗΝ

Το παστέλ blazer

ΜΠΛΕΪΖΕΡ ΣΑΚΑΚΙ

To soft blazer (χωρίς φόδρα)

ΜΠΛΕΪΖΕΡ ΣΑΚΑΚΙ

​​​​​​Όποιο στυλ blazer από τα παραπάνω κι αν επιλέξεις, καλό θα ήταν να δώσεις προσοχή στους συνδυασμούς και δη στους χρωματικούς ώστε να δημιουργείται ένα όμορφο οπτικά αποτέλεσμα, βασισμένο στην αντίθεση. Αν δηλαδή το σακάκι είναι ανοιχτόχρωμο, το παντελόνι και η γραβάτα να είναι σκούρα, για παράδειγμα μπλε, και ακόμα καλύτερα να έχουν τον ίδιο ακριβώς χρωματικό τόνο. Λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.